• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #161891  autor: odyn
 13 mar 2007, 14:03
Witam,
od wczoraj jestem posiadaczem Nokii E50. Telefon na razie bardzo mi się podoba, co chwila mnie czymś zaskakuje i ciągle odkrywam jego nowe możliwości.

Mój problem to nieumiejętność wydłużenia dzwonka. Wchodzę w profile wybieram dzwonek odsłuchuję go i ustawiam jako dzwonek aktywny. Gdy jednak potem ktoś do mnie dzwonii dzwonek (obojętnie jaki) gra dla mnie za krótko jakieś 15-20 sekund i zaczyna sie połączenie. Dzownek nie zdąży się cały odtworzyć. Jak można wydłużyć granie dzwonka zanim nastąpi połaczenie?

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.

#161893  autor: castagnet
 13 mar 2007, 14:12
odyn pisze: Jak można wydłużyć granie dzwonka zanim nastąpi połaczenie?
Telefon sam odbiera?? bo tak mozna wywnioskować z Twojej wypowiedzi.
Wejdź w ustawienia połączeń i sprawdź czy masz włączony auto-odbieranie.
Jak tek to wyłącz.

#161910  autor: odyn
 13 mar 2007, 15:55
Chodziło mi o to, że osoba dzowniąca łączy się po tym krótkim czasie 15-20 sekund z pocztą głosową. Próbowałem znaleźć w menadżerze połączeń czegoś takiego jak czas po jakim następuje automatyczne połączenie z pocztą głosową, ale nie potrafię tego znleźć.
Czy ktoś wie jak ustawić w E50 czas po jakim powinno nastąpić łączenie z pocztą głosową? A może muszę dograć jakiś soft? Byłbym wdzięczny za podpowiedź.

#161926  autor: dechomenon
 13 mar 2007, 16:48
chyba domyślnie przez sieć jest ustawione ileś tam sygnałów po których włacza się poczta.. ale nie wiem do końca ile, wyłącz poczte i będzie gites!

#161951  autor: piwosz
 13 mar 2007, 17:39
menu :arrow: narzędzia :arrow: ustawienia :arrow: przekaz. poł. :arrow: połączenia głosowe :arrow: gdy nie odbieram :arrow: anuluj ;)

lub:

menu :arrow: narzędzia :arrow: ustawienia :arrow: przekaz. poł. :arrow: połączenia głosowe :arrow: wszyst. poł. głosowe :arrow: anuluj

lub po prostu wyłącz tą [tiruriru...] poczte :D

:occasion5:

#162987  autor: odyn
 17 mar 2007, 21:09
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Poczta głosowa jest mi potrzeban. Ja doszedłem inaczej do tego przedłużenia dzwonka i wydłużyłem go z 20 do 30 sekund. Tyle mi wystarcza. Poniżej podaję kod, który nalezy wpisać, żeby przedłużyć do 30 sekund.

**61*+48trzypierwszenumerytelefonu88sześćkolejnychcyfr*11*30#

Jestem abonentem orange. Więc podjerzewam, że jest to kod dla oragne. Mam nadzieję, że innym pomoże.