• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
 #595076  autor: orson_dzi
 13 lis 2012, 17:19
Telefon jeszcze ciepły, dużo go ostatnio w abonamentach, więc zapraszam do zadawania pytań.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#596331  autor: wojttek
 20 lis 2012, 07:53
Rozważam zakup tego modelu, zatem oto moje pytania: :wink:

1. Wykonanie (masz wersję białą czy czarną) - jak po tygodniu używania wygląda tylna (gumowa?) klapka? jakie wrażenia co do ogólnej solidności? Spotkałem się z komentarzami dot. klawiszy głośności - przycisk vol down podobno jest słabo responsywny - klik jest słabo/nie wyczuwalny.
2. bateria - j.w. - jakie wrażenia po tygodniu? dwa dni nie są problemem przy typowym użytkowaniu?
3. Dźwięk:
a) dźwięk rozmów i głośność dzwonków/siła wibracji - jak wygląda jakość rozmów? głośność, tłumienie dźwięków tła przez mikrofon, słyszalność rozmówcy.. :) Jak jest również z głośnością dzwonków i siłą wibracji - bez zarzutu? (pytam, bo One S kolegi wibruje bardzo głośno).
b) słuchanie muzyki - jak prezentuje się jakość muzyki z telefonu (po słuchawkach, głośnik mnie średnio interesuje ;) ) - masz możliwość porównania jakości z jakimiś odtwarzaczami mp3? na codzień używam słuchawek Sennheiser cx200 II, odtwarzacz iPod T 2g ze wzmacniaczem Fiio E1 - telefon mam nadzieję miałby zastąpić docelowo odtwarzacz, o ile da rade jakościowo.
4. Z jaką prędkością są zgrywane/wgrywane dane z telefonu?

No i jakie są ogólne Twoje odczucia? Zadowolony jesteś z telefonu?

Dzięki za odpowiedź! :-)

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#596368  autor: orson_dzi
 20 lis 2012, 12:15
Telefon jest czarny i wykonany jest bardzo dobrze. Tylna klapka się nie rysuje, jest pokryta tym gumopodobnym czymś. Czasami lekko zaskrzypi, ale to dopuszczalny poziom. Nie jest tak, że trzeszczy od razu po wzięciu do ręki. Klawisze głośności są bardzo dobrze wyczuwalne, tak samo jak blokady ekranu. Nie ma problemów z wciśnięciem ich.

Bateria maksymalnie na dwa dni starczy. Przeważnie jest to pół dnia kolejnego, góra wczesny wieczór. Przy mocniejszym użytkowaniu i maksymalnym podświetleniu ekranu więcej jak dzień nie da rady.

Dzwonki nie są mocno głośne, ale spokojnie można je usłyszeć. Rozmowy są bardzo dobre, czyste i odpowiednio głośne. Wibracje są mocne.

Muzyka na słuchawkach, to w sumie kwestia gustu. Nie znalazłem jeszcze odtwarzacza, który nie uruchamia na starcie beats, więc ciężko go ocenić jak wygląda bez opcji full bass & treble (bo to jest właśnie beats). Z tym nieszczęsnym systemem jest bardzo głośno, dawno nie miałem tak głośnego telefonu. Jest ogólnie czysto, dużo basu, ale beats używać trzeba, bo bez tego dźwięk jest sztucznie mocno pogarszany. Z odtwarzaczem żadnym nie mam porównania. Ale ogólnie muzyka stoi na bardzo dobrym poziomie/

Dokładnej prędkości kopiowania Ci nie powiem, ale nie odstaje ona na minus w żaden sposób. Kopiuje się... normalnie.

Ogólnie telefon jest szybki, dobrze wykonany, bardzo dobrze sprawdza się w większości czynności. Większości, bo cienko jest z grami. Bodajże czwartek mam luźniejszy dzień, to sprawdzę to dokładnie, ale póki co po sprawdzeniu gry Contract Killer i jeszcze jakiegoś tytułu w 3D widać, że za bardzo tu sobie nie pogramy. Lekko cięło, były błędy w grafice. GTA 3 nie chciało mi ruszyć, ale jeszcze będą to sprawdzać.

#596452  autor: wojttek
 20 lis 2012, 19:38
Dzięki za opinię!

Mam jeszcze pytanie odnośnie beats:
w One S beats automatycznie odpala się w każdym odtwarzaczu, również wideo i youtube, ale można go szybko wyłączyć w górnym pasku powiadomień - tu jest tak samo?
orson_dzi pisze: beats używać trzeba, bo bez tego dźwięk jest sztucznie mocno pogarszany.
Co przez to rozumiesz? zawsze uważałem, że beats to forma equalizera, który podbija po prostu głośność i trochę dodatkowo tony niskie i wysokie, a pozycją wyjściową jest dźwięk startowy.

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#596490  autor: orson_dzi
 20 lis 2012, 23:23
wojttek pisze: tu jest tak samo?
Jest tak samo.
wojttek pisze:pozycją wyjściową jest dźwięk startowy
Chciałbyś ;) .
Po wyłączeniu beats dźwięk jest sztucznie pogarszany. Przerabiałem to w Desire C, gdzie Winamp jeszcze nie powodował automatycznego włączenia beats. Dźwięk był całkiem inny niż ten z fabrycznego odtwarzacza z ręcznie wyłączonym beats.

Zapomniałem o jeszcze jednej rzeczy, telefon się grzeje. Czy to przy grach, czy filmach, nagrzewa się w okolicy aparatu. Jajek na tym nie usmażysz, ale na zimę jak znalazł ;) .

#596553  autor: 9tak
 21 lis 2012, 11:28
Jak telefon radzi sobie z odtwarzeniem video (divx) ?

#596584  autor: filippooo16
 21 lis 2012, 14:29
Może takie ogólnikowe pytanie, ale czy po jakimś czasie posiadania telefonu, jesteś zadowolony z zakupu, czy może żałujesz, że nie dołożyłeś do czegoś lepszego ? :)

Nokia 3310 -> Motorola V500 -> Sony Ericsson K510i -> Sony Ericsson W200i -> Nokia N73 -> Samsung Spica -> Samsung z400 -> Samsung Galaxy Ace -> HTC One S -> LG GD330 -> Nokia 6500 slide -> ...

#596601  autor: orson_dzi
 21 lis 2012, 15:46
Jak telefon radzi sobie z odtwarzeniem video (divx) ?
Dobre pytanie. Jeszcze dzisiaj to sprawdzę.
filippooo16 pisze: jesteś zadowolony z zakupu, czy może żałujesz, że nie dołożyłeś do czegoś lepszego ? :)
Wydaje mi się, że bym go nie kupił gdyby miał tyle wydać. Głównie chyba właśnie za mizerny układ graficzny. Szukałbym raczej gdzieś kompromisu, czyli mniejszy ekran w Ace 2, słabszy dźwięk w Advance, albo też brak kart pamięci w Xperii P.

#596688  autor: orson_dzi
 22 lis 2012, 00:07
DivX'ów nie sprawdziłem, bo miałbym za dużo roboty ze zmianą karty pamięci, bo na obecnej skończyło się miejsce ;) . Ale .rmvb działa wzorowo, więc problemów nie powinno być żadnych.

Wracając do gier jest... dziwnie. Pisałem o słabym działaniu dwóch tytułów, ale dzisiaj wrzuciłem standardowo Max Payne'a, Eternity Warriors 2 i Dungeon Hunter. Wszystko działa idealnie, bez zacinania i problemów z czymkolwiek. GTA 3 dalej nie działa i zastanawiam się, czy działać nie będzie, czy to wina nie do końca oficjalnej wersji ;) .