• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

Jeśli kupować telefon to z symbianem,czy bez?

Z symbianem
12
60%
Bez symbiana
8
40%
 #76678  autor: User Telepolis
 28 maja 2006, 12:33
usmiechnięty chodziło mi raczej o telefon z symbianem,a te 2 modele ich nie mają!
Motorola ROKR E1 jest fajna,zwłaszcza z wyglądu i możliwościami odtwarzania muzyki,mówię o tych dwóch gośnikach stereo.Telefon ten nie posiada podczerwieni...a ona jest mi niezbędna jak woda,czy tam coś innego co jest potrzebne do życia...
Motorola e1000 też nie grzeszy wyglądem,a do tego ma dobry aparat,dobra rozdzielczość,ale nie ma IrDa :evil: I chyba ma jakieś minusy z oprogramowaniem.
Jednak i tak chyba zostanę przy SX1.Najbardziej mi odpowiada i jest w przystępnej cenie,jak na telefon z takimi możliwościami.

#76680  autor: szczeka
 28 maja 2006, 12:36
Czsami wychodzi komunikat o braku pamięci, ale tu chodzi o ram.
Wystarczy tylko wyłączyć, włączyć telefon
znowu super..

[SŁOWO WYMODEROWANO] ;)

tutaj sa foty piotrz'a z sx1.. rowniez beznadziejne, co te VINAMPA :P

caly czas ktos pisze, ze jak cos sie dzieje z siemensem to da sie to szybko naprawic- racja, da sie.. ale po co w ogole ma sie psuc? jakies zamulanie, zwisy etc.. wrr.. kupisz nokie to nic sie nie bedzie takiego dzialo :) do tego ladniejszy wyswietlacz, lepszy aparat.. tylko mp3 slabe i brak radia.

ale i jak wzialbym cos bez symbiana- k700i, albo 6230, bardzo pozadne telefony, nic sie z nimi nie dzieje, jedynie w k700i troche joy sie psuje, ale rzadko.

btw
6100 ma ograniczenie aplikacji do 64kb, a nie 84..
Ostatnio zmieniony 28 maja 2006, 12:39 przez szczeka, łącznie zmieniany 1 raz.

#76684  autor: uśmiechnięty
 28 maja 2006, 12:55
No jeśli zależy Ci już tak bardzo na tym symbianie, to trudno. Jeśli mi zależałoby na telefonie z zarąbistym oprogramowaniem, wziąłbym Motorolę MPx220. Fajna, prawda? A co do tych IRD, to pamiętaj, że dużo telefonów nowych będzie wchodziło z samym bluetooth'em, bez ird. I niestety do tego musimy się przywyczaić. Pozdrawiam :-D :-D :-D :-D

#76701  autor: User Telepolis
 28 maja 2006, 13:40
uśmiechnięty napisał:
A co do tych IRD, to pamiętaj, że dużo telefonów nowych będzie wchodziło z samym bluetooth'em, bez ird. I niestety do tego musimy się przywyczaić.
No tak,ale na szczęście sx1 ma i podczerwien i BT ;-)
Jestem w 70% zdecydowany na kupno tego telefonu,muszę jeszcze tylko troszkę o nim poczytać,np. na forum sx1.pl,lub poszukać czegoś w Internecie.Ale mam 1 wielki problem,związany z sx1...nie wiem jaki kolor obudowy wybrać :mrgreen:
Black-wydaję sie być taki elegancki,ładny na odległość,ale znowu nie lubie patrzeć na czarną obudowę gdy np. piszę SMSy;albo gdy będę oglądał filmy!
Standard-obudowa normalna,dla zwykłych ludzi.
Wiecie co,skończy się to tak,że kupię obie obudowy i gdy będę miał jakieś nowe ikony,albo motyw w telefonie,to sobie zmienie jeszcze obudowe.Co wy na ta? Dobry pomysł?
Ps.kiedy trafi mi się McLaren to biore bez wahania...ktoś mnie poprawił z tymi aplikacjami do 6100,dzięki kolego.

#76702  autor: Vin
 28 maja 2006, 13:42
2 obudowy :smt005 :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
Jak dorzucisz 2 stówki to będziesz je miał :smt005 :smt005 :smt005 :smt005

#76719  autor: szczeka
 28 maja 2006, 15:37
chyba nie mial na mysli oryginalnych obudow ;)

#76736  autor: User Telepolis
 28 maja 2006, 16:27
Oczywiście,że nie orginalne,może sobie takie sprawie jak wygram w totka :P
Zobacze jaka będzie w komisie i taką wezme...nie mam chyba zbyt dużego wyboru,no jest jeszcze taka możliwość,że pochodzę sobie po Krakowie i może wypatrzę w innym komisie.
A są jakieś inne telefony z tym przedziałem cenowym,co podałem na początku tego tematu?No wiecie,gdyby SX nie było w komisie,to muszę mieć jakiś telefon pod uwagę w rezerwie...może nokia 6230? Ale ona ma znowu dziadową rozdzielczość...są jakieś inne telefony z symbianem w tej cenie,albo bez symbianów?

#76738  autor: piotrz
 28 maja 2006, 16:33
spv c500? bardzo fajny telefon...

#76739  autor: Dragon
 28 maja 2006, 16:39
no wlasnie SPV C500, lub e200- dwa bardzo fajne telefony na pewno lepsze od SX1

#76740  autor: Vin
 28 maja 2006, 16:42
Tylko znajdź je w komisach :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
Ja polece jeszcze Sendo X...
Wyśmienity telefonik, niestety nie było w gdy kupowałem tela :)

#76744  autor: szczeka
 28 maja 2006, 16:50
Vinamp, uzywales sendo x, ze tak piszesz? bo watpie.. ;-)

telefon maalo popularny, funkcje okey, ale ja bym sie nie zdecydowal na telefon marki sendo..

spv juz bardziej, na allegro troche ich jest.

#76748  autor: User Telepolis
 28 maja 2006, 16:53
Jak już to nie kupował bym c500,e200,tylko c600,gdyż ma niezłą rozdzielczość(podobno)
Ale one odpadaja,nie ma nic gorszego niż symbian Orange z tym pasiek po lewej :x
Sendo z wersji "X" są brzydkie i tak za bardzo funkcjami się nie różnią,do tego chyba nie mają radia :evil: Nie,nie panowie,zostaję przy siemensie,nie ma BATA !
A może jakieś propozycje odnośnie telefonów bez symbianów?

[ Dodano: 2006-05-28, 16:56 ]
W standardowym SX1 z tyłu obudowy jest wyryty napis SIEMENS...czy w McLaren go nie ma? Bo przecież na Mc'u jest napis McLaren to chyba nie ma tam już siemensa?
Tak,czy się mylę? Bardzo mi nieodpowiada właśnie te wyryte słowa,wolał bym miec wyryte Mc...

#76757  autor: piotrz
 28 maja 2006, 18:17
User Telepolis pisze:Jak już to nie kupował bym c500,e200,tylko c600,gdyż ma niezłą rozdzielczość(podobno)
Ale one odpadaja,nie ma nic gorszego niż symbian Orange z tym pasiek po lewej :x
Sendo z wersji "X" są brzydkie i tak za bardzo funkcjami się nie różnią,do tego chyba nie mają radia :evil: Nie,nie panowie,zostaję przy siemensie,nie ma BATA !
A może jakieś propozycje odnośnie telefonów bez symbianów?

[ Dodano: 2006-05-28, 16:56 ]
W standardowym SX1 z tyłu obudowy jest wyryty napis SIEMENS...czy w McLaren go nie ma? Bo przecież na Mc'u jest napis McLaren to chyba nie ma tam już siemensa?
Tak,czy się mylę? Bardzo mi nieodpowiada właśnie te wyryte słowa,wolał bym miec wyryte Mc...
ta.... c600 kosztuje o połowę więcej.A orange menu można wyłączyć w spv.
sendo różni się, ma głośniki stereo, standardowa obsługę themesów jeszcze pare drobiazgów...Tyle, żę nie można go patchować...

Oj śledziu, śledziu...znów robisz te same błędy... :smt011

#76760  autor: tomico
 28 maja 2006, 18:35
Vinamp pisze:Tylko znajdź je w komisach :smt005 :smt005 :smt005 :smt005
Ja polece jeszcze Sendo X...
Wyśmienity telefonik, niestety nie było w gdy kupowałem tela :)
A znajdź se sendo w komisach. SPV czasami dostanie w komisie a i też są na allegro co o sendo bym nie powiedział.

#76765  autor: User Telepolis
 28 maja 2006, 18:44
Odpowie mi ktoś wreście na to pytanie,nie chcem się upominać ;-)
A zanazłem sobie niby to opis,niby test,ale raczej opis SX1:
Opis siemensa sx1
I oczywiście zdjęcie,jakie robi:
Zdjęcia

Zapis filmów wykonywany jest w formacie QCIF w rozdzielczości 176 x 144 pikseli.
Dobrej,czy słabej jakości te filmy?

piotrz napisał:
Oj śledziu, śledziu...znów robisz te same błędy...
Piotrz prosiłbym,abyś mówił mi User,bo śledź mnie obrzydza...
pozdrawiam :smt006

#76768  autor: szczeka
 28 maja 2006, 18:55
Dobrej,czy słabej jakości te filmy?
sa aplikacje pod symbiana pozwalajace krecic 'lepsze' filmy.. standardowo filmy sa w miare okey, ale dzwiek pozostawia wiele do zyczenia.

btw
sledziu, gdzie Twoja l6?

#76771  autor: User Telepolis
 28 maja 2006, 19:15
sledziu,sledziu i sledziu,moglibyście mi tak nie mówić?!
Jeżeli chodzi o motorole L6 oddałem JĄ TACIE! W zamian ma mi kupić przegrywarkę dvd i nowego pada do PS2,albo konwerter :-D :-D :-D
(czyli takie użądzenie,za pomocą którego podłącze orginalnego DUAL SHOCK 2 SONY do kompa i wtedy dopiero będzię się grało w PES'a 5,albo GTA SA.)

[center]Teraz coś do tematu[/center]
Czy kupię gdzieś nowego Sx1 ?,żeby był z gwar.producenta i wogóle,wiecie o co mi chodzi.

#76773  autor: szczeka
 28 maja 2006, 19:19
jak sie postarasz to kupisz..

w SIEMENSIE pewnie sa..

moze w jakims sklepie internetowym..

#76776  autor: tomico
 28 maja 2006, 19:39
No nie wiem nie wiem może z tym być trochę ciężko ale spróbuj może trafisz gdzieś.

#76787  autor: piotrz
 28 maja 2006, 19:57
User Telepolis pisze:
[center]Teraz coś do tematu[/center]
Czy kupię gdzieś nowego Sx1 ?,żeby był z gwar.producenta i wogóle,wiecie o co mi chodzi.
NIE. Tego telefonu jużnie produkują i wątpie, byś go gdzieś nowego kupił...
A filmy? normalne, nie wyróżniają się ani na+ ani na-.