• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #369455  autor: w.p.
 12 lis 2009, 20:55
Witam!

Kupiłem dość dobitego P1i który ma trochę rysek ale dwie są nieco głebsze niż takie od wycieranie LCD o rękaw ;) Czy folia poliwęglanowa jakoś je zamaskuje czy spróbować przedtem jakiś środek do polerki? Na białym tle te rysy są nieco widoczne nie chodzi o to żeby był ekran na blysk... Ewentualnie czy zakup na allegro digitizera LCD oznacza wymiane tej porysowanej warstwy dotykowej i problem z glowy?

Druga sprawa to ALT. Przy pisaniu SMS domyślnie przełączone mam na cyfry i czasami zaczynam pisać (co swoją drogą póki co na tej klawiaturze stanowi dla mnie torturę) i po chwili patrzę a tu jakieś krzaki... Jak włączyć żeby domyślnie było w trybie literkowym.

Co do samego telefonu nie mam jeszcze zdania. Chcialem miec dotykowo-klawiaturowy żeby nie przeżyć szoku technologicznego... I tak jestem w szoku. Ta klawiatura mnie dobija :) No ale w końcu mam telefon z porządnym organizerem.

yagi edit: zapoznaj sie prosze z zasadami tytulowania postow
Ostatnio zmieniony 12 lis 2009, 22:23 przez w.p., łącznie zmieniany 1 raz.

Telefon to tylko narzędzie.

#369461  autor: senshiro
 12 lis 2009, 21:15
w.p. pisze:Czy folia poliwęglanowa jakoś je zamaskuje czy spróbować przedtem jakiś środek do polerki?
Żadnej polerki :!: Ekrany dotykowe są o wiele bardziej delikatne niż zwykłe i taką "polerką" tylko pogorszysz jego stan. Kup folię, albo (jak wspomniałeś) cały digitizer (jeśli sam nie będziesz umiał go wymienić, to zanieś do komisu i niech tam to zrobią) i zapomnisz o problemie :)

Obrazek

#369521  autor: butterfly
 13 lis 2009, 06:33
Na początek spróbuj folii przeznaczonej do P1, zamaskuje sporo rys, jak nie wszystkie. Co do pisania smsów to poszukaj w panelu sterowania, bo nie powinny być domyślnie ustawione cyfry. Poprzedni właściciel pewnie sobie tak ustawił.

#437807  autor: castagnet
 27 paź 2010, 11:38
Polecam folię poliwęglanową. Dużo lepiej zamaskuje rysy, łatwiej się nakleja i ma lepsze właściwości jeżeli chodzi o przezroczystość.