gm pisze:Nie wiem czy to wina karty pamięci (mam tą co była w zestawie 2GB) czy to wina oprogramowania telefonu.
ja nie mam tego problemu. karta jest widziana zawsze, jedynie co mnie irytuje zwiazanego z karta pamieci to to, ze pomimo wybierana opcji 'usun karte pamieci' i jej ponownej 'aplikacji' telefon nie pamieta wszystkich ustawien jak np. temat podczas gdy dzwonki pozostaja nietkniete.
gps bardzo dobrze sprawuje sie nawet na nokia maps (laskawie dali az 7 dni do testow tej aplikacji), fix'a lapie w kilka sekund jednak trzeba jednak liczyc sie z tym, ze bez wlaczonej opcji a-gps (pobieranie danych o polozeniu satelit przez internet, doslownie kilka kB) lapanie sygnalu jest troche dlugie. polecam zakup garmina z aktualnymi mapami - o wiele lepsza opcja od nokia maps.
na pochwale zasluguje klawiatura. po przesiadce z n73 myslalem, ze bedzie za mala, jednak juz po tygodniu bylem w stanie pisac w miare szybko.
obsluga internetu z ta klawiatura to czysta przyjemnosc.
skoro jestesmy przy internecie to polecam odrazu zainstalowac opere mini. osobiscie nie przypadla mi do gustu wbudowana przegladarka, ktora irytuje, bo wyswietla reklamy flashowe, ktore ciezko jest na telefonie zamknac... po wylaczeniu flash'a niestety trafimy rowniez obsluge skryptow na stronach, co w przypadku korzystania z np. bankowosci internetowej skutecznie uniemozliwia mi dzialanie...
odbiornik wifi trzyma polaczenie stabilnie, aczkolwiek nie wylapuje sieci tak skutecznie jak odbiorniki w np. laptopie
jakosc dzwieku przez glosnik w porownaniu z n73 jest rewelacyjna.
dzwiek zewnetrznego glosnika juz niekoniecznie.
nie licz na super aparat - to jedna z porazek w tym modelu.
wykonanie polyskujacych elementow tez pozostawia wiele do zyczenia... wiekszosc mysli, ze wykonana jest w calosci z metalu, a tak naprawde metalowa jest tylko tylna klapka. reszta to pomalowany (anodowany bodaj) plastik, ktory strasznie sie rysuje (zwlaszcza elementy, ktore wystaja z zestawowego pokrowca, czasem nawet ekran, z ktorego niestety po 2-3 tygodniach trzeba zdjac folie, bo sie nieestetycznie odkleja z rogow wokol glosnika), a u mnie po 4 miesiacach przez czeste wyciaganie telefonu z pokrowca na dolnych rogach i przy laczeniu elementu z mikrofonem z reszta telefonu zaczela odchodzic polyskujaca farba (a myslalem, ze po n76 takiej wpadki juz nie zalicza) i szykuje sie reklamacja gwarancyjna (obudowa ma 6 miesiecy)...
sam pokrowiec tez bez rewelacji.
zewnatrz nibyskora, wewnatrz czerwony, miekki material. aktualnie w tym materiale odcisnely mi sie juz wszystkie klawisze i odstajaca czesc aparatu. przy laczeniach 'skora' zaczela odchodzic, a zaraz za nia zaczely sie pojawiac przy szwach czerwone nitki z wewnetrznego materialu.
mimo prob przypalania i obcinania i tak wychodza na zewnatrz...
zestawowe sluchawki sa zwyklymi sluchawkami nokii dodawanymi nawet do najtanszych modeli wiec tu sie nie popisali.
w zestawie pokrowiec, smycz/opaska na reke, kabel do komputera, pc suite, karta 2gb.