• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #74971  autor: dot
 21 maja 2006, 13:05
mam do wyboru nokie 6103 w plusie lub samsunga x660w erze; nie wiem co lepsze. cena w miare podobna(tam jakoś w okolicy 60-100zl). mam wrazenie ze nokia ma malo wygodne klawisze, ale powiedzcie cos wiecej o tych fonach prosze

#75006  autor: tomico
 21 maja 2006, 15:47
Nokia ma obydwa kolorowe wyświetlacze a samsung tylko jeden, a drugi czarno biały. Inne różnice:

---------- Nokia Samsung
Pamięć: 4,4mb 10 mb
Edge: TAK NIE
Radio: TAK NIE

W noki także więcej trzyma bateria a klawisze są wygodne do pisania smsów.
Ja wybrałbym 6103 dla radia i wyświetlacza. A pozatym to nokia więc będzie dobrze działać.

#75007  autor: szczeka
 21 maja 2006, 15:49
nie znam tego samsunga za bardzo, ale nokia jest fajna :) nie ma zadnych problemow z nia, bardzo czytelny wyswietlacz, wygodna klawiatura, mala, lekka, wygodna, ladny zew. wyswietlacz.. :)

#75051  autor: sledz92
 21 maja 2006, 17:53
Jeżeli różnica wynosi 60-100zł wybierz nokie.Wygodnie się pisze sms'y,elegancki itp.
Oczywiście nie jestem zwollenikiem telefonów z klapkami,ale w tym wypadku zrobię wyjątek :wink: Denerwuje mnie ta antenka wystająca...i to,że telefon nie jest za lekki.

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#75063  autor: szczeka
 21 maja 2006, 18:42
antentka dodaje jej jedynie uroku.

#75078  autor: digitmaze
 21 maja 2006, 20:00
Według mnie wystająca antentka tylko szpeci wygląd telefonu...ale nie widzę innego wyboru,niż ta nokia.Z tego co mi się wydaje samsung NIE ma BT i chyba EDGE,ale pewien nie jestem.Tak samo jest z zewnętrznymi wyświetlaczami...nokia ma kolorowy,a samsung tylko odcienie szarości.Krótko,wybierz nokie,to przecież najlepsze telefony na rynku :wink: