• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#94147  autor: ywis
 11 sie 2006, 15:19
Whizzo pisze:Dozbieranie do 500zł troche by mi zajęło, skoro w temacie napisałem że mam 350zł :P
A telefon potrzebuję szybko, bo abonament już mam i ciągnę narazie na zastępczym.
C75 całkiem mi się podoba i można mieć nówkę w tej cenie, z tym że słyszałem że lubi się wieszać itp. Prawda to to? :?
Zależy na jaki egzemplarz trafisz :)

#94174  autor: Whizzo
 11 sie 2006, 16:20
Przeglądając Allegro trafiłem na Neca E616v.
Całkiem obiecujące dane i tanio go można dostać.
Co o nim powiecie?
Ma/miał ktoś?

"Mieć rację to niewiele, nawet stary nieczynny zegar dwa razy na dobę ma rację" Cocteau

#94175  autor: uśmiechnięty
 11 sie 2006, 16:33
Hm. Mam złe doświadczenia z tą firmą. Już wolę Siemensy.
Moja koleżanka ma NEC'a. Ogólnie telefony kiepskie.
Duże, brzydkie (chociaż wygląd to kwestia gustu), częęęsto się zaciiinaaają, wolne, menu mało intuicyjne, fotki i filmy słabej jakości. Nie polecam!

#95180  autor: Whizzo
 14 sie 2006, 21:18
Dobra, sporo przeglądałem, i teraz najpoważniej myślę o Siemensie S65.
Co o nim powiecie?

"Mieć rację to niewiele, nawet stary nieczynny zegar dwa razy na dobę ma rację" Cocteau

#95183  autor: tomico
 14 sie 2006, 21:23
Fajny telefon, ma karty pamięci, ale są one bezużuteczne skoro nie posiada mp3.

#95189  autor: Whizzo
 14 sie 2006, 21:28
A jak z jego bezawaryjnością? Bo czytałem opinie że dość często się zacina.

#95190  autor: szczeka
 14 sie 2006, 21:29
tomico pisze:Fajny telefon, ma karty pamięci, ale są one bezużuteczne skoro nie posiada mp3.
Ma aparat 1.3mpx, a zdjecia w takiej rozdzielczosci troche zajmuja, wiec wbudowane pare mega moze nie starczyc. Karta 32, max 64mb powinny spokoooooojnie starczyc na fotki, dzwonki, tapety, motywy itp. :)

Co do samego telefonu to nie jest zly.. niby to 1.3mpx jest, ale dosc przecietne.

#95196  autor: uśmiechnięty
 14 sie 2006, 21:46
Mój kolega ma M65.
Telefon dość kiepski.
Fakt - posiada Irdę, Bluetooth, karty pamięci, ale po co to wszystko na kija, jak nie odtwarza mp3?
Zdjęcia robi w dobrym oświetleniu wporządku, w średnim tragiczne, a około 20 to na wyświetlaczu widać już samą czerń. Filmy są kiepskiej jakości.
Telefon jest powolny i często się zacina.

#95235  autor: RafalM
 14 sie 2006, 22:40
Usmiechniety* od kiedy to M65 posiada wymienione przez ciebie bajery ? Chyba, że chodziło Ci o S65. Używałem go kiedy moja L6 była w serwisie. Nie jest taki zły jak go malują.

#95242  autor: szczeka
 14 sie 2006, 23:01
uśmiechnięty;* pisze:Mój kolega ma M65.
Telefon dość kiepski.
Fakt - posiada Irdę, Bluetooth, karty pamięci, ale po co to wszystko na kija, jak nie odtwarza mp3?
Zdjęcia robi w dobrym oświetleniu wporządku, w średnim tragiczne, a około 20 to na wyświetlaczu widać już samą czerń. Filmy są kiepskiej jakości.
Telefon jest powolny i często się zacina.
Po pierwsze- nie bede wytykal Ci bledow, bo zapewne Ci chodzi o S65
Po drugie- co do szybkosci Siemensow to wiadomo, jak to jest. Tylko Ci .. ekhm, uwazaja, ze sa wolne. Wystarczy nowy soft i telefon smiga, az milo.
Po trzecie- zacina sie? Miales ten telefon? Ja sie nie spotkalem, zeby sie zacinal, a jak juz- to patrz punkt drugi.

#95249  autor: przemek910
 14 sie 2006, 23:08
Tak to jest jak się koloryzuje fakty :-D Żart...

Chciałem tylko dodać że pierwsza partia zawierała właśnie taki soft, który często się wieszał i zacinał. Posiadałem ten telefon przez krótki okres czasu, i m.in z tego powodu go zmieniłem.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#95265  autor: uśmiechnięty
 14 sie 2006, 23:31
Przepraszam Was, chodziło mi o S65, którego absolutnie nie polecam :(.

[ Dodano: 2006-08-14, 23:34 ]
szczeka pisze: Po trzecie- zacina sie? Miales ten telefon? Ja sie nie spotkalem, zeby sie zacinal, a jak juz- to patrz punkt drugi.
Chłopie... miałem, miałem, i to ile razy ten telefon w ręce. Wystarczająco długo, aby poznać go od A do Z.
Bawiłem się nim tyle, że aż patrząc na niego, żygać mi się chcialo.
Żałosne jest np. kiedy wchodzi się do galerii z obrazkami i czasami trzeba czekać kilka sekund, żeby załadowała się prosta animcja.
Szczeka, nie widzisz? Przecież wyraźnie napisałem, że ma go mój kolega, więc miałem z nim doczynienia.
Po drugie - nie będę się powtarzał, bo szkoda gadać. :evil:

#95277  autor: RafalM
 15 sie 2006, 00:04
Zgadzam się ze Szczeką. Mam teraz drugą L6 i jest o wiele wolniejsza od tego Siemensa. gdybym miał znów wybierać między L6, a S65 wziąłbym tego drugiego.

#95278  autor: uśmiechnięty
 15 sie 2006, 00:05
no s65 ma niby lepsze funkcje oprócz tego, że w przeciwieństwie do motki nie odtwarza mp3, chociaż szybkość jego i to, że czasami podczas pracy się zawieszał, zasmuciła mnie.

#95304  autor: Przemek
 15 sie 2006, 11:05
S65 niby ma fajne funkcje, ale ja też się spotkałem, że dość często się zacina, choć i tak jest o niebo lepiej niż w CX65 :P a fotki nawet jak dla mnie są bardzo przeciętne żeby nie powiedzieć słabe.

#95326  autor: szczeka
 15 sie 2006, 12:12
uśmiechnięty;* pisze:Przepraszam Was, chodziło mi o S65, którego absolutnie nie polecam :(.

[ Dodano: 2006-08-14, 23:34 ]
szczeka pisze: Po trzecie- zacina sie? Miales ten telefon? Ja sie nie spotkalem, zeby sie zacinal, a jak juz- to patrz punkt drugi.
Chłopie... miałem, miałem, i to ile razy ten telefon w ręce. Wystarczająco długo, aby poznać go od A do Z.
Bawiłem się nim tyle, że aż patrząc na niego, żygać mi się chcialo.
Żałosne jest np. kiedy wchodzi się do galerii z obrazkami i czasami trzeba czekać kilka sekund, żeby załadowała się prosta animcja.
Szczeka, nie widzisz? Przecież wyraźnie napisałem, że ma go mój kolega, więc miałem z nim doczynienia.
Po drugie - nie będę się powtarzał, bo szkoda gadać. :evil:
Tak ciezko wymienic soft? przeciez to 15 minut roboty, zwyklym kabelkiem DCA-500.
Poza tym, wraznie napisales, ze Twoj kolega ma, ale m65 :P
Przemek pisze:S65 niby ma fajne funkcje, ale ja też się spotkałem, że dość często się zacina, choć i tak jest o niebo lepiej niż w CX65 :P a fotki nawet jak dla mnie są bardzo przeciętne żeby nie powiedzieć słabe.
Ee, Ty Przemek nie potrafisz sobie poradzic z CX65? LooL :-) to jest dosc stary model, soft szwankuje, czasem zwolni, czasem cos gorszego.. ale jak zawsze wystarczy soft, ja mialem w nim SW-v.50 i chodzil PIEKNIE :-D zadnej zawiechy, spowolnienia..

#95327  autor: Przemek
 15 sie 2006, 12:18
Ja z tego telefonu staram się w ogóle nie korzystać, dla tego nic nie wgrywam. We wrześniu wgrywałem softa i ostatnio znowu zaczął się znowu wieszać, w kieszeni klawiatura mi się pokruszyła :lol: nie chce mi się z tym już walczyć i raczej kupię sobie nowy telefon niż z tym coś zrobię :wink:
EDIT: Właśnie skończyły się moje problemy z Siemensem, znalazłem moją 3310,a Siemensa wrzuciłem do szafy i nie mam zamiaru na niego patrzeć nigdy więcej :P

#95375  autor: uśmiechnięty
 15 sie 2006, 14:35
Szczeka, ale potem wyraźnie poprawiłem, że chodziło mi o s65 i mój kolega właśnie takiego ma.

Przemek, o BOŻE... Ty masz Samsunga E530? :roll: :shock: :lol:

#95379  autor: ywis
 15 sie 2006, 14:40
uśmiechnięty;* pisze:Przemek, o BOŻE... Ty masz Samsunga E530? :roll: :shock: :lol:
No chyba widzisz w jego profilu :wink:

#95390  autor: orB
 15 sie 2006, 15:14
Co do Siemensów to już wszystko zostało powiedziane.
A co do Motek V980 i V360...

Miałem obie - V980 jest dużo szybsza, ma dwie kamery, lepsze filmy, gry 3D(V360 nie ma) i w moim mniemaniu jest znacznie mniej awaryjna od V360.

V360 za to ma bluetooth(!), pozwala na dużo więcej zabaw z softem(można np. wgrać iTunes z E1), jest na nią więcej oprogramowania i jest ciut mniejsza

Jakbym miał do dyspozycji 350zł... to i tak bym kupił moją V500 :love5: