• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #73306  autor: Lesiu_gda
 13 maja 2006, 02:35
Witam wszystkich po dluzszej przerwie:) Otoz mam nastepujacy problem.Mam dwa nowe aparaty nokie 6230i i samsungx x700.Jak wiadomo oba sa bardzo zblizone technicznie, prawie identyczne.Klopot w tym ze jednego musze sie pozbyc i teraz kiedtuje moje pytanie do was drodzy forumowicze; jtory sprzedac, a ktory zachowac?? Wszelkie sugestie i wogole wszystko wszystko.... mile widziane :mrgreen:

#73315  autor: tomico
 13 maja 2006, 08:42
Jestem zwolennikiem Nokii ale teraz poradzę ci żebyś ją sprzedał dlatego bo:
-ma gorszy aparat
-gorszy wyświetlacz
-jest starsza od samsunga
Zostaw sobie samsunga najlepiej.

#73352  autor: Dragon
 13 maja 2006, 12:08
aparaty porownywalne, co do ekranow to jakosciowo lepszy ten z 6230i ale dla mnie on zawsze byl za maly i dlatego tez wolalbym X700 (no chyb ze masz np kupiona karte pamieci MMC 2GB to chyba nie warto)

#73385  autor: Lesiu_gda
 13 maja 2006, 13:31
Wybralem nokie, zostawilem ja dla kilku powodow:
1-menu jest jakie bardziej intuicyjne, w samsungu jakos ciezko mi sie poruszac (moze to dlatego,ze mialem prawie samie nokie?)
2-piszac smsa w samsungu ciagle trzeba sie przelaczac pomercy t9 a zwyklym trybem, co bardzo mnie wkurza
3-wydaje mi sie ze wyswietlacz w samsungu jest lepszy
4-nokia ma standardowo karte pamieci w zestawie, ktorej nie posiada samsung
5-przerozne akcesoria do nokii sa bardziej dostepne

No i reasumujac, nokia to nokia :P