• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #117279  autor: kibic220
 26 paź 2006, 16:16
mam straszny dylemat bo chcę kupić telefon tzw. kombajn multimedialny. czy symbian na 3230 jest dobry i czy różni się czymś od tego na 6630?czy 3230 ma stabilizator obrazu? i co to znaczy że ma mp3 monofoniczne, czy jakoś jest gorsza jak np. w k 700i?

Gała

#117286  autor: tomico
 26 paź 2006, 16:20
Bierz 6630 bo 3230 ma mp3 mono a to znaczy że jakość jest dużo gorsza niż w k700i np. 6630 ma dobry aparat, symbiana, łady duży wyświetlacz i dużo lepsze mp3 od 3230. Żadna z tych nokii nie ma stabilizatora obrazu podczas robienia fotek.

#117289  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:22
tomico pisze:Bierz 6630 bo 3230 ma mp3 mono a to znaczy że jakość jest dużo gorsza niż w k700i np. 6630 ma dobry aparat, symbiana, łady duży wyświetlacz i dużo lepsze mp3 od 3230. Żadna z tych nokii nie ma stabilizatora obrazu podczas robienia fotek.
a czy te symbiany sa lepsze od Symbianow Siemensa? (a mianowice Siemensa SX1)

Człowiek uczy się przez całe życie, z wyjątkiem lat szkolnych...

Cała seria Sony Ericssona
Obrazek

#117293  autor: tomico
 26 paź 2006, 16:23
tomekkk pisze:tomico napisał/a:
Bierz 6630 bo 3230 ma mp3 mono a to znaczy że jakość jest dużo gorsza niż w k700i np. 6630 ma dobry aparat, symbiana, łady duży wyświetlacz i dużo lepsze mp3 od 3230. Żadna z tych nokii nie ma stabilizatora obrazu podczas robienia fotek.

a czy te symbiany sa lepsze od Symbianow Siemensa? (a mianowice Siemensa SX1)
W SX1 można samemu aktualizować soft dlatego ten symbian jest trochę lepszy aczkolwiek wersja symbiana w SX1 jest już bardzo stara a 6630 ma w miarę nowego symbiana.

#117295  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:24
tomico pisze:W SX1 można samemu aktualizować soft dlatego ten symbian jest trochę lepszy aczkolwiek wersja symbiana w SX1 jest już bardzo stara a 6630 ma w miarę nowego symbiana.
A czy to sie rowna temu ze symbian nie bedzie sie ciol na kazdym kroku?

Obrazek

#117296  autor: tomico
 26 paź 2006, 16:25
W SX1 można samemu aktualizować soft dlatego ten symbian jest trochę lepszy aczkolwiek wersja symbiana w SX1 jest już bardzo stara a 6630 ma w miarę nowego symbiana.

A czy to sie rowna temu ze symbian nie bedzie sie ciol na kazdym kroku?
W 6630 akurat symbian działa super szybko więc tam nie powinno być problemów.

#117298  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:26
tomico pisze:W 6630 akurat symbian działa super szybko więc tam nie powinno być problemów.
lepsza jest nokia czy SE K750i?

Obrazek

#117302  autor: tomico
 26 paź 2006, 16:28
W 6630 akurat symbian działa super szybko więc tam nie powinno być problemów.

lepsza jest nokia czy SE K750i?
Nokia ma symbiana czyli więcej możliwości instalowania aplikacji, ma ona także większy wyświetlacz, za to SE k750i ma lepszy aparat, zależy co kto woli.

#117305  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:29
tomico pisze:SE k750i ma lepszy aparat, zależy co kto woli.
ma lepszy aparat to dla niej plus i to ze nie ma symbiana (moj brat mial SX1 i tyle mial nerwow przy niej ze ja przez to mam trwaly uraz co do symbianow)
a jesli chodzi o dzojstiki w k750i to jak z nimi jest? psuja sie szybko?

Obrazek

#117307  autor: tomico
 26 paź 2006, 16:31
SE k750i ma lepszy aparat, zależy co kto woli.

ma lepszy aparat to dla niej plus i to ze nie ma symbiana (moj brat mial SX1 i tyle mial nerwow przy niej ze ja przez to mam trwaly uraz co do symbianow)
a jesli chodzi o dzojstiki w k750i to jak z nimi jest? psuja sie szybko?
Niestety ale są z nimi niemałe problemy, myślałem że po k700i SE to poprawił ale widać że nie. Dopiero k800i ma dobry dżojstik nie psujący się.

#117308  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:33
Niestety ale są z nimi niemałe problemy, myślałem że po k700i SE to poprawił ale widać że nie. Dopiero k800i ma dobry dżojstik nie psujący się.
ile kosztuje taka naprawa. i jesli naprawi sie raz to juz wystarczy czy bedzie trzeba ciagle chodzic do serwisu?

Obrazek

#117312  autor: tomico
 26 paź 2006, 16:37
tomekkk pisze:Cytat:

ile kosztuje taka naprawa. i jesli naprawi sie raz to juz wystarczy czy bedzie trzeba ciagle chodzic do serwisu?
No wiesz możesz kupić ten telefon i będzie wszystko z dżojem ok przez cały czas, a możesz kupić i co chwile chodzić do serwisu i wymieniac dżoje, zależy od egzemplarza i jak często będzie używany.

#117316  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:41
a czy czesto trafiaja sie te gorsze sytuacje i ile kossztuje naprawa, jesli wiesz?

Obrazek

#117319  autor: tomico
 26 paź 2006, 16:44
tomekkk pisze:a czy czesto trafiaja sie te gorsze sytuacje i ile kossztuje naprawa, jesli wiesz?
To zależy ale z tego co wiem od znajomych to mają mniejsze lub większe problemy z tymi dżojstikami. Jednemu koledze telefon już długo działa bez żadnych napraw, z tym jest poprostu różnie ale wydaje mi się że będzie ok. Pozatym nie przesadzajmy bo przecież nie we wszystkich SE są problemy, czasami wystarczy przeczyścić i śmiga.

#117323  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:48
tomico pisze:To zależy ale z tego co wiem od znajomych to mają mniejsze lub większe problemy z tymi dżojstikami. Jednemu koledze telefon już długo działa bez żadnych napraw, z tym jest poprostu różnie ale wydaje mi się że będzie ok. Pozatym nie przesadzajmy bo przecież nie we wszystkich SE są problemy, czasami wystarczy przeczyścić i śmiga.
z czy wedlog ciebie SE k750i to dobry fon za te pieniadze?

Obrazek

#117325  autor: tomico
 26 paź 2006, 16:54
Tak wydaje mi się że nawet Bardzo dobry.

#117328  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:59
tomico pisze:
Tak wydaje mi się że nawet Bardzo dobry.
dobra. koniec tematu :D robimy off topic :D dzieki za informacje :D Pozdroo, dalbym ci punkty pomocy ale ja nie moge :D

Obrazek