zaqzaq pisze:a ja mam pytanie takie: czy ktoś zauważył wady w tym telefonie? jeżeli tak to jakie?
-pytam ponieważ zastanaiwa mnie dość duża liczba u900 wystawiona do sprzedaży na allegro a co za tym idzie szybki spadek ceny. Telefon z pozoru wygląda na kosmiczny. A jeżeli tak jest to dlaczego jest tego tyle w sprzedaży ?
wady...no cóż, może napiszę o kilku które ja zauważyłem - mam tel ok. miesiąca - choć to co napisze może wynikać z faktu, że nie umiem jeszcze poradzić sobie z problemami, które znalazłem.
- odtwarzacz muzyki jest jak dla mnie fatalny, jestem zbyt leniwy żeby robić listy odtwarzania przez tel, a gdy robie je z poziomu komputera, to tel zawsze segreguje utwory po dacie dodania, zamiast po nazwie i nie da się tego zmienić, co w efekcie skutkuje odtwarzaniem utworów w odwróconej kolejności. nawet jeśli lista w komputerze wygląda na poprawnie posegregowaną, w telefonie i tak jest ułożona w odwróconej kolejności. dodatkowo nie da się poprzez odtwarzacz odtworzyć muzyki z wybranego katalogu-trzeba zrobić zawsze listę.
- dodatkowo mimo iż telefon widzi i rozpoznaje kartę 8gb, to odtwarzacz sobie z tym nie radzi, nie odczytuje utworów nagranych powyżej 2gb.
- głośność rozmów przychodzących pozostawia wiele do życzenia, często są po prostu za ciche i nie da się ich podgłośnić, nawet grzebanie w menu serwisowym, jak na razie niewiele pomaga.
- miewam problemy z łączeniem się z siecią (tel. jako modem), mimo iż jestem w zasięgu 3G+ czasem muszę stracić wiele czasu by nawiązać poprawnie połączenie, nie dotyczy to połączenia do netu bezpośrednio z telefonu-łączy się zawsze.
- no i nie ma ten telefon żadnego wyjścia mini-jack, tak jak podaje to sporo serwisów (podobno istnieje jakaś przejściówka).
- bardzo łatwo porysować obudowę, noszę telefon w kieszeni i już po paru dniach widać było ślady otarć tylej klapki na baterię, o dziwo na wyświetlaczach, ani śladu. Po prostu obudowa jest polakierowana jakimś dziwnym lakierem i mimo, że jest metalowa łatwo się rysuje
- w oprogramowaniu brakuje możliwości obracania nagranych przez tel. filmików, tak jak to jest przewidziane dla zdjęć
to tyle ile na razie znalazłem. poza tym telefon jest świetny i jestem bardzo zadowolony z zakupu.