• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #46720  autor: Jedi
 20 sty 2006, 16:39
Właśnie kończy mi się umowa i nie wiem który telefon wybrać - siemens C75 czy SE k700i?
Proszę o poradę, który lepszy ze względu na jakość, funkcje itp. tylko proszę o obiektywne opinie, a nie dla tego, że ja mam to dobry 8)

#46721  autor: Przemek
 20 sty 2006, 16:44
Jak dla mnie wybór jest prosty :D
Bierz SE K700i jest mniej awaryjny niż każy z Siemensów,lepszy soft etc.
Oprócz tego ma lepszy wyświetlacz,ma BT (a Siemens nie ma),odtwarzacz mp3 i radio.
SE jest lepszy :wink: pod każdym względem :P

#46724  autor: tomekk
 20 sty 2006, 16:54
Przemek pisze:Jak dla mnie wybór jest prosty :D
Bierz SE K700i jest mniej awaryjny niż każy z Siemensów,lepszy soft etc.
Oprócz tego ma lepszy wyświetlacz,ma BT (a Siemens nie ma),odtwarzacz mp3 i radio.
SE jest lepszy :wink: pod każdym względem :P
Dokładnie. Siemens w niczym nie przewyzsza k700i i do tego ma wadliwy soft i jest kiepsko wykonany...

#46738  autor: piotrz
 20 sty 2006, 17:26
dla mnie to jasne, że k700. ma bt (simens tylko ir), 40mb pamięci (siemens tylko 10), mp3, radio, aparat z interpolacją do 1.3mp i jest lepiej wykonany. jakby tego było mało, to ma bardziej dopracowany soft (mniej się zawiesza) i wg mnie ma ładniejsze dzwonki. :)

#46755  autor: makabras
 20 sty 2006, 18:38
jak dla mnie tez se ze wzgledu na wieksza pamiec, radio, lepsze zdjecia (mimo ze to tez vga to ma mniejsza kompresje) bt, ale jak w orange to ja polecalbym sagem my x6-2, ma 1,3mpx aparat, fjniejszy wyswietlacz niz k700 i do tego karty pamieci

#46757  autor: tomico
 20 sty 2006, 18:40
Dla mnie to jasne bierz k700i!!!!!! Ten siemensik nie ma szans z SE!!! Czemu je wogóle porównujesz bo Se to 2 klasy wyżej!!!

#46796  autor: Jedi
 20 sty 2006, 21:15
Ooo nie widziałem, że aż taka różnica w tych dwóch telefonach jest. Po prostu obudwa są za złotówke więc myślałem, że parametry mają takie zbliżone. Ale jeśli tak to wezme SE...

#46808  autor: Frasio
 20 sty 2006, 21:48
Wiesz, a jak miałbyś za złotówkę jednocześnie k700i oraz np. N 3310, to tak samo byś powiedział :D:D:D

Dobra, ale do tematu.

Siemens:
+ nowy
- awaryjny
- brak mp3
- brak BT
- mała pamięć

SE:
+ pamięć (w porównaniu do siema)
+ BT
+ mp3 i radio
+ lampa przy aparacie
- starszy

No to chyba nie ma dyskusji ;)

Obrazek

#46812  autor: piotrz
 20 sty 2006, 21:55
Frasio pisze:Wiesz, a jak miałbyś za złotówkę jednocześnie k700i oraz np. N 3310, to tak samo byś powiedział :D:D:D

Dobra, ale do tematu.

Siemens:
+ nowy
- awaryjny
- brak mp3
- brak BT
- mała pamięć

SE:
+ pamięć (w porównaniu do siema)
+ BT
+ mp3 i radio
+ lampa przy aparacie
- starszy

No to chyba nie ma dyskusji ;)
no se też będzie nowy :smt005 :wink: ;-) :roll:

#46821  autor: dziedziel
 20 sty 2006, 22:23
K700i bierz bez zastanawiania.

#47783  autor: thundercrash
 23 sty 2006, 14:18
dziedziel pisze:K700i bierz bez zastanawiania.
Dokładnie . Tu nie ma sie nad czym zastanawiać K700i jest w 100% lepsze od Siemensa .