• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 65 z 136
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 136

#729236  autor: słoneczny
 01 lip 2014, 18:32
Od jutra wchodzą nowe pakiety w Play na kartę. Info masz na forum, jak i na stronie głównej telepolis.
A co do zasięgu LTE, to trzeba sprawdzić na bts.search, później dopiero myśleć o wyborze operatora.

#729296  autor: mati1991
 01 lip 2014, 21:02
czyli nie opłaca się kupować osobnego starteru? Prędkość pewnie była by podobna?

#729356  autor: słoneczny
 01 lip 2014, 23:20
mati1991 pisze:czyli nie opłaca się kupować osobnego starteru? Prędkość pewnie była by podobna?
Nikt ci tu prędkości nie zagwarantuje. Wszystko zależy od obciążenia sieci, terenu, odległości.
Musisz sam przetestować.
Na smartfonie da się już wygodnie przeglądać net przy 6-8 Mb/s.
To po co koniecznie potrzeba więcej?
YouTube na 5 Mb/s chodzi płynnie w 480p, z małymi zawiechami w 720p.

#729390  autor: aster
 02 lip 2014, 05:12
słoneczny pisze:Od jutra wchodzą nowe pakiety w Play na kartę. Info masz na forum, jak i na stronie głównej telepolis.
A co do zasięgu LTE, to trzeba sprawdzić na bts.search, później dopiero myśleć o wyborze operatora.
Najpierw sprawdziłbym nadajniki w okolicy jeśli będziesz z mobilnego netu korzystał np. w domu czy w określonym miejscu czy miejscach.

Jeśli cena jest drugorzędna to chyba Plus ma najbardziej rozwiniętą sieć pod kątem LTE. Pytanie tylko do czego ma służyć ten szybki net, bo do większości rzeczy przekroczenie pewnego pułapu nie daje dodatkowych korzyści.

#729410  autor: Horacy
 02 lip 2014, 08:56
Szybszy net pewno aby się googl szybciej ładował :) Nie no nie będziesz ściągał kilogramów danych przez LTE, ja jestem zadowolony z T-M, prędkości rzędu 15/20 Mbit w mieście ok 40/50 tyś ludzików. Wszystko chodzi płynnie, nic się nie tnie...

#729435  autor: mati1991
 02 lip 2014, 10:11
No chodzi mi głównie o to ,że czasami wyjezdzam na pare dni i musze dopilnować co dzieje sie na allegro/olx. Więc zeby te apki sie szybko ładowały, czasami cos na youtube obejrze. No i ogólnie coś na przeglądarce również poszperam :D Chyba zrobię tak ,że zaraz pójde kupie ten starter do tmobile i go przetestuje ,a jutro akurat kończy mi sie moj pakiet w Play wiec wlacze ten nowy i porównam. A co do LTE ,bo to trzeba miec ten caly zasieg? A ja jak sprawdzałem to ten zasięg będę miał sporadycznie. Więc te LTE tak średnio widzę :D Dziekuję za pomoc ,pozdrawiam

#729439  autor: Flash999
 02 lip 2014, 10:46
Co do LTE w prepaidach T-Mobile - trudna sprawa. Trzeba mieć kartę USIM oraz specjalną taryfę JUMP! z nieopłacalnymi pakietami. Oczywiście musisz być w zasięgu. Lepiej korzystać z Frii na HSPA+DC.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#729443  autor: mati1991
 02 lip 2014, 11:04
Więc powiedzcie mi czy warto kupowac taki starter : http://www.t-mobile.pl/pl/oferta_specja ... ozchodniak
bo właśnie mam zamiar isc do sklepu po niego. Tam pisze ze daja 1gb internetu i jest wlasnie cos o LTE wspomniane. Dodam ze chce na to przeznaczyc tylko te 5zł, żadnego doładowania.

#729526  autor: mati1991
 02 lip 2014, 15:48
No ja juz kupiłem starter. Musiałem wybrać jakas taryfe internet 0zł (*100*815#). Najpierw pisało ,że karta niekatywna itd (mimo ze aktywowalem ,wykonalem polaczenie i wyslalem sms) poczekałem troche i niby aktywowało, napisali ze mam poczakac na potwierdzenie sms. Pod nr *100# pisze, ze taryfa internet aktywna, lecz sms nadal nie doszedl. Z ciekawości przejrzałem 2 strony zeby sprawdzic czy działa i czy mi coś ubędzie z konta. Prędkością internetu byłem zszokowany bo chodził prawie szybciej niż u mnie na wifi, lecz po wyłączeniu danych i sprawdzeniu konta patrze a zostały mi niecałe 2 złote....

#729954  autor: kebab84
 03 lip 2014, 21:56
Flash999 pisze:
Ruben pisze:a czy w Plusie i MVNO na Plusie jest lejek?
Plus na Kartę w taryfach Więcej nie ma lejka, Klucz na infrze Plusa też go nie ma. Jak jest z Lyca - nie wiem, jednak ich Internet jest specyficzny, bo cały ruch przechodzi przez Anglię.
NAJLEPSZA OFERTA RED BULL ! 29 zł - 2GB - NIELIMITOWANE ROZMOWY I SMSMY DO TEGO ZASIEG KAZDEGO OPERATORA, Do tego umowa bez zobowiazania!!! Ponoc PLAY ma wprowadzic na dniach nowe taryfy konkurencyjne dla TMobile

:-)

#729963  autor: Wiola_K
 03 lip 2014, 22:15
Oby wprowadzili bo ich lubię i nie chcę odchodzić ale są droźsi. Tylko żeby znów czegoś nie popsuli.

#730061  autor: ZbujMadej
 04 lip 2014, 10:32
Obecnie mam Play abonament. Chcę przejść do RBM. Jak powinno wyglądać przejście ?

Wypowiedzenie abo >> karta Play >> przeniesienie karty do innej sieci >> przejście do RBM ?

W którym momencie powinienem zarejestrować kartę na siebie (nie chcę stracić numeru) ?
 #730062  autor: Witosz
 04 lip 2014, 10:33
Dobiega końca moja fatalna umowa Mix korzystny dla firm 65 zł.

Chciałbym za taką samą kwotę na miesiąc dostać dobry smartfon na androidzie z koniecznie dobrym aparatem i no limit połączenia/sms-y. Dodatkowo jakiś przyzwoity pakiet netu ( Orange chyba dobrze z tym stoi), oraz opcjonalnie dual SIM albo jakaś porządna pamięć wewnętrzna. Czy możecie mi przybliżyć na jaki tel mogę liczyć, na co zwrócić uwagę i czy przy takiej kwocie jest szansa na wynegocjowanie ww preferencji?
Samemu ciężko mi nadążyć za postępującymi nowinkami.

Posiadam na jednym rachunku 4 telefony Orange, płacę rachunki w wysokości 300-400 zł - wydawałoby się kwoty, które powinny determinować jakieś konkretne oferty. Tym czasem Orange milczy. Proszę o sugestie. Pozdrawiam.

#730081  autor: zygikuleczka
 04 lip 2014, 11:33
Witosz, dobre oferty są dostępne przy abonamencie-mix to z reguły jakieś takie odpadki. Skoro nie dzwonią to sam się do nich zgłoś.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#730126  autor: Witosz
 04 lip 2014, 14:28
A przy kwocie 65 miesięcznie w co powinienem celować, na jaką ofertę liczyć?

#730182  autor: Dobra
 04 lip 2014, 18:04
wiem że nic nie wiem :)
Stąd moja tutaj obecność... Będę wdzięczna za podpowiedź...

do tej pory mój tel prywatny właściwie nie był używany, miałam jakieś podstawowe 20minut (niewykorzystywane!) w abonamencie na 3,90 8)
No ale potrzeby mi się inne zrobiły.
Telefon będzie narzędziem pracy, używanym mocno do rozmów (w różnych sieciach) i trochę do internetu (głównie poczta, podstawowe strony tekstowe....). Dodam, że do tej pory mówiłam "nie" smartfonom i uważałam że tel jest do dzwonienia 8)
Miałam Nokię z klawiaturą qwerty, uważając tel dotykowe za badziew ;)

Byłam dziś w T-mobile (chcę przenieść numer z Plusa).
Dostałam propozycje abonamentu: wszystko bez limitu + 2,5Gb internetu za 85zł.... Dużo czy mało? Trochę jestem niezorientowana rynkowo (przywilej tel służbowych do tej pory....).
Jeśli chodzi o tel zaproponowali LG G2 mini za 409 albo Samsunga galaxy III za 250zł przy abonamencie 99 zł... Chciałabym żeby telefon nie był jakiś wielki, ale żebym nie musiała mieć lupy do czytania ;)

Nie mam w ogóle odniesienia, ile jest tego internetu (za dużo? za mało?) i czy te kwoty to taka rynkowa "norma"? A może jakaś inna oferta?

Podpowiecie proszę? :padam:
Tel. na osobę fizyczną...

#730184  autor: Dziedzic Pruski
 04 lip 2014, 18:15
Wszystko bez limitu będziesz miała za 29 zł, a internet 2GB gratis z lejkiem, a nie z pułapką na koniec jak w T-Mobile. Zainteresuj się Red Bull Mobile ewentualnie Mobile Vikings lub Nju. Czy na pewno potrzebujesz no limit?

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#730297  autor: mwikarek
 04 lip 2014, 22:41
Poszukuję oferty na kartę z atrakcyjną ofertą internetu, głównie o to chodzi. Drugorzędnie jakieś nielimitowane smsy/wybrane numery, do innych sieci. Ktoś poratuje?

#730317  autor: cyanoone
 04 lip 2014, 23:20
mwikarek, Play Rok ważności konta 19 zł
>9 zł za 1 GB internetu z lejkiem.
>10 zł za nieograniczone smsy do wszystkich.
>Rok ważności konta.

Play na kartę 0 w Play19 zł
>9 zł za 1 GB internetu z lejkiem.
>bez limitu w Play.
>(propozycja) doładowanie 50 zł na 100 dni.

Play na kartę formuła MiniMax 18 zł (+5?)
>9 gr za smsa, ale nie przekroczysz 9 zł.
>9 zł za 1 GB internetu bez lejka.
>(opcja po wykorzystaniu 1 GB) nie więcej niż 5 zł za 25 mb internetu z lejkiem.
>bez limitu do play.
>(propozycja) 50 zł i masz konto ważne 100 dni.

Mobile Vikings 19 zł
>rok ważności konta.
>darmowy lejek przez rok po wykorzystaniu pakietu.
>2 GB internetu.
>2000 SMS do wszystkich.
>19 zł na konto główne (9 gr SMS, 29 gr za minutę poza pakietem)

Jeśli starczy Ci 2000 SMS to bierz Mobile Vikings, jeśli nie to zobacz opcje Playowe.
Pozdrawiam ;)

[ Dodano: 2014-07-04, 23:31 ]
Jeszcze :D
Play na kartę Lubie To! 10 zł (+9/18?)
>1,5 GB internetu za doładowanie 50 zł na 100 dni.
>9 zł za 1 GB.

Oczywiście to co zostanie z pieniędzy możesz wykorzystać jak chcesz.
  • Strona 65 z 136
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 136
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65