• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #62803  autor: perus
 23 mar 2006, 20:25
co polecacie umieścić w tym telefonie (aplikacje)
i jaka jest maks.pojemność karty pamięci,jaką można w nim zastosować?

No bo co to za podpis bez balonika?

#62807  autor: piotrz
 23 mar 2006, 20:32
po pierwsze: musze Cię pochwalić, za zastosowanie się do regulaminu :)
co do tematu to:
-fexplorer-przeglądarka plików
-autolock-auutoblokada klawiatury
-Screen saver- wygaszacz animowany
-skyforce- świetna strzelanka
-quick office (ale pełny)
pdf+ -przeglądarka plików pdf
read maniac- program do czytania książek (zamieniasz na komputerze z worda na jar i ten program go czyta)
no i to chyba większość najlepszych

co do karty to spokojnie 1gb czyta.

#62811  autor: Dragon
 23 mar 2006, 20:48
powiedz lepiej co chcesz miec w telefonie, po co masz sobie wgrywac pelno nieptorzebnych aplikacji ktore ci tylko spowolnia dzialanie telefonu

#62813  autor: perus
 23 mar 2006, 20:59
co racja to racja
ale za to nie mam orange menu :twisted:

#62850  autor: kallafior
 24 mar 2006, 08:53
perus pisze:co polecacie umieścić w tym telefonie (aplikacje)
i jaka jest maks.pojemność karty pamięci,jaką można w nim zastosować?
Oprócz tego co napisał piotrz to proponuję zainstalować
    :arrow: jakąś przeglądarkę internetową, Operę albo Netfronta (polecam to drugie)
    :arrow: ProfiMail, do obsługi poczty elektronicznej, bo to co jest w standardzie to trudno nazwać programem poczty :wink: W komplecie razem z ProfiMail masz także eksplorator plików ProfiExplorer :) także bardzo dobry.
    :arrow: Remind Me, programik który sygnałem przydzielonym przez Ciebie przypomina o opuszczonych połączeniach lub nieodebranych wiadomościach (czas pomiędzy sygnałami też można określić)
    :arrow: Xlator, słownik języków obcych
    :arrow: Bkup Contacts, zrzucasz kontakty z książki telefonicznej do pliczku, a potem na kartę lub na kompa. W razie formata zawsze możesz przywrócić wszystko :)
    :arrow: Alarm Manager, bardzo dobry program... posiada możliwość ustawienia aż do ośmiu alarmów...gdy przy standardowym sofcie n6630 tylko jeden.
To chyba wszystko z tych naprawdę dobrych i praktycznych softwerów :)

Jak masz jakieś pytania lub chciałbyś, któryś z programów to wal śmiało na PW.

Obrazek
Obrazek

#62961  autor: Chirek
 24 mar 2006, 21:38
Witam!
Powróciłem do dzialy symbian z moja nokia 7610 i oczywiście pytanie zwiazane z tym fonem czy pasują do niej karty pamieci z 6630 o podwojnym napieciu tzn rs-mmc dv??

Obrazek

#62975  autor: NMonster
 24 mar 2006, 22:22
tak pasuje

Nokia 3510i -> Nokia N-Gage -> Nokia 6670 -> Nokia 6120 Classic -> iPhone 3G 8GB

#62982  autor: MarcinK
 24 mar 2006, 22:46
Chirek pisze:Witam!
Powróciłem do dzialy symbian z moja nokia 7610 i oczywiście pytanie zwiazane z tym fonem czy pasują do niej karty pamieci z 6630 o podwojnym napieciu tzn rs-mmc dv??
nie rób oftopa zaraz jak wracasz, jak chcesz się zapytac o coś niezwiązanego z tematem , rozpocznij nowy :wink:

#62986  autor: Chirek
 24 mar 2006, 23:08
Hehe a możesz mi powiedzieć po co stwarzać nowy temat na jedno małe proste pytanko z tego co wiem można to nazwac spamowaniem i tworzeniem śmieci za co sa bany na innych forach :D

Obrazek

#62987  autor: perus
 24 mar 2006, 23:08
dzięki wszytkim za pomoc
ale zrobił się problem
jak usunąć grę zainstalowaną blzinstaller?
znaczy grę na ngage?

#63014  autor: kallafior
 25 mar 2006, 08:53
Chirek pisze:Hehe a możesz mi powiedzieć po co stwarzać nowy temat na jedno małe proste pytanko
Też racja, ale w takim wypadku wysil się jeszcze troszkę i przeproś za małego offtopa wyjaśniając w czym problem. Wtedy to całkiem inaczej wygląda i nikt się nie będzie czepiał.
perus pisze:jak usunąć grę zainstalowaną blzinstaller?
znaczy grę na ngage?
Spróbuj tak:
    menu ---> narzędzia ---> menedżer aplikacji (i tam powinna być instalka)

jeżeli nie to:
    zainstaluj jakiegoś eksploratora (FExpolorer lub inny) ---> wejdź na dysk C (lub na E - zależy gdzie instalowałeś) ---> znajdź w katalogach tą gre system/Install i system/Apps i wywal ręcznie
nie gwarantuje, że zadziała ale spróbuj...

Obrazek
Obrazek

#63028  autor: perus
 25 mar 2006, 09:23
FExplorer działa
git

#63034  autor: piotrz
 25 mar 2006, 09:39
rzecywiście, lepiej zrób nowy temat, niż pisać w tym akurat- będzie łatwiej znaleźć...
Na szczęście dyskusja powróciła na dawny tor :twisted: :wink:

#63282  autor: Chirek
 25 mar 2006, 22:06
Dobra sorry nastepnym razem zrobie nowy topic na male pytanko heheh :blob8:

Obrazek

#66311  autor: wendzior
 09 kwie 2006, 12:03
a jak jest z simlockiem??
bo na allgero sa juz po 400 zl ale maja angielskie menu i angielskiego simlocka.
podobno jest trudny do zdjecia i nie w kazdym komisie sie da i ile kosztuje zdjecie takiego simlocka. a polskie menu ile??

#66313  autor: piotrz
 09 kwie 2006, 12:27
wendzior pisze:a jak jest z simlockiem??
bo na allgero sa juz po 400 zl ale maja angielskie menu i angielskiego simlocka.
podobno jest trudny do zdjecia i nie w kazdym komisie sie da i ile kosztuje zdjecie takiego simlocka. a polskie menu ile??
simlock około 300zł i to w niektórych komisach...np. w Łodzi około 70% tego nie robi...
pl menu tańsze jest...ale nie pamiętam ile. :-)

#66329  autor: Chirek
 09 kwie 2006, 13:41
W moim ulubionym komisie juz to robia ale cena wysoka ok 250zl, naszczescie ja mam znizke hahah

Obrazek