• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #226421  autor: Alienscum
 11 paź 2007, 11:19
Witam!
Mam strasznie irytujący problem, mianowicie dostaję spam sms`ami na komórkę.
Telefon mam w Plusie, nie chcę na razie zmieniać numeru.
Dostaje zwykle 5-6 wiadomości dziennie, część nawet o 2-3 w nocy, więc jest to naprawdę wkurzające.

Wiadomość wygląda zwykle tak:

<[email protected]> (zwykle się zmienia się)
Let women thirst for your pen!s Surprise them with your size!

Czyli tak jak standardowy spam na maila, ale dostaję go teraz na telefon...
Pomóżcie mi - co z tym zrobić?

#226566  autor: D@rio
 11 paź 2007, 22:13
no cóż. Smutne to ale prawdziwe.

Musisz to zgłosić operatorowi. Za pewne skończy się to tak, że Plus wyłączy możliwość przesyłania e-mail'i via SMS.

A generalnie to działa tak że każdy e-mail wysyłany na [email protected] jest konwertowany i przychodzi jako SMS.

Obrazek

#239004  autor: kowcio
 12 gru 2007, 16:50
a czy ktoś może mi powiedzieć co ja mogę zrobić, jeżeli dostaję SPAM od ORANGE, tzn durne konkursy lub bądź dzwonki, tapety itd.. po prostu wkurza mnie to... dziennie nawet z 4 takie esy przychodzą :/ ale nie zawsze tyle bo czasem ani jeden nie przyjdzie... ktoś miał taki problem i jakoś rozwiązał ten problem??
:arrow: Pozdrawiam

#239005  autor: D@rio
 12 gru 2007, 16:53
kowcio, zadzwonić do BOK'u i zarządać wyłączenia informacji handlowych (zastrzec) - otrzymywanie.

Obrazek

#239091  autor: kowcio
 12 gru 2007, 21:05
dzięki, jak znajdę ochotę z nimi to pogadam sobie;]

#240293  autor: pajor
 18 gru 2007, 13:29
moj brachol tez tak mial u jednego z opow.przedzwonil powiedzial ze sobie tego nie zyczy i smsy sie skonczyly. to jest latwe do zrobienia tylo nie wszyscy wiedza o takiej mozliwosci

#241378  autor: dechomenon
 23 gru 2007, 04:45
a co jest fajne, że jesli np. w simplusie masz nową kartę startową, to nie przysyłają Tobie, żadnych informacji ponieważ, najpierw męczą Ciebie smsem abyś wyraził zgodę na takowe..raz na 2tyg taką eskę mam...oczywiście nie wyraziłem zgody i jest spokój hehe