• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Samsung oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

#274971  autor: merigaw
 04 lip 2008, 16:01
Ja aktywną klapkę ustawiłam tak;
rozsuwanie-brak
zasuwanie-zatrzymaj operację.
W takim przypadku mogę odbierać telefon przy zasuniętej klapce. telefon i tak sie sam blokuje. Jak chcesz go od razu zablokować,to przy takim ustawieniu, rozsuń troche klapkę jak skończysz rozmawiać i zasuń -tel już jest zablokowany :))
Jeszcze jedna ważna sprawa; w ustawieniach zmień na odbiór dowolnym klawiszem.Powodzenia.

#275112  autor: Crash Bandicoot
 05 lip 2008, 14:57
Wczoraj kupiłem ten telefon i jest na prawdę super. Świetne wykonanie, lepsze od mojego poprzedniego telefonu czyli E51. Dźwięk na słuchawkach na prawdę bardzo dobry. Panel dotykowy sprawuje się świetnie, nie ma czegoś takiego, że nie zaskoczy, albo się zatnie jak to ma czasami miejsce w LG KG800. Polecam.

#276271  autor: Sirmark
 10 lip 2008, 19:11
merigaw, Wypowiedź kowcia zostala przesunieta przez moderatora do kosza, gdyż był niezwiązany z wątkiem.

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#276477  autor: bartek93
 11 lip 2008, 12:11
to może teraz moja kolej na zadanie pytania: Czy można w nim ustawić tak, że jak ktoś do mnie dzwoni to słychać dzwonek i czuć wibrę jednocześnie? Miałem kiedyś samsunga i można było albo jedno albo drugie, nigdy razem. Dlatego pytam :wink:

...:::GALAXY LITE:::...

#277379  autor: Crash Bandicoot
 15 lip 2008, 14:03
Można ustawić jednocześnie wibrację i dzwonek.

#278622  autor: zaqzaq
 21 lip 2008, 10:55
a ja mam pytanie takie: czy ktoś zauważył wady w tym telefonie? jeżeli tak to jakie?
-pytam ponieważ zastanaiwa mnie dość duża liczba u900 wystawiona do sprzedaży na allegro a co za tym idzie szybki spadek ceny. Telefon z pozoru wygląda na kosmiczny. A jeżeli tak jest to dlaczego jest tego tyle w sprzedaży ?

N5530, XP Ray, Lumia 800, Wave 3

#278629  autor: cwiru
 21 lip 2008, 11:19
zaqzaq pisze:a ja mam pytanie takie: czy ktoś zauważył wady w tym telefonie? jeżeli tak to jakie?
-pytam ponieważ zastanaiwa mnie dość duża liczba u900 wystawiona do sprzedaży na allegro a co za tym idzie szybki spadek ceny. Telefon z pozoru wygląda na kosmiczny. A jeżeli tak jest to dlaczego jest tego tyle w sprzedaży ?
wady...no cóż, może napiszę o kilku które ja zauważyłem - mam tel ok. miesiąca - choć to co napisze może wynikać z faktu, że nie umiem jeszcze poradzić sobie z problemami, które znalazłem.
- odtwarzacz muzyki jest jak dla mnie fatalny, jestem zbyt leniwy żeby robić listy odtwarzania przez tel, a gdy robie je z poziomu komputera, to tel zawsze segreguje utwory po dacie dodania, zamiast po nazwie i nie da się tego zmienić, co w efekcie skutkuje odtwarzaniem utworów w odwróconej kolejności. nawet jeśli lista w komputerze wygląda na poprawnie posegregowaną, w telefonie i tak jest ułożona w odwróconej kolejności. dodatkowo nie da się poprzez odtwarzacz odtworzyć muzyki z wybranego katalogu-trzeba zrobić zawsze listę.
- dodatkowo mimo iż telefon widzi i rozpoznaje kartę 8gb, to odtwarzacz sobie z tym nie radzi, nie odczytuje utworów nagranych powyżej 2gb.
- głośność rozmów przychodzących pozostawia wiele do życzenia, często są po prostu za ciche i nie da się ich podgłośnić, nawet grzebanie w menu serwisowym, jak na razie niewiele pomaga.
- miewam problemy z łączeniem się z siecią (tel. jako modem), mimo iż jestem w zasięgu 3G+ czasem muszę stracić wiele czasu by nawiązać poprawnie połączenie, nie dotyczy to połączenia do netu bezpośrednio z telefonu-łączy się zawsze.
- no i nie ma ten telefon żadnego wyjścia mini-jack, tak jak podaje to sporo serwisów (podobno istnieje jakaś przejściówka).
- bardzo łatwo porysować obudowę, noszę telefon w kieszeni i już po paru dniach widać było ślady otarć tylej klapki na baterię, o dziwo na wyświetlaczach, ani śladu. Po prostu obudowa jest polakierowana jakimś dziwnym lakierem i mimo, że jest metalowa łatwo się rysuje
- w oprogramowaniu brakuje możliwości obracania nagranych przez tel. filmików, tak jak to jest przewidziane dla zdjęć
to tyle ile na razie znalazłem. poza tym telefon jest świetny i jestem bardzo zadowolony z zakupu.

ćwiru

#278631  autor: zaqzaq
 21 lip 2008, 11:30
dzięki... ciekawe co jeszcze
z opisu wynikan ze w sumie nie jest źłe, z wad które wymieniłes jak dla mnie najgorszą jest głośność rozmów przychodzących. Znam takie telefony gdzie dobrze się przez nie rozmawia tylko w cichym pomieszczeniu. :) mam nadzieję ze az tak źle nie jest.

#278642  autor: cwiru
 21 lip 2008, 11:52
zaqzaq pisze:dzięki... ciekawe co jeszcze
z opisu wynikan ze w sumie nie jest źłe, z wad które wymieniłes jak dla mnie najgorszą jest głośność rozmów przychodzących. Znam takie telefony gdzie dobrze się przez nie rozmawia tylko w cichym pomieszczeniu. :) mam nadzieję ze az tak źle nie jest.
aż tak źle nie, ale brakuje mi czasem trochę skali do pogłaśniania. może to też zależy od sieci, bo czasem od tych samych osób, dzwoniących z tych samych miejsc bywa różnie.

ćwiru

#278652  autor: zaqzaq
 21 lip 2008, 12:38
a zdjecia ? ze wszyskich dodatków do telefonu jakie sie teraz dorzuca mnie najbardziej interesuje aparat. Pierwszy podstawowe pytanie - czy migawka jest na tyle szybka ze pozwala na fotografowanie czegos wiecej niz tylko domów i drzew ? czy stabilizator faktycznie dziala ? czy podczas robienia fotek -niechcąco- przez to ze jest panel dotykowy mozna zmienic ustawienia w aparacie ?

#279772  autor: RS81
 28 lip 2008, 13:13
Witam
W opisie telefonu jest napisane że ma złącze jack 3,5 mm, gdzie ono jest bo miałem dziś telefon w reku i nie znalazlem tego złącza? Ale telefon robi zaje.... wrażenie!

#279804  autor: Marta
 28 lip 2008, 17:49
Samsung U900 nie posiada gniazda słuchawek 3,5 mm , jak równiez nie ma gniazda na słuchawki 2,5 mm. Jest możliwośc podłączenia słuchawek 3,5 mm , ale do tego potrzebny jest adapter.

#283777  autor: RS81
 19 sie 2008, 14:48
Witam
Czy da się ładować ten telefon przez złącze USB podłączając do kompa tak jak motorolke V3i ?

#284177  autor: saxon
 21 sie 2008, 21:24
Po pierwsze to słuchawki są w zestawie więc nie wiem w czym problem, a po drugie telefon ładuje się po podłączeniu do komputera na złącze usb.

#284325  autor: szmita
 22 sie 2008, 17:43
co oznacza ikonka E na wyświetlaczu koło zasięgu?

#284331  autor: kowcio
 22 sie 2008, 18:05
co oznacza ikonka E na wyświetlaczu koło zasięgu?
Jesteś w zasięgu EDGE.

#284341  autor: szmita
 22 sie 2008, 18:44
a co to znaczy? troche nie znam się na tym :) a i czy da sie zmienić w tym telefonie sygnał sms :)?

#284363  autor: saxon
 22 sie 2008, 21:16
zmiana sygnału sms: menu-ustawienia-profile telefonu-klikasz opcje-edytuj-raz szczałką w prawo na panelu dotykowym- tam jest sygnał wiadom.-dajesz raz na dół tam masz ton wiadom.-klikasz opcje-zmień-moje pliki-dźwięki-tam znajdziesz co trzeba-potem zapisz i gotowe - może wydawać się skomplikowane ale praktyka czyni mistrza.

#287386  autor: Tvinki
 08 wrz 2008, 22:27
Obudowa faktycznie się rysuję mam tel. kilka dni i już mam ze trzy mocne rysy na tylnim panelu nie wiadomo skąd się tam wzięły chodź bardzo dbam o telefon delikatnie kłąde i nie byle gdzie i mam specjalny pokrowiec to i tak się rysuje złącza też nie ma :( aparat umnie jest tak dziwnie ze włączając go widzę brzydki obraz po kliknięciu jest supcio :D nie wiem czemu :( no i gry się ciężko wgrywa po za tym tel. super :D

Tvinki

#288923  autor: jimmy86
 18 wrz 2008, 16:06
Witam. Mam pytanie odnośnie dotykowych przycisków. Czy jest możliwe że na przykład podczas rozmowy dotknie się przpadkowo "czerwona sluchawke" i zakonczy polaczenie? Albo trzymajac telefon w kieszeni gdy ktos bedzie dzwonil przypadkowo odbierzemy nawet o tym nie wiedzac? Bo jestem ciekaw jak wyglada praktyczna strona takiego dotykowca. Pozdrawiam
  • Strona 2 z 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5