• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #29792  autor: bask
 12 lis 2005, 15:26
od dluzszego czasu dostaje setki smsow ze spamem (reklamy viagry i inne pierdoly);
pytanie: czy mozna sie przed tym bronic (smsowy filtr antyspamowy czy cos podobnego)
smsy przychodza najczesciej z hotmaila lub yahoo; moj telefon to nokia 6100 w sieci (niemieckiej) eplus;
dotychczas radze sobie z tym zasmiecajac cala pamiec, ale jest to irytujace, poza tym provider nie zapewnia zadnego rozwiazania tego problemu;
jakies pomysly? z gory dzieki

#35950  autor: rafcyk
 19 gru 2005, 12:24
Mowisz o mail czy sms ???

#36006  autor: bannau
 19 gru 2005, 15:38
rafcyk pisze:Mowisz o mail czy sms ???
No przecież pisze o smsie a nie mailu...
Ja nie wiem :wink:

#55131  autor: thundercrash
 20 lut 2006, 15:48
Jest chyba coś takiego że można ustawićżeby odbierał smsy tylko od przyjacół , a nie od każdego . Może to pomoże .
 #55241  autor: amadeo
 20 lut 2006, 21:43
Najgorsze w tym jest to że wszystko jest jeszcze zgodne z prawem, na szczęście już trwają w naszym rządzie prace nad zakazaniem wysyłania niechcianych smsów bez zgody właściciela telefonu.Moja rada jest taka: zgłosić do BOK wyłączenie przesyłania na twój nr smsów marketingowych. Wszytko zalezy od tego co pisze w regulaminie. Aktywujac karte w sieci oznajmiles, ze regulamin akceptujesz. Jesli nie mam w nim nic o Twojej
zgodzie na wysylania Ci niezamowianych informacjach handlowych droga
elektroniczna to lamia ustawe z dnia 18 lipca 2002 r. o swiadczeniu uslug
droga elektroniczna.

#55245  autor: ywis
 20 lut 2006, 21:55
Troszkę dziwna sprawa. Z czymś takim jeszcze się nie spotkałem jeśli chodzi o spam na telefon komórkowy, maile owszem. Dostaje tego pełno, ale z telefonem spotykam się pierwszy raz.

A może podczas na obcojęzycznych stronach gdzie musiałeś podać swój nr telefonu komórkowego się rejestrowałeś albo coś, bo nie znajduje żadnego innego wytłumaczenia na to :roll:

#55247  autor: Kaczy
 20 lut 2006, 22:01
No jeszcze może być tak, ze brałeś udział w jakimś konkursie (np. papierosów czy margaryny :smt005 :smt005 ) i tam prosili Cię o podanie numeru telefonu.
A małym druczkiem napisali, że akceptujesz regulamin, którego de facto nie widziałeś nigdy na oczy. :evil: :evil:
A w regulaminie było napisane, że zgadzasz się na otrzymywanie informacji o promocjach.

Ps. Mój ojciec kiedys tak miał. Na służbowy telefon dostawał info z hurtowni o obowiązująych promocjach :-)

...::: Made for loneliness :::...

#57473  autor: poli76
 02 mar 2006, 04:17
Tutaj w USA to normalny koszmar....b placi sie za otrzymywanie smsow, i nie masz wplywu na to co dostajesz...moja siec Cingular mimo petycji abonentow nie chce wprowadzic jakiegos planu na darmowe otrzymywanie sms...najwiekszy plan ma 2500sms(wyslanych-otrzymanych, bez roznicy)W ten sposob op zarabia kokosy ,a na forach ludzie placza ze za smsy musza doplacac po 200-300$ jedna wiad. kosztuje 0.10$, pozdro dla wszystkich!

#113187  autor: bask
 11 paź 2006, 21:05
hallo,
w miedzyczasie rozwiazalem problem;
okazalo sie ze provider uruchomil mi automatycznie konto pocztowe, nie mialem o tym wczesniej pojecia;
to co otrzymywalem jako smsy to byly tematy emaili spamowych przychodzacych na ta poczte;
nalezalo w ustawieniach konta pocztowego wylaczyc opcje: informuj smsem (darmowa defaultowa opcja) o przychodzacych emailach i sprawa rozwiazana;
natomiast skad spamerzy mieli moj email nie mam pojecia, w zadnych konkursach, margarynach i innych pierdolach nie biore nigdy udzialu a nru kom. nie rozdaje na prawo i lewo;
pozdrawiam
bask

#114372  autor: dracula
 16 paź 2006, 19:05
Dobrze ze np. w PTC nie ma narazie takich problemów jak są reklamy to z oferty sieci :o

#118548  autor: ganc2
 28 paź 2006, 23:53
Jak pobierzesz coś z tych kolorowych gazetek -Mobila, Mobista czy WapSter-wtedy dostajesz takich śmieci po uszy, niezależnie czy wyrazisz zgodę czy nie.

#118560  autor: przemek910
 29 paź 2006, 00:01
Jak pobierzesz coś z tych kolorowych gazetek -Mobila, Mobista czy WapSter-wtedy dostajesz takich śmieci po uszy, niezależnie czy wyrazisz zgodę czy nie.
Potwierdzam. W ciągu dnia potrafia mi przysłać 5 - 6 smsów z ofertami a co jakiś czas z palpli przysyłają darmowe gratisy...

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#124005  autor: Pawrzes
 15 lis 2006, 01:56
Dlatego lepiej swojego głównego numeru nie wykorzystywać do tego typu serwisów tylko jakiś dodatkowy numer prepaid na który nie bedzie nas denerwować ten SMSowy spam... Ale i tak w Polsce nie mamy z tym takich problemów...

Pozdrawiam

#124022  autor: Rokko
 15 lis 2006, 07:39
Do mnie na szczescie dochodza tylko smsy od Plusa w sprawie ich promocji - ktorych na szczescie jest malo:)

#124043  autor: b@sho
 15 lis 2006, 10:09
w ptc to nawet mmsy wsyslaja reklamowe... draznniace to jak nic :P

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#124190  autor: Forest
 15 lis 2006, 21:29
Mi też wysyła plus te swoje promocje, denerwuje mnie to :x

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#124256  autor: babeo
 15 lis 2006, 23:45
U mnie Orange, jakos czasem jak się im coś przypomni to porafią dziennie z 3 konkursy przysłać, a potem jest spokój przez miesiąc.

#124276  autor: D@rio
 16 lis 2006, 00:23
słuchajcie, jak kogoś to denerwuje to zawsze można to wyłączyć. Dzwonimy do DOK/BOK/BOA/BOU (zależnie od sieci ;) ) i prosimy o deaktywację tzw. przesyłania informacji handlowych. Wtedy konsultant odznacza zgodę i po sprawie...

Obrazek

#124282  autor: Irek
 16 lis 2006, 00:29
Sa ludzie, ktorym to wszystko przeszkadza, a mi przeciwnie lubie czasami poczytac takie pierdoly.

"And one more thing..."

#124283  autor: D@rio
 16 lis 2006, 00:32
ja też... :-)

Obrazek