• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#96060  autor: RafalM
 17 sie 2006, 22:29
matikk a przeczytałeś że autor tematu chce telefon z systemem operacyjnym? Ja polecam SX-a albo 6260. Wybrałbym Siemensa, ponieważ jego klawiatura mi nie przeszkadza, a ma duże możliwości patchowania i flashowania. Nokia też nie jest zła, ale SX dla mnie lepszy. Mam nadzieję że dokonasz słusznego wyboru.

Pozdrawiam i Pomagam

#96061  autor: matikk
 17 sie 2006, 22:32
Autor napisal najchetniej na symbianie co nie znaczy ze musi byc na nim:)Pozdro

#96063  autor: uśmiechnięty
 17 sie 2006, 22:35
Ale skoro napisał, że najchętniej, to po co szukasz czegoś innego, skoro za tę cenę można znaleźć telefon z systemem operacyjnym? :evil: :evil:

#96080  autor: Qba__
 17 sie 2006, 23:11
SIEMENS SX1 - na razie pozycja numer 1 na mojej liscie wyboru, ma praktycznie wszystko, czytałem ze lubi sie dość często zawieszać - czy to prawda?

Nokia 6600 - 2 miejsce, wyglada na dość potężną, ale ogołnie wrażenie pozytywne.

Nokia 7610 - sporo za droga

Nokia 6260 - pisałem wyżej ze klapki odpadają :)

NOKIA 6630 - niestety musialbym dużo dołożyc...

SE p800 - ten dotykowy wyswietlacz 4k kolorów mnie troche odstrasza...niebyłby zbyt poręczny.Bałbym sie to nosic w kieszeni :)

BenQ-Siemens C81
- tak jak forumowicze napisali, skoro mam całkiem fajne telefoniki do wyboru na symbianie w tej cenie to juz na pewno wybiore ktorys na nim oparty, w kazdym razie dzieki za kolejny typ ;]

Bede raczej wybierał pomiędzy Sx1 i 6600... poczytam troche forum i chętnie zapoznam sie z Waszymi dodatkowymi opiniami.

#96082  autor: uśmiechnięty
 17 sie 2006, 23:17
Wiesz co?
Na allegro Nokię 7610 znalazłem za 570 w opcji kup teraz.
http://www.allegro.pl/item121746304_naj ... ecam_.html
Niestety te 70 zł w tym przypadku musiałbyś dołożyć.
Ale warto czasem spojrzeć na allegro, bo za 500 lub 500zł z groszami można znaleźć w/w tel. w bdb stanie!

JA TAK BYM WYBIERAŁ:

1. Nokia 7610
2. Nokia 6600
3. Siemens SX1

#96085  autor: szczeka
 17 sie 2006, 23:23
Ja 6600 nie polecam.

Telefon moze i dobry, ale drogi. Telefon w tej cenie powinien miec minimum 1mpx i mp3.

#96087  autor: uśmiechnięty
 17 sie 2006, 23:28
Szczeka, nie marudź! Telefon jest dobry i ma symbiana!
A mp3 co prawda w podstawowej wersji nie odtwarza, ale po wgraniu jakiegokolwiek odtwarzacza, odtwarza mp3 bez problemu.
Telefon świetny, ale po dograniu kilku programików.
Tak samo, żeby wideo było dłuższe, bo jakiś tam jest limit.
Jak się dogra program, to jest, tak jak się chce.
A z racji tego, że to Symbian - możliwości trochę jest.

A jeśli qba chcesz dowiedzieć się czegoś więcej odnośnie tego modelu, pytaj wendziora, bo orientuję się chyba, że on właśnie ją ma.

Ale mówię, postaraj się o Nokię 7610. Jeśli nie ją, to bierz 6600, a na końcu SX'a :P

#96088  autor: Qba__
 17 sie 2006, 23:30
Tak porownuje SX1 z 7610 i rzuca w oczy mi sie tylko lepszy aparat w 7610 (co mnie zupelnie nie przekonuje, bo jak dla mnie aparatu moze w ogole nie byc), take symbian 7.0 (ktory jak ktos wyzej pisal nie jest jakims wielkim udogodnieniem). Pozatym 7610 nie posiada radia i IRDY, ktore ma sx1. Wiec wydaje mi sie ze doplacac nie warto :)

a 6600 ma na allegro ceny bardzo zblizone do sx1... Wiec porownujac mozliwosc wygrywa sx1, ale ciagle zastanawiam sie czy przyzwyczaje sie do tej dosc dziwnej klawiatury...

#96092  autor: szczeka
 17 sie 2006, 23:32
Usmiechniety, ale jakosc mp3 wtedy bedzie beznadziejna, nienadajaca sie do sluchania ;)

I powiedz mi jeszcze, w czym 6600 jest lepsza od SX1??

#96095  autor: uśmiechnięty
 17 sie 2006, 23:34
Przyznam się, że jakość będzie nienajlepsza, bo chyba zapisana będzie w mono, czy jakoś tak.

Wiesz szczeka w czym lepsza moim zdaniem? Przede wszystkim nie ma takiej felernej klawiatury, poza tym nie lubię ogólnie Siemensów.
Owszem, jest kilka, które mi się podobają, ale są to naprawdę nieliczne modele.
Może jest ich z 6?
Wolę już BenQ-Siemensy.

#96097  autor: szczeka
 17 sie 2006, 23:41
uśmiechnięty pisze:Przyznam się, że jakość będzie nienajlepsza, bo chyba zapisana będzie w mono, czy jakoś tak.

Wiesz szczeka w czym lepsza moim zdaniem? Przede wszystkim nie ma takiej felernej klawiatury, poza tym nie lubię ogólnie Siemensów.
Owszem, jest kilka, które mi się podobają, ale są to naprawdę nieliczne modele.
Może jest ich z 6?
Wolę już BenQ-Siemensy.
No wlasnie ;) 6600 przewyzsza Siemensa tylko jakoscia wykonania (nie jest taka plastikowa) i klawiatura..

#96100  autor: uśmiechnięty
 17 sie 2006, 23:47
No, a wykonanie i wygląd też są przecież ważne. A nie tylko jak dla większości osób jakość zdjęć i funkcje.

#96101  autor: szczeka
 17 sie 2006, 23:51
uśmiechnięty pisze:No, a wykonanie i wygląd też są przecież ważne. A nie tylko jak dla większości osób jakość zdjęć i funkcje.
Z tym pierwszym akurat nie trafiles, bo Nokia robi lepsze foty.
Za to Siemens ma wiecej mozliwosci zmian..

#96103  autor: uśmiechnięty
 17 sie 2006, 23:56
Ale ja pisząc poprzedniego mojego posta, nie miałem na myśli jakości zdjęć wykonywanych przez konkretne modele, tylko ogólnie. Bo dużo osób wybiera telefony, patrząc głównie na zdjęcia. Dla mnie, liczy się wszystko.

#96106  autor: Qba__
 18 sie 2006, 00:00
Wzialbym Siemensa, ale czytam ze ludzie narzekaja ze bardzo czesto sie zawiesza i sporo z nim problemow, pozatym bateria ponoc bardzo szybko pada... Troche mnie to odstrasza od niego, szczegolnie ze bede kupowal tel uzywany... Jutro dokladnie przejrze forum i mam nadzieje ze sie zdecyduje :)

PS. Dla mnie jakosc zdjec nie ma najnniejszego znaczenia, aparat mnie w ogole nie obchodzi ;)

#96109  autor: uśmiechnięty
 18 sie 2006, 00:04
Mimo wszystko, decyduj się na 7610, ewentualnie na 6600. :P

#96110  autor: przemek910
 18 sie 2006, 00:05
uśmiechnięty pisze:Mimo wszystko, decyduj się na 7610, ewentualnie na 6600. :P
Przesadzasz :| Skoro zdecydowałsię na SX'a uszanuj jego decyzję :!:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#96111  autor: uśmiechnięty
 18 sie 2006, 00:07
Przecież szanuję, tylko widzę po ostatnich postach jego, że coś go od niego odstrasza i wybór nie jest pewien, bo musi dokładnie przejrzeć forum.

#96112  autor: tomico
 18 sie 2006, 00:24
ywis pisze:
jacenty1812 pisze:A może nokia 6260. Mam taka akurat do sprzedania.
Zalanej bym nie kupił :twisted:
Ja też szczególnie że z tą jego są jakieś problemy. Bierz 6600, 3230 albo 7610

#96282  autor: Qba__
 18 sie 2006, 18:21
Dzięki wszystkim za pomoc. Zakupiłem jednak N 6600. Siemens mnie wystraszyl tą klawą :) Pozatym Nokie dostałem w moim miescie, jeszcze z roczną gwarancją :)

Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za pomoc!