• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #94158  autor: ywis
 11 sie 2006, 15:46
Jackedo1 pisze:wymagania:
nie musi być nowy, ale bdb stanie.... :lol:
Ciężka sprawa jak za taką kwote, może K700i lub 6230 (po zmianie softu foty ok).
 #94160  autor: orB
 11 sie 2006, 15:52
ywis pisze:
Ciężka sprawa jak za taką kwote, może K700i lub 6230 (po zmianie softu foty ok).
Ale czytamy ze zrozumieniem: Jaki tel robi najlepsze foty w cenie do 450zł

Moje propozycje:

- Sharp GX20/GX30
- Motorola V635
- Sagem MyX6-2
- Panasonic VS3
- Motorola E1000

Wszystkie mają aparaty powyżej 1mpix i wszystkie robią przyzwoite fotki(kolejność nieprzypadkowa)
Ostatnio zmieniony 11 sie 2006, 15:55 przez orB, łącznie zmieniany 1 raz.

#94161  autor: przemek910
 11 sie 2006, 15:53
To poszalałeś :P Musiałbys więcej zainwestować w telefon który by robił dobre foty, SE D750i kupi się już za ok 600 złotych :!:

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#94162  autor: Jackedo1
 11 sie 2006, 15:57
chodzi mi o przyzwoite foty jak na komórki oczywiście, bo gdyby chodziło mi o najlepsze fotki wogóle to najlepsze robią aparaty cyfrowe przeznaczone do tego.

[scroll]W poszukiwaniu telefonu idealnego....[/scroll]

#94166  autor: uśmiechnięty
 11 sie 2006, 16:02
Myślę, że (może) dostanież używaną w dobrym stanie Motorolę V635.
Robi naprawdę warte uwagi fotki.
Aparat 1.3 Megapixela, flesz, zoom cyfr. x4, liczne efekty, możliwość odtwarzania i kręcenia sekwencji wideo.

Opis ==> click!

Test (nie opis!). Jest niestety po angielsku, ale myślę, że to nie przeszkadza, iż jest dużo ilustracji. Oto on ==> click!

:P :P :P

Ogólnie w/w Motorolkę bardzo polecam, bo ma:

- aparat 1.3 megapixela z fleszem
- możliwość rozszerzenia pamięci wewnętrznej kartami pamięci
- dość ciekawy wygląd
- dobry wyświetlacz
- bluetooth

#94173  autor: orB
 11 sie 2006, 16:19
uśmiechnięty;* pisze:zoom cyfr. x4
8x :!:
 #94190  autor: szczeka
 11 sie 2006, 17:31
ywis pisze:
k700i to jeden z najslabszych vga na rynku :P

#94236  autor: szczupak90
 11 sie 2006, 20:19
Moim zdaniem za 450 zł lepiej jest kupić sobie normalna cyfrówkę. W dzisiejszych czasach aparat w telefonie nie powinien mieć mniej niż 2 megapixele.

#94248  autor: ywis
 11 sie 2006, 20:49
szczupak90 pisze:Moim zdaniem za 450 zł lepiej jest kupić sobie normalna cyfrówkę. W dzisiejszych czasach aparat w telefonie nie powinien mieć mniej niż 2 megapixele.
W telefonie w ogóle nie powinno być czegos takiego jak aparat (jeśli w ogóle to aparatem można nazywać w jakim kolwiek telefonie, nawet takim za 2 - 3 tys.), do robienia zdjęć są aparaty cyfrowe ludzie!

#94269  autor: uśmiechnięty
 11 sie 2006, 21:55
Hmm. Siemens S65 w tej dziedzinie nie jest najlepszy. On robi dobre zdjęcia tylko w bardzooo porządnym świetle. W nocy sprawuje się tragicznie (ok. godz. 20). Masakra. Mój kolega go ma. W sony ericssonie k300i też zdjęcia wychodzą tragiczne, ale kiedy w obu włączyliśmy aparat po 20, to w k300i przynajmniej coś było widać, w s65 tylko czerńńń!

#94347  autor: Dragon
 12 sie 2006, 11:26
moze w troche gorszym stanie znajdziesz SE K600i- uzywalem go jakis czas i fotki robi nawet ok

#94382  autor: Tragedya
 12 sie 2006, 14:06
uśmiechnięty;* pisze:Hmm. Siemens S65 w tej dziedzinie nie jest najlepszy. On robi dobre zdjęcia tylko w bardzooo porządnym świetle. W nocy sprawuje się tragicznie (ok. godz. 20). Masakra. Mój kolega go ma. W sony ericssonie k300i też zdjęcia wychodzą tragiczne, ale kiedy w obu włączyliśmy aparat po 20, to w k300i przynajmniej coś było widać, w s65 tylko czerńńń!
Nie tylko w nocy. W pochmurne dni, wieczorami gdy dopiero zaczyna sie robic szaro zdjecia beda z jakimis plamkami.

#94384  autor: ywis
 12 sie 2006, 14:15
Tragedya pisze:
uśmiechnięty;* pisze:Hmm. Siemens S65 w tej dziedzinie nie jest najlepszy. On robi dobre zdjęcia tylko w bardzooo porządnym świetle. W nocy sprawuje się tragicznie (ok. godz. 20). Masakra. Mój kolega go ma. W sony ericssonie k300i też zdjęcia wychodzą tragiczne, ale kiedy w obu włączyliśmy aparat po 20, to w k300i przynajmniej coś było widać, w s65 tylko czerńńń!
Nie tylko w nocy. W pochmurne dni, wieczorami gdy dopiero zaczyna sie robic szaro zdjecia beda z jakimis plamkami.
Niestety, ale wieczorem to większość telefonów to nie jakość normalnego aparatu cyfrowego.

#94394  autor: Osk92
 12 sie 2006, 14:41
Chciałbym zauważyć, że w pochmurne dni zdjęcia z CiXa bywają lepsze jak te kiedy jest słonecznie :!: :roll: