• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #262189  autor: tomko111
 16 kwie 2008, 16:11
Witam serdecznie, mam problem. Mianowicie w dniu wczorajszym wykonywałem przelew bankowy używając internetowego konta, chciałem przelać pieniądze na moje drugie konto w innym banku, problem w tym, że przelew ten został wysłany na inny rachunek - mój błąd, do polskiej telefonii cyfrowej - erze. Kiedyś miałem u nich abonament i ten nr został zapisany w odbiorcach zdefiniowanych, natomiast w chwili obecnej nie posiadam u nich żadnych usług.

Moje pytanie brzmi: czy jest szansa, że odzyskam te pieniądze? Dodam, że w moim banku nic nie mogą zrobić, ponieważ przelew został już zatwierdzony i wysłany.. Nie chodzi tutaj o mała sumę pieniędzy, tylko dość dużą.

#262222  autor: aga
 16 kwie 2008, 19:29
Będziesz musiał wystąpić do nich na piśmie z prośbą o zwrot wpłaconej omyłkowo kwoty. Nie zapomnij podać nr konta, na które mają zwrócić pieniądze.

#262443  autor: tomko111
 18 kwie 2008, 15:20
Czy ktoś pomógł by mi napisać takie przykładowe pismo? Nigdy w życiu takiego czegoś nie pisałem, więc nie wiem jak mam się za to zabrać.
Pani powiedziała, że w tym piśmie trzeba umieścić moje pełne dane, numer konta, nazwa banku z którego przelewałem te pieniądze, oczywiście kwotę, na jaki rachunek te pieniądze wysłałem, oraz numer rachunku, na który mają zwrócić pieniądze.

Problem w tym, że nie umiem tego umieścić w 'kupę' i nie wiem jak sformułować takie pismo, czy ktoś mi może pomóc?

#262624  autor: kowcio
 19 kwie 2008, 16:38
te konto nie należy do żadnego banku?
zadzwoń na infolinię twojego Konta Internetowego, przedstaw problem i się spytaj co masz robić.
PS. te pismo jest gdzie wysłać? znasz adres?
jeśli tak to Ci mogę dać wzór takiego pisma.

#262636  autor: mikage1
 19 kwie 2008, 17:37
tomko111, czy wysłałeś już pismo (np. w wersji, jaką wysłałem ci na PW)?

Sony CMD-CD5 - ma już 11 lat... a na oryginalnej baterii wytrzymuje 3 dni :)

#263724  autor: tomko111
 25 kwie 2008, 09:00
mikage1, wysłałem, ale troszkę w innej wersji. Pomimo tego, dziękuję za pomoc. ;)

#288080  autor: butterfly
 12 wrz 2008, 21:46
tomko111, dostałeś może zwrot pieniędzy? Mam podobną sytuację, tylko ze swoim tatą... :roll:

#289409  autor: Sirmark
 22 wrz 2008, 01:28
butterfly pisze:tomko111, dostałeś może zwrot pieniędzy? Mam podobną sytuację, tylko ze swoim tatą...
nie powinno byc z tym problemu.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew