• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #91790  autor: marekkmm
 04 sie 2006, 16:45
Siema!!
Powiedzcie mi dlaczego czasami pojawia mi sie LOGO ERA , chcialbym zeby tak bylo caly czas ale tak nie jest . Jest moze cos w konfiguracji phona co to umozliwi ??
Oto screan ktory mi sie udalo zrobic jak sie wlasnie pojawilo LOGO ERA kolo zegara.
Obrazek

#91817  autor: wendzior
 04 sie 2006, 18:55
wystarczy logo operatora (tutaj era) sciagnac i ustawic ten obrazek zamiast napisu era.
zrobisz top w seleQ

#91905  autor: marekkmm
 04 sie 2006, 21:22
wendzior pisze:wystarczy logo operatora (tutaj era) sciagnac i ustawic ten obrazek zamiast napisu era.
zrobisz top w seleQ
Hmmm :roll: jakbys mogl to napisac troche jasniej (jak sciagnac logo operatora ,gdzie jest?)
Jak mozesz to napisz mi mniej wiecej jak z gory dzieki . :wink:
Pozdro

#92105  autor: kallafior
 05 sie 2006, 08:43
marekkmm
spróbuj tak:

Zainstaluj sobie jakiegoś menadżera plików (FExplorer lub coś podobnego) i wejdź na ścieżkę

C:\System\Apps\Phone\OpLogo\

Tam będziesz miał bitmape, jeśli nie chcesz mieć logo to wykasuj to i już. Powinno zadziałać :-D

Obrazek
Obrazek

#92114  autor: marekkmm
 05 sie 2006, 10:04
kallafior pisze:
marekkmm
spróbuj tak:

Zainstaluj sobie jakiegoś menadżera plików (FExplorer lub coś podobnego) i wejdź na ścieżkę

Tam będziesz miał bitmape, jeśli nie chcesz mieć logo to wykasuj to i już. Powinno zadziałać :-D
Wlasnie tak robilem za pomoca FExplorer wszedlem do tej sciezki docelowej tam jest plik klikam Opcje\Plik\Ustaw jako logo operatora po czym phone mi sie uruchamia ponownie ale dalej nie ma logo a wchodzac do tej sciezki ponownie juz nie ma zadnego pliku . :roll:

#92290  autor: piotrz
 05 sie 2006, 18:05
marekkmm pisze:
kallafior pisze:
marekkmm
spróbuj tak:

Wlasnie tak robilem za pomoca FExplorer wszedlem do tej sciezki docelowej tam jest plik klikam Opcje\Plik\Ustaw jako logo operatora po czym phone mi sie uruchamia ponownie ale dalej nie ma logo a wchodzac do tej sciezki ponownie juz nie ma zadnego pliku . :roll:
na 90% to nie pomoze, ale moze zrob tak:
skopiuj ten plik loga (bodajrze opcje-kopiuj)
wklej gdzie indziej
tamten wykajsuj, a ten skopiowany ustaw jako logo

#92508  autor: marekkmm
 06 sie 2006, 10:14
Juz sobie daje z tym spokuj bo nic sie nie pojawia :?
Zrobilem sobie fotmat phona potem ustaw fabryczne i wtedy logo ERA bylo widoczne przez okolo 5 min potem zniknelo i juz nic nie ma :shock:

#94549  autor: v123v
 12 sie 2006, 23:59
To może, niech mi ktoś podesle logo Orange (albo powie czy to może być dowolne i o jakich wymiarach) i ja na swojej 6630 spróbuje tak zrobić.

#94992  autor: Siejon
 14 sie 2006, 12:08
www.planete-nokia.com

Pełno róznych logo operatorów ;)