Mialem i 6630 i 6680,i jak dla mnie ta druga jest o wiele gorzej wywżona tzn wg danych wazy 133g a w rzeczywistosci jak sie ja trzyma w rece czy nosi w kieszeni sprawia wrażenie, że jest cięższa niz moj p910 ! 6630 wazy 126g ale sprawia wrazenie o wiele lzejszego telefonu. Takie sa moje odczucia, ale moze tylko ja to odczuwam. Po drugie niewiem jak nokia mogla w 6680 uzyc tak tandetnej zaslonki na obiektyw, juz po kilku godzinach uzywania telefonu zaczyna sie robic luzna na bokach i trzeszczec w rekach, że nie wspomne juz o samoczynnym rozsuwaniu sie jej w czasie noszenia w kieszeni czy jej wyciagania. Pomimo blokady klawiatury gdy rozsunie sie w kieszeni wł sie try foto i konsumuje baterie bez naszej wiedzy. Co do baterii to mimo tej samej poj jest wyraznie slabsza.Faktem jest tez to, ze wyswietlacz jes nieco lepszy w 6680 ale nie jest to az taka duza roznica jakby to wynikalo z suchych danych.Takie sa moje odczucia.
[ Dodano: 2006-09-24, 11:22 ]
A i co do obiektywu w 6630 to jest on we wglebieniu, wiec moze sie co najwyzej zabrudzic, a ja osobiscie wole go raz na jakis czas przetrzec, niz meczyc sie z samo rozsuwajacą sie i trzeszczacą klapka w 6680. Nie twierdzę, ze zaslonki ochronne sa nie potrzebne, ale wykonanie tej w 6680 to wstyd dla nokii. To juz ta w n70 jest o wiele lepsza.