• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #71642  autor: Siejon
 03 maja 2006, 21:27
Mam pytanie do posiadaczy N6630, otoz czesc obudowy symulujaca obiektyw lekko sie rusza, czy jest to zajwisko ogolnie powszechne w tym modelu czy tez nadaje sie to do wymiany w ramach gwarancji. Telefon mam od kilku dni i bylem nim tak zajety ze nie zwrocilem na to uwagi na samym poczatku.
Pozdrawiam

#71653  autor: MarcinK
 03 maja 2006, 22:03
musze przyznac ze u mnie tez się rusza, kupiłem sobie 2 nowe obudowy nokia Xpress i tam tez problem wystepuje
ale jest na to rozwiązanie, a mianowic minimalna ilosc super glue, i juz sie nie rusza :mrgreen:

#71682  autor: Siejon
 04 maja 2006, 00:29
tez myslalem o kleju ale balem sie ze moze pozostawic biale smugi lub rozpuscic obudowe, mimo wszystko bede kleil ;)
Dzieki za info

#71713  autor: MarcinK
 04 maja 2006, 13:37
nie ma problemu, tylko pamiętaj, kleju musi byc naprawde bardzo mało, u mnie teraz sie trzyma i nie lata :mrgreen:

#71726  autor: kallafior
 04 maja 2006, 14:35
Rusza i ma się ruszać, bo jest część wymienna... na przykład gdyby Ci się uszkodziła ta guma lub pojawiło się pęknięcie na plastiku to masz ten komfort, że wymieniasz tylko to. Jak to potraktujesz klejem to będziesz wtedy musiał wymieniać całą obudowę a nie tylko ten szczegół.

Jakoś nigdy mi to nie przeszkadzało i wydawało mi się to naturalne.
Pozdrawiam

Obrazek
Obrazek

#71737  autor: MarcinK
 04 maja 2006, 15:57
to tez fakt, ale sam musisz przyznac ze moglaby Nokia to lepiej rozwiązac, kupujesz telefon za dosc duze pieniądze i wymagasz jakości :wink:
a jak komus przeszkadza to ciągłe przesuwanie się obwódki obiektywu tak jak mi to innego rozwiązania nie widze :wink:

#71841  autor: Siejon
 05 maja 2006, 00:31
Skleiem Poxipolem wiec nie ma odwrotu, a jezeli mowa o scierajacej sie gumie, to mozna w takim przypadku kupic nowa obudowe ;-). Generalnie czuje sie o wiele lepiej jak ta czesc mi sie nie rusza. Wedlug mnie powinna byc fabrycznie polaczona z reszta obudowy. Wydaje mi sie ze wymiana samej atrapy jest malo oplacalna dla salonow oferujacych asortyment Nokii.

#71965  autor: perus
 05 maja 2006, 21:40
mi też się majta więc chyba nie jesteście odosobnieni :D

No bo co to za podpis bez balonika?