gucia pisze:Witam, ja tu pierwszy raz..
Wczesniej mialam 6630 i pamietam ze czasem przypadkiem mi sie ten pasek po lewej stronie wlaczal i jakos go tam wylaczalam.
W tej n70tce nie moge tego zrobic.Mam go niespelna 12 h ale nigdzie nie znajduje instrukcji jak to zrobic.
Czy da sie ustalic polozenie tego paska...
Pozatym mam pytanie apropo symbiana, chce sobie np wgrac blokade klawiatury-czy powinnam cos odistalowywac?Zeby miec jak najmniej aplikacji?Jak sie odistalowuje chce np wywalic gry i nie wiem poprostu je skasowac?
i jeszcze czy warto wgywac tego antywira na komorke ktorego dostalam na karcie?
aha noi do szalu doprowadzil mnie wygaszacz. W edycji tematow sa tylko 3 mozliwosci- wygaszacz orange, godzina i chyba data o godzina.
Czy to jest tak ze te wgrane firmowo tak maja i to tez mozna zmienic, czy jak juz sobie wgram jakis nowy temat to tam w edycji wygaszacza jest wiecej opcji?
Zawsze sie zastannawialam do czego jest opcja "idz do".
ani ina jakas poreczna ani nie moge jej tu ustawic pod reka ani nic...i jeszcze jest taki tekst w ustawieniach tematow "zdjecie w "idz do"" co to oznacza?
Przekartkowalam instrukcje ale tam nic nie ma...
czy sa jakies strony z programami do symbianow takimi podstawowymi darmowymi czy musze sobie radzic w tej kwestii sama;) ?
Przepraszam ze tyle na raz i pewnie glupich pytan ale nie ogarniam z rana;/
Z gory dzieki za jakakolwiek odpowiedz;)
1. Masz orange menu i pewnie stare oprogramowanie. Bo w nowym trzeba wejść w ustawienia-tryb gotowości-Aktywny tryb gotowości (lub orane home screen)-nie.
2.blokada klawiatury-program autolock.darmowy i bardzo mały. Nic nie trzeba odinstalować. A jak musisz to narzedzia-menedżer. I tam najeżdzasz na program, który chcesz usunąć i opcje-usuń (lub zamiast tej kombinacji po prostu przycisk "c")
3.Antywir jest niepotrzebny, bo
a) wirusów jest niewiele
b) jeśli nie będziesz nic instalował od jakiegoś niznanego urządzenia bt, to wszystko będzie dobrze
c)jeśli programy instalujesz z komputera, to nie masz się co martwić o wirusy, bo antywirus je wykryje.
4. no temat wygaszacza nie zmieni. Możesz wgrać program na animację na wygaszaczu, ale już nie pamiętam jak się nazywa...
5.Idź do jest skrótem do zdjęć, filmów, tekstów itp. Ale programu nie dasz jako jedna z opcji idź do. Też jest na to program.