• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #81285  autor: netmaniak
 23 cze 2006, 09:32
Cześć :-D
Od jakiegoś czasu mój ojciec jest posiadaczem 6630. Czasami przy wchodzeniu w funkcję aparatu pojawia się komunikat "feature not supported" i telefon przechodzi na "pulpit". Dzieje się to również przy probie usunięcia zdjęcia w trybie podglądu zaraz po jego zrobieniu. Czy to jakieś uszkodzenie? Jak to ew. naprawić?
Pozdrawiam

#81290  autor: wendzior
 23 cze 2006, 10:35
niech twoj tata zrobi formata.
naładuj komorke do pełna
wyjmij karte sim i karte pamięci
wcisnij na raz 3 ziel. słuchawke gwiazdke i przycisk wlaczania i trzymaj do pokazania sie napisu "formatting"
potem czekaj i wylacz telefon jak sie bedzie pytalo o karte sim.
wloz spowrotem obie karty i uruchom telefon. wszystko co twoj tata mial na pamieci telefonu zostało wymazane. polecam zrobic kopie kontaktow na karte sim przed formatowaniem, bo kontakty tez zostaną usunięte. jezeli to nie pomoze to jedyne co to twój tata musi isc do serwisu :evil:

moze jest inne rozwiązanie ale ja lubie robic resy ;D

#81292  autor: kallafior
 23 cze 2006, 10:42
wendzior pisze:trzymaj do pokazania sie napisu "formatting"
W n6630 nie pojawia się napis formating tylko ekran zaświeca się na biało i pojawia się napis nokia :mrgreen: ale to tylko takie sprecyzowanie :P

Obrazek
Obrazek

#81296  autor: wendzior
 23 cze 2006, 10:48
pisalem to na moim przykładzie :P
 #81322  autor: piotrz
 23 cze 2006, 12:29
netmaniak pisze:Cześć :-D
Od jakiegoś czasu mój ojciec jest posiadaczem 6630. Czasami przy wchodzeniu w funkcję aparatu pojawia się komunikat "feature not supported" i telefon przechodzi na "pulpit". Dzieje się to również przy probie usunięcia zdjęcia w trybie podglądu zaraz po jego zrobieniu. Czy to jakieś uszkodzenie? Jak to ew. naprawić?
Pozdrawiam
zainstaluj fexplorer i wejdź w bibliotekę e/system/libs lub c/system/libs i usuń plik ecom.dll
Zrestartuj telefon. teraz powinno działać.

#178231  autor: pvd
 28 kwie 2007, 15:01
ja mam pytanko do uzytkownikow 6630 czy wam tez sie troche rusza obiektyw w aparacie bo mi tak w kazda strone lekko ponizej 1mm :) czy to normalne czy jest uszkodzone cos ?a telefon kupilem uzywany i powiedzcie mi jak zrobic z mp3 dzwonek ,i mam tez problem z polaczeniem go kable do kompa ,a mam najnowszy program nokia pc suit

Mod Edit: załóz nowy temat, a nie w tym robisz oftopic..
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2007, 15:10 przez pvd, łącznie zmieniany 1 raz.