• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#349605  autor: Artur051
 31 lip 2009, 10:54
Ja mam oba telefony włączone 24H. Zawsze jak idę gdzieś to biorę jeden z moich telefonów (w zależności gdzie idę ;]). Jeśli idę pojeździć sobie nieco ekstremalnie na rowerze ;) biorę niezniszczalną N6220, a jeśli gdzieś na miasto - mój główny 6220cls.

#349613  autor: tomico
 31 lip 2009, 11:27
Telefon wyłączam tylko na noc kiedy śpie czyli jest włączony +- 16 h na dobę. Zabieram go wszędzie, nawet jak ide wynieść śmieci czasem :P Takie przyzwyczajenie.

#356400  autor: Wieczor1
 30 sie 2009, 16:37
Wiem z doswiadczenia ze nagle sprawy lubia "atakowac" podczas wyprawy ze smieciami, do sklepu, do piwnicy. Stwierdzilem ze lepiej brac i jakos sie do tego przyzwyczailem. W nocy telefon jest rowniez wlaczony- wyciszony ale wlaczony. Wszystko sie moze zdarzyc o kazdej porze i wiem ze wlaczony telefon moze w takiej sytuacji decydowac o wielu sprawach.

"When the men lies, he murders some part of the world(...) cannot the kingdom of salivation take me home"

#356412  autor: DD7
 30 sie 2009, 17:12
U mnie telefon działa 24 godziny na dobę. Ściszam dźwięki tylko w szkole (choć czasem zapomnę, a później zonk ;)) W nocy tel. jest włączony na full głośności. Rzadko mam sytuacje, że ktoś mnie budzi.

Telefon w sumie zabieram wszędzie (czy to do sklepu, czy wynieść śmieci itd.) - takie moje przyzwyczajenie.

#356432  autor: user_delete19
 30 sie 2009, 18:40
Co do głośniości mam ustawione raczej średnią głośność dzwonka, pozatym automatyczne profile: jak jest zdarzenie w kalendarzu to na vibre, wieczorem vibra, a na noc (od 24 do 8) kompletnie wyciszony.

A jak wychodzę to zależy - chodząc "po domu" (w tym ogródek czy prace przydomowe) to nie zabieram, ale za to do sklepu już tak 8-D

#365689  autor: DuzyLukasz
 20 paź 2009, 02:04
fenix189 pisze:Natomiast nie widzę logicznego wytłumaczenia tego, że w nocy kiedy człowiek śpi komórka jest włączona, u mnie nigdy, bo to dla mnie nie logiczne.
Więcej wyobraźni... Czasami może wydarzyć się jakaś awaryjna sytuacja (synku, tatę zabrało pogotowie), czy coś...
U mnie telefon jest włączony całą dobę, bez żadnego wyciszania, a powód jest prosty - nie chce mi sie zawracać sobie głowy, żeby go maniakalnie wyłączać/włączać - bo po co? Po nocach nikt mnie nie nęka (zawsze jakąś komórkę mam od 11 lat i jeszcze *nigdy* nikt mi po 22 nie dzwonił, a i tak po 20 to tylko rodzina), więc nie widzę sensu, aby zawracać sobie głowę kolejną pierdołą. Domyślam się, że z czasem wchodzi to w nawyk - ale poza kilkoma godzinami baterii nic na tym nie zyskujemy... I fakt, jak człowiek śpi, to telefon też - w końcu po to telefony mają funkcję oszczędzania energii...

Co do wylotu na zakupy - ja tam zawsze staram się mieć telefon przy sobie, nawet jak na 2 minuty idę do piekarni za ścianą. Jeżeli ktoś ma do mnie sprawę, to wolę ją załatwić od ręki, niż bawić się w jakieś oddzwanianie, czy coś. A jeżeli nie pasuje mi osoba, która dzwoni, to nie odbieram i tyle. A już kompletnie nie wyobrażam sobie wyjścia dalej poza dom bez telefonu - już nawet nie chodzi o to, że coś może się stać (a może, miewałem już takie przypadki), ale po prostu czasami zdarza się na coś czekać, więc zamiast się nudzić, to poczytam sobie newsy, czy sprawdzę pocztę (to robię maniakalnie, w domu mam otwartą prawie cały czas, a jak jestem poza domem, to nawet i kilkanaście razy dziennie ją sprawdzam).

#365691  autor: PingNoMore
 20 paź 2009, 08:12
Co do mojej osoby to telefon staram się zabierać wszędzie. Czasami się zdarza, że zostawiam w domu, albo wyłączam na cały dzień. W weekendy raczej włączony (zawsze mogą zadzwonić znajomi z propozycją imprezy :) Na noc wyłączam. Mam telefon z obsługą dwóch kart (prywatny i służbowy) w jednym więc nieraz się zdarzało, że klienci dzwonili w piątek o 22 z pytaniami. Od tego czasu telefon wyłączam po 21.

#365722  autor: user_delete19
 20 paź 2009, 10:49
SOT:
DuzyLukasz pisze:U mnie telefon jest włączony całą dobę, bez żadnego wyciszania, a powód jest prosty - nie chce mi sie zawracać sobie głowy, żeby go maniakalnie wyłączać/włączać - bo po co? [...] Domyślam się, że z czasem wchodzi to w nawyk[...]
Polecam zainteresować się aplikacją która sama o wyznaczonych godzinach będzie wyłączać dzwięki -- niesamowicie wygodne (;

#365725  autor: widex
 20 paź 2009, 11:10
Miałem na Windows Mobile taki program. Teraz mam Androida i w sumie musze coś takiego poszukać ;)

#365778  autor: Marens
 20 paź 2009, 17:34
fenix189 pisze:całkiem dziwne co piszesz, że ktoś chce iść na piwo w środku nocy, bo to dziwnie brzmi coś po prostu, sorry ale jakby ktoś po 24 w jakikolwiek dzień zadzwonił mi i chciał wyjść na % to bym go za idiotę uznał i niepoważnego, tylko nie mów, że wstałbyś i poszedł...
Mi tak się zdarzało, że potrafił ktoś z kolegów zadzwonić z ww. propozycją. Nie poszedłbym, nawet opierdzieliłem dosyć mocno po takim połączeniu między 23:00-2:30. Teraz mają status "byli znajomi". Przez długi czas miałem telefon wyłączony w nocy, teraz raczej pozostaje włączony. Potem słuchasz, a jesteś głupi że z nami nie poszedłeś - sami jesteście głupi.

#365785  autor: marcinb
 20 paź 2009, 19:05
lwiczek pisze:Polecam zainteresować się aplikacją która sama o wyznaczonych godzinach będzie wyłączać dzwięki -- niesamowicie wygodne (;
Aplikacja pod Symbiana? Może podaj nazwę to nie będę już męczyć wujka gugla.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#365820  autor: user_delete19
 20 paź 2009, 20:29
marcinb pisze:Aplikacja pod Symbiana? Może podaj nazwę to nie będę już męczyć wujka gugla.
Akurat używam g-profile pod WinMo, ale dla symbiana też coś jest -- jakiś 1-2 tygodnia temu ktoś podawał na pl.misc.telefonia.gsm OIDP (:

#365822  autor: znawca
 20 paź 2009, 20:36
Heh... Ja zacząłem wyciszać telefon właśnie ze względu na dzwoniących o 23-24... wszystkich w mieszkaniu to budziło, a jako, że N95 jest dość głośna. I teraz w sumie mam milczący cały czas i polegam tylko na wibracji :P Nie wiem, kiedy ostatnio miałem włączony normalny dzwonek.

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#365933  autor: user_delete10
 21 paź 2009, 15:38
Mnie i wibracje już obudziły kiedyś, ale czekałem na sms max. długo aż do momentu zaśnięcia a przyszedł i tak kiedy już byłem na tamtym świecie i chcąc nie chcąc na drewnie położony wibrator zrobił co nie miara hałasu. Niestety wada wył. jest taka, że jak zbyt późno wstanę to zbyt późno wł. tel. i mam czasem zaległe poł. i smsy z wcześniejszych pór rannych.