• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #94926  autor: macios
 14 sie 2006, 10:11
Witam.mam nokię n70 i poprostu widziałem kilka zdjec gdzie n 70 ma inny ekran głowny..chodzi mi o ikonki.Ja na przykład mam ikonki(szybkiego menu) po lewej stronie od góry do dołu-co bardzo psuje moją tapetę..jednakze na innych zdjeciach widziałem że sa ikonki szybkiego menu na samej górze bądz niema ich wcale....Powie mi ktoś jak zmienić ten ekran główny?:(

Obrazek

Motorola V8 Rulez;)

#94928  autor: tomico
 14 sie 2006, 10:26
To jest orange menu, jeśli masz nowy soft wejdź do ustawień telefonu, wyświetlacz, aktywny tryb gotowości i wyłącz Orange home screen a ten pasek zniknie. Jeśli masz stary soft musisz wgrać nowy i dopiero zrobić tą operacje.

#94930  autor: macios
 14 sie 2006, 10:29
tomico pisze:To jest orange menu, jeśli masz nowy soft wejdź do ustawień telefonu, wyświetlacz, aktywny tryb gotowości i wyłącz Orange home screen a ten pasek zniknie. Jeśli masz stary soft musisz wgrać nowy i dopiero zrobić tą operacje.
Wchodzę w ustawienia-=>Ustawienia tlefonu-=>Tryb Gotowośco-=I tam mam tylko :lewy klaiwsz wyboru,prawy klawisz wyboru
Wchodzę w ustawienia-=>Ustawiania telefonu-=>Wyświetlacz-=> i tam mam:Jasność,czas wygaszacza,czas zwł.podświetlenia

Ale na ekrenanie głownym wchozde w home screen options i niema atm opcjii wyłacz są tylko opcje co mam wybrać zeby na ekranie głownym było..

Obrazek

Motorola V8 Rulez;)

#94932  autor: tomico
 14 sie 2006, 10:52
To musisz wgrać nowy soft bo masz stary i się w nim nie da wyłączyć. Ja w 6280 wchodze ustawienia :arrow: wyświetlacz :arrow: ustawienia trybu gotowości :arrow: i pierwsza pozycja Orange Home Screen wybieram Tak albo Nie. Idź do serwisu i wgraj nowy soft bo w nowym to wyłączysz.

#94933  autor: macios
 14 sie 2006, 10:53
hmm a powiedz zcy dam moge sobie wgrac?jest trudne wgrać softa samemu?

Obrazek

Motorola V8 Rulez;)

#94935  autor: tomico
 14 sie 2006, 10:54
Do tej nokii nie da się wgrać samemu softa niestety, musisz iść do serwisu nokii tam ci to zrobią za darmo na gwarancji.

#94937  autor: macios
 14 sie 2006, 10:56
A co daje wgranie nowego softa?Jakieś nowe opcje w telefonie? jakie np?

Obrazek

Motorola V8 Rulez;)

#94938  autor: tomico
 14 sie 2006, 10:57
Będziesz mógł wyłączać Orange menu, napewno zostaną usunięte jakieś błędy starego oprogramowania, telefon może szybciej chodzić.

#94944  autor: MarcinK
 14 sie 2006, 11:05
panowie, n70 da się samemu w domu flashować, ale to trochę ryzykowne,
tak w ogóle, idz do jakiegoś dobrego serwisu i daj se flashnąć firmware bez orange menu, fakt stracisz gwarancję, ale coś za coś :wink:

#94945  autor: tomico
 14 sie 2006, 11:06
Tankian pisze:panowie, n70 da się samemu w domu flashować, ale to trochę ryzykowne,
tak w ogóle, idz do jakiegoś dobrego serwisu i daj se flashnąć firmware bez orange menu, fakt stracisz gwarancję, ale coś za coś :wink:
Ale po co skoro nie tracąc gwarancji może iść do serwisu i będzie miał możliwość wyłaczenia OM bez utraty gwarancji.

#94947  autor: uśmiechnięty
 14 sie 2006, 11:09
Ale przykładowo jak ma w Orange, to gdyby zaniósł i powiedział, żeby mu wgrali softa, ale też orange'owskiego, to chyba nie straciłby gwarancji, bo to przez nich robione.
A poza tym... w tym nowym sofcie mógłby wyłączyć te j****e orangemenu!

#94948  autor: tomico
 14 sie 2006, 11:10
No mówie o tym cały czas, żeby mu wgrali nie tracąc gwarancji.

#94950  autor: uśmiechnięty
 14 sie 2006, 11:13
wiem, wiem, wiem
zgadzam się z tobą tomico,
tylko chodziło mi o wypowiedz Tankiana...
fakt - straciłby gwarancję, ale gdyby mu nie zrobili tego w orange, tylko w jakimś komisie
i gdyby soft już wcale nie był orange.
A z softem tym nowszym orange da się przeżyć, bo przynajmniej nie będzie orangemenu,
chociaż telefon i tak nie będzie chodził tak szybko, jak powinien.

#94951  autor: macios
 14 sie 2006, 11:14
To teraz gdzie mam iść bo mam mały zamet;P do salonu orange? czy też do jakiegoś punktu /komisu GSM?

Obrazek

Motorola V8 Rulez;)

#94952  autor: tomico
 14 sie 2006, 11:17
Gdzie wolisz, ale najlepiej idź do seriwsu nokii bo tam ci wgrają soft w ciągu pół godz. a jak pójdziesz do salonu to będziesz czekać na telefon 2 tygodnie. Ale powiem wam, że w tych nowych softach telefon nawet nie spowalnia nawet jak jest OM.

#94957  autor: macios
 14 sie 2006, 11:26
To powiedzcie teraz czy opłaca mi się zmiana softu czy jednak nie?!

Obrazek

Motorola V8 Rulez;)

#94958  autor: tomico
 14 sie 2006, 11:27
Ja bym wymienił soft, nie będziesz miał OM, telefon może szybciej działać, mniej błędów, tylko idź do serwisu nokii niech ci to zrobią na poczekaniu.

#94960  autor: macios
 14 sie 2006, 11:29
Kurcze ja jestem z rybnika a serwisu nokii to niema tutaj w moich okolicach ewentualnie są komisy gsm gdzie robia takie cos..

Obrazek

Motorola V8 Rulez;)

#94961  autor: tomico
 14 sie 2006, 11:31
No to zapraszam do Katowic :D W komisie stracisz gwarancje, ale możesz wogóle wgrac soft bez OM. A w serwisie nokii gwarancja zostanie i w sofcie będziesz mógł wyłączyć OM. Ja bym się wybrał do serwisu nokii.

#94962  autor: macios
 14 sie 2006, 11:33
No cóż chyba jednak się podejme stracie gwarancjii bo ewentualnie zostaje mi wysłanie telefonu do serwisu nokia gdzie serwis jest może w Krakowie lub gdzies dalej;/...
Wielkie dzieki fajne jest te forum szybka pomoc,odpowiedź i luźne towarzystwo:0) Dzięki wszystkim:)

[ Dodano: 2006-08-14, 11:34 ]
Jednakze spróbowałbym się podjąc wgarniu softa samemu,ale potrzebuje osoby która juz to robiła i np poprzez gg moglibyśmy wgrać soft do mojej nokiii.Prosiłbym jeśli jest taka żeby się odezwała;)

Obrazek

Motorola V8 Rulez;)