• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#75330  autor: Cubus1981
 22 maja 2006, 19:27
ywis pisze:
Cubus1981 pisze:
ywis pisze: Cubus1981, miałeś ten telefon, a specyfikacji nie znasz :roll:
Telefon ma 65 tys. kolorów, a nie 4 jak to Ty napisałeś.
I tutaj się bardzo mylisz ponieważ Nokia 6230 posiada tylko 4tyś. kolorów na wyświetlaczu natomiast Nokia 6230i posiada już ich 65 tyś. I to jest zasadnicza różnica pomiędzy telefonami.
Jedna literka "i" a ile robi. :mrgreen: :mrgreen:
To dlaczego na stronie Nokii podają błędne dane, bo tak wynika z Twojego posta, że tam dane są złe :?: :roll:

Druga sprawa to, weź sobie np. N3100 (4 tyś kolorów), a N6230 (która w Twoim domniemaniu też ma 4 tyś) i porównaj, widać gołym okiem, że N6230 ma wiele więcej kolorów, więc chyba jednak na stronie Nokii danych nie fałszują, nie sądzisz :?:
Prawdopodobnie na stronie Nokii wkradł się błąd. Widzialem nokie 6230 i 6230i i różnica jest kolosalna jeśli chodzi o wyświetlacz.

***Po strawdzeniu w paru źródłach ten telefon ma na prawde 65 tyś kolorów choć szczerze w to wątpie i nie jestem do końca przekonany czy 6230 ma rzeczywiscie te 65 tyś kolorów.

7663V5M: T8100, 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion, XP Prof. ENG

#75336  autor: tomico
 22 maja 2006, 19:31
*** Ma na pewno. Jestem tego pewny na 150%. Różnica jest w tym że 6230i ma większą rozdzielczość.

#75342  autor: Neutrine Ray
 22 maja 2006, 19:36
ma tez lepsza jakosciowo matryce...

,a wierzysz ze V3 ma 256tys? ;)

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#75352  autor: orB
 22 maja 2006, 19:50
Dobra nie ma co drążyć z tym wyświetlaczem 6230 jest do d** i tyle. Ta nokia nic ciekawego nie prezentuje. Żadnych fajnych gier na nią, denny wyświetlacz. Tyle że ma radio no i mała. E1000 lepsza 10x, ten wyświetlacz :mrgreen: :mrgreen:

#75365  autor: ghost89
 22 maja 2006, 20:06
No tez mi sie tak zdaje ze e1000 jest dużo lepsza bo ten wyświetlacz jest zajebisty,ale słyszałem ze e1000 się przycina znaczy mul;io sie jej oprogramowanie

#75368  autor: szczeka
 22 maja 2006, 20:08
orB pisze:Dobra nie ma co drążyć z tym wyświetlaczem 6230 jest do d** i tyle. Ta nokia nic ciekawego nie prezentuje. Żadnych fajnych gier na nią, denny wyświetlacz. Tyle że ma radio no i mała. E1000 lepsza 10x, ten wyświetlacz :mrgreen: :mrgreen:
jak to nic ciekawego nie prezentuje? komfort w uzytkowaniu, zero zawieszania sie, chodzi duzo szybciej niz wszystkie motorole, choc jak ktos mial motki i wydaje mu sie, ze plynnie chodzi to nie bedzie potrafil sobie tego wyobrazic ;) do tego ma irde, czego brakuje wiekszosci motorolom. bardzo duzo ciekawych gier na nia w necie, ladny, acz maly wyswietlacz, dobre radio z pamiecia na 20 stacji, e1000 przewyzsza ja na pewno wyswietlaczem, no i moze aparatem, choc foty z niej sa przecietne..

#75382  autor: tomico
 22 maja 2006, 20:50
E1000 ma 1,3 mpx i nic pozatym bo foty wychodzą takie przymulone, a w 6230 piękne fotki choć tylko vga. Pozatym 6230 ma może gorszy wyświetlacz ale nadrabia innymi funkcjami, a pozatym to jest Nokia a nie jakaś tam motorola. Jedyne motorole które mi się podobają to e1, v3, v3i, v3x, l6, l7 a reszta motoroli to dno dno dno.

#75393  autor: piotrz
 22 maja 2006, 21:13
szczeka pisze:
orB pisze:Dobra nie ma co drążyć z tym wyświetlaczem 6230 jest do d** i tyle. Ta nokia nic ciekawego nie prezentuje. Żadnych fajnych gier na nią, denny wyświetlacz. Tyle że ma radio no i mała. E1000 lepsza 10x, ten wyświetlacz :mrgreen: :mrgreen:
jak to nic ciekawego nie prezentuje? komfort w uzytkowaniu, zero zawieszania sie, chodzi duzo szybciej niz wszystkie motorole, choc jak ktos mial motki i wydaje mu sie, ze plynnie chodzi to nie bedzie potrafil sobie tego wyobrazic ;) do tego ma irde, czego brakuje wiekszosci motorolom. bardzo duzo ciekawych gier na nia w necie, ladny, acz maly wyswietlacz, dobre radio z pamiecia na 20 stacji, e1000 przewyzsza ja na pewno wyswietlaczem, no i moze aparatem, choc foty z niej sa przecietne..
E1000 nie ma irdy, ani radia, wyświetlacz jest ogromy.Zawiesza się często, fotki nie są złe...chociaż widziałem lepsze 1.3mp, Bateria słabizna, polifonia też niezbyt. Mp3 ma rzeczywiście świetne, głośniki stereo dają świetny efekt...Jednak ten telefon ma wiele bugów, braków w sofcie.
Ja po zamianie z e1000 na sx1 byłem dużo bardziej zadowolony.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, 21:29 przez piotrz, łącznie zmieniany 1 raz.

#75399  autor: ghost89
 22 maja 2006, 21:21
Noi własnie mi pomogłes bo etraz wiem ze raczej sx1 chyba ze znacie jeszcze jakies fajne telefony??

6230 jest chyba jeszcze gorsza od jego obecnej motki......

#75403  autor: Frasio
 22 maja 2006, 21:25
piotrz pisze:
szczeka pisze:
E1000 nie ma irdy, ani radia, wyświetlacz jest ogromy.Zawiesza się często, fotki nie są złe...chociaż widziałem lepsze 1.3mp, Bateria słabizna, polifonia też niezbyt. Mp3 ma rzeczywiście świetne, głośniki stereo dają świetny efekt...Jednak ten telefon ma wiele bugów, braków w sofcie.
Ja po zamianie z e1000 na sx1 byłem dużo bardziej zadowolony.
Piotrz chyba nie doczytałeś, bo z tą irdą i radiem to chodziło szczęce o 6230.

Czytanie ze zrozumieniem piotrze ;)
Ostatnio zmieniony 22 maja 2006, 21:36 przez Frasio, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

#75404  autor: orB
 22 maja 2006, 21:28
@piotrz: jestes jedyna osoba ktora na to narzeka(jakies zawiechy, bugi itp) bierzesz kabelek i flashujesz, jak jest cos walniete :-)

@szczeka: ktore maja szybsze procesory to na jbenchmark.com widać. A ze nokia chodzi szybciej to nic dziwnego, majac takie prymitywne menu na dodatek 128x128 dziwne zeby jeszcze wolniej chodzil :wink: Pozatym chyba nie miałeś w ręku wszystkich motoroli, wiem niektóre chodzą wolno(v3,v360,v635,e398) i tu się z Tobą zgadzam, ale niektóre bardo szybko z racji tego że potrzebują dobrego procka do wideokonferencji(c975,v980,e770) i ta seria chodzi jak burza, nie wiem jak jest z e1000. zresztą kto miał ten wie :-)

#75405  autor: piotrz
 22 maja 2006, 21:30
są jeszcze osoby, które narzekają na tyn telefon...
co do flaszowania, to może i tak, co nie zmienia faktu, że ten telefon w standardzie jest denny. A sx1 w standardzie jest od niego lepszy, a po flaszowaniu zostawia go kompletnie w tyle.

@frasio: no tak, przeczytałem tylko post szczeki... :smt005
rzeczywiście tam chodzi o e1000 :| :smt005 :smt005 :smt005
dobra, nie było rozmowy :mrgreen:

#75408  autor: ghost89
 22 maja 2006, 21:40
własnie moze motka e770 znajde? Jak ten fon sie sprawuje? Bo z tego co widze to ma wsyztsko co e398+videokonferncja...

#75410  autor: orB
 22 maja 2006, 21:49
ghost89 pisze:włąsnie moze e770 znajde? Jak ten fon sie sprawuje?
heh, no znajdziesz znajdziesz. co chcesz wiedziec?

#75414  autor: ghost89
 22 maja 2006, 21:57
Jakie jest oprogramowanie? Czy łatwo łączy się z kompem i nie ma trudnbości w jej instalacji ( do takich mozliwości chocby zeby zgrac jave) czy aparat sie dobrze sprawuje?

A i jak stoi sprawa filmów do ilu sekund i czy dobra jakośc...?

A co powiecie na temat siemensa u15? ( tez go raczej dostane w tej cenie

#75422  autor: orB
 22 maja 2006, 22:08
ghost89 pisze:Jakie jest oprogramowanie? Czy łatwo łączy się z kompem i nie ma trudnbości w jej instalacji ( do takich mozliwości chocby zeby zgrac jave) czy aparat sie dobrze sprawuje?

A i jak stoi sprawa filmów do ilu sekund i czy dobra jakośc...?

A co powiecie na temat siemensa u15? ( tez go raczej dostane w tej cenie
Praktycznie wszystkie motorole instaluje i łączy się z komputerem tak samo.

Tu masz przykładowe zdjęcia: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... &start=150

Filmy jakie sobie ustawisz takie nakręci, możesz nawet 18h bez przerwy ale prędzej zdechnie niż nagrasz tyle. Bitrate nagrywanych filmów sam sobie ustawiasz, zresztą tak samo jak kompresję w zdjęciach, edytując seemy. Mam nadzieję że jako posiadacz e398 wiesz co to? :mrgreen:

A co do tego samsunga to pierwsze słysze o nim. Wydaje się fajny ale tylko jeden na allegro :?

#75432  autor: Vin
 22 maja 2006, 22:29
U15 wcale nie ma windowsa :wink:
Pozatym ja też miałem styczność z 6600 i SX1 i przyznaje, że wyświetlacz w tym drógim wydaje mi się lepszy...

#75433  autor: tomico
 22 maja 2006, 22:30
Orb on pytał o siemensa a nie samsunga. Ale ten U15 to jest taki jeden z pierwszych( po U10) modeli z umtsem siemensa, takich jeszcze niezbyt dopracowanych i niepopularnych. Może być problem do niego z częściami, oprogramowaniem, i serwisem. Można śmiało go nazwać takim prototypowym wypuszczonym na normalny rynek lecz bardzo mało ich sprzedano. Odradzam ci go.

#75438  autor: orB
 22 maja 2006, 22:40
tomico pisze:Orb on pytał o siemensa a nie samsunga. Ale ten U15 to jest taki jeden z pierwszych( po U10) modeli z umtsem siemensa, takich jeszcze niezbyt dopracowanych i niepopularnych. Może być problem do niego z częściami, oprogramowaniem, i serwisem. Można śmiało go nazwać takim prototypowym wypuszczonym na normalny rynek lecz bardzo mało ich sprzedano. Odradzam ci go.
kurde sorki już głupoty piszę o tej porze.. ale ten samsung fajny mi się wydał ;-)

#75508  autor: ghost89
 23 maja 2006, 15:36
a K700i?..chyba rozmysle nad k700i a nokią... co myślicie o ty se?