• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #194719  autor: poki19
 20 cze 2007, 21:07
Witam, mam pytanie odnośnie podłączenia pod samsunga d900 lub motorolę v6maxx odbiornika gps, który z tych telefonów będzie do tego celu lepszy?????
Nie interesują mnie inne modele telefonów.
Myślałam też o wgraniu jakiś map, albo korzystania z nav4all lub NaviExpert, który z tych sposobów będzie lepszy? Czy wogóle mapy będą działały?
Chcaiałabym kupić odbiornik z sirf star III, bezprzewodowo łączący się z komputerem-czy ktoś mógłby mi jakiś polecić-jak najtańszy spełniający powyższe kryteria:)?
Proszę o opinie.
PS szukałam w google ale o v6 nie mogę nic znależć a o d900 jest bardzo mało napisane

#194774  autor: D@rio
 20 cze 2007, 22:51
a jaką masz pewność że z każdym z tych telefonów będzie współpracować GPS? :-) Bo ja nie słyszałem, aby te telefony miały taką funkcjonalność...

Obrazek

#194838  autor: poki19
 21 cze 2007, 08:39
Znalazłam w internecie coś takiego:

Telefony potencjalnie kompatybilne z NaviExpertem, lecz jeszcze nie poddane testow, lub będące w trakce testów:
SE M600i,
Motorola V3x, V3xx,
Samsung SGH-D720 SGH-D730 SGH-D600 SGH-D800 SGH-D900,
telefony z Windows mobile,
Sagem my700x,
BlackBerry.

Stąd przypuszczam, że by działało.

#195175  autor: D@rio
 21 cze 2007, 22:08
poki19 pisze:Telefony potencjalnie kompatybilne z NaviExpertem, lecz jeszcze nie poddane testow, lub będące w trakce testów:
ale zaraz zaraz...NaviExpert to jest chyba jakaś aplikacja na javę, zawierająca mapy jak mi dobrze pamięć mówi...

mapy, które są kompatybilne z GPS (kwestia danych geograficznych)...

Więc, chyba to nie jest to, czego szukasz...

Obrazek

#195188  autor: poki19
 21 cze 2007, 22:54
http://www.naviexpert.pl/

tam właśnie wyczytałam, że aby korzystać z tego programu potrzebuję odpowiedni telefon i odbiornik gps. Czy to byłoby zły rozwiązaniem?????

#195256  autor: Kaczy
 22 cze 2007, 10:07
Wg wymienionej strony NaviExpert chodzi z Moto K3, V3XX, V6 i V3x.

Dla Samsungów oficjalnie nie ma żadnego wsparcia.

Co do reszty. Na Motkę możesz wrzucić tylko nawigacje napisaną w Javie (czyli NaviExpert będzie chodził).
Poza tym musisz mieć moduł GPS na BT. Jeśli ten odbiornik, który wymieniłeś widzi Motka to wszystko będzie chodziło :).
Jeśli go nie widzi to polecam zakup modułu Noka LD-3W. Testowany przeze mnie wielokrotnie nie stwarzał żadnych problemów jeśli chodzi o konfiguracje.

...::: Made for loneliness :::...