• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
  • Strona 4 z 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10

#114942  autor: Marcin
 18 paź 2006, 20:46
Jasne ,że niechcą przecież to są koszty,ale to nie jest telefon za 300zl,tylko dużo więcej.Więc jak kupujesz taki telefon to chcesz żeby dziala profesionalnie i bez problemu.

#114943  autor: JacekS
 18 paź 2006, 20:46
Wymiana telefonu na nowy to ostatnia rzecz na jaką zgadza się serwis i tylko w osteczności.

#114945  autor: Pawlitko
 18 paź 2006, 20:52
No dobra. Telefon juz 3 raz w serwisie.A jak bedzie już czwarty raz? To maja obowiązek mi wymienić... Napewno ten telefon nie raz bedzie w serwisie bo to złom.

#115043  autor: Kaczy
 19 paź 2006, 00:59
Pawlitko pisze:Telefon juz 3 raz w serwisie.A jak bedzie już czwarty raz?
Jeżeli były to 3 naprawy tej samej wady, wtedy za 4. razem możesz zażądać wymiany na nowy telefon.
Poza tym jest taka droga postępowania, że najpierw oddaje się telefon na gwarancję, a dopiero przy bezskutecznej naprawie można żądać wymiany telefonu. Nigdy odwrotnie.

No chyba, że mówimy o rękojmie. Ale to już inna bajka z prawnikami w roli głównej.

...::: Made for loneliness :::...

#120278  autor: RafalM
 03 lis 2006, 15:18
Z tego co mówisz telefon maskara... Staraj się o wymianę telefonu, a jeśli nie porządnej naprawy. Postrasz serwis, że jeśli nie wymienią ci telefonu to powiesz swoim znajomym którzy mają SE, że te serwisy są nie profesjonalne itp. W moim wypadku to zawsze działa.

#122273  autor: domin
 09 lis 2006, 13:51
Hej Pawlitko, i jak tam losy telefonu????

domin

#123301  autor: Pawlitko
 12 lis 2006, 15:17
Witajcie!! Powracam w wielkim styu :) A dlaczego? Powiem wam... Odebrałem telefon z serwisu. I co sie okazało mój telefon przeżył "Customizacje" Customizacja polega na całkowitym wykasowaniu ROMU telefonu. I wgranie nowego oproramowania wyższej klasy niz obecnie. (Tak tłumaczą mi na pismie). No i tak: Wersja softu jest ta sama. Ale w końcu jest o wiele LEPIEJ!!!! telefon sie juz wogóle nie wiesza, działa bardzo szybko (porównywalnie z P900), dotychczas nie wyskoczyło mi "brak pamięci" ani "KARN-EXEC aplikacja została zamknieta". Przeglądarka tez nie bzikuje. Dzwięk tez juz lepszy w głośniczku z tyłu ale nadal o wiele cichszy od P900 ale za to czyściej gra. Wady jakie zostały to problemy z wyświetlaniem zdjęć z telefonów samsung. Nadal są wyświetlane w połowie a reszta połowa to kolorowe kreski. I mam pytanko do użytkowników: Czy idzie wstawic do postu zdjęcie? Zrobiłem zdjecie jak telefon wyśiwetla e zdjecia z samsungów i chciałbym go zamieścić tutaj ale nie widze tu takiej opcji... Może dlatego ze to jest "ODPOWIEDŹ". W końcu moge powiedzieć żejuż jestem zadowolony z tego telefonu :) ozdrawiam wszystkich

#123303  autor: przemek910
 12 lis 2006, 15:21
Pawlitko pisze:I mam pytanko do użytkowników: Czy idzie wstawic do postu zdjęcie? Zrobiłem zdjecie jak telefon wyśiwetla e zdjecia z samsungów i chciałbym go zamieścić tutaj ale nie widze tu takiej opcji... Może dlatego ze to jest "ODPOWIEDŹ". W końcu moge powiedzieć żejuż jestem zadowolony z tego telefonu :) ozdrawiam wszystkich
Musisz wstawić na jakiś darmowy serwer to zdjęcie, np www.fotosik.pl , a następnie wkleic tu link.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#123334  autor: piotrz
 12 lis 2006, 17:18
No widzisz! od początku Ci mówiłęm że będzie dobrze! p900 też na początku miały pełno błedów...A SE jak coś wypuszcza to nie puści bubla na rynek ( znaczy puścił, ale już naprawił większość błędów)

#123345  autor: lookass
 12 lis 2006, 17:48
super ciesze sie ze dziala :)
dobrze ze jest soft naprawiajace te bledy teraz nie trzeba sie o to martwic a nawet jezeli nie naprawia wszystkich bledow to zapewne se nie proznuje i zrobi nowy ;)

#123348  autor: tomico
 12 lis 2006, 18:01
Super, cieszę się bo jestem zainteresowny tym telefonem brawo SE. Na jego teście na stronie http://www.centrumse.pl/ możesz dodać info że SE naprawił błędy.

#123369  autor: kadent
 12 lis 2006, 20:43
Witam,

od piątku mam to cudo w ręku i jestem zachwycony. Klawiatura dotykowa to jest to. Pisanie SMSa poprzez klawiaturę wirtualną jest szybkie a rozpoznawanie pisma w pisaniu ręcznym jest równie szybkie i zazwyczaj po 1 dniowym treningu idzie bez problemu.
Jog dial ułatwia pracę.
Odpukać, jak dotychczas żadnego zawieszenia się aparatu.

Moje pytania do użytkowników:
1. Jak przenieść kontakty z N6310i do SEP990i? :?: Podejrzewam za przez Outlooka czyli zaimportowanie z Nokii do komputera a następnie z komputera do SE.

2. Nie rozumiem do końca projektantów SE w temacie pracy z aplikacjami. Na stronie 18 instrukcji jest napisane to co już zdązyłem zauważyć czyli Menedżer aplikacji. Jest tam informacja iż menedżer ten dzieli się na dwa ekrany "Ostatnie" i "Otwarte". Otóż w otwartych są wszystkie aplikacje które prawidłowo wcześniej zamkneliśmy :?: :?: :?: Cytat -->"Karta zawiera listę uruchomionych aplikacji oraz tych które zostały prawidłowo zamknięte lecz wciąż zajmują miejsce w pamięci"
Pytam się: Po co?

Pozdrawiam
kadent

#123373  autor: Pawlitko
 12 lis 2006, 20:56
Własnie sobie zainstalowałem zewnętrzny Menedżer zadań i okazuje sie że ten telefon ma tyle Ramu co P900 bo pokazuje mi że jest wolne 8,3 MB. A z kontaktami to do końca nie wiem. Przynajmniej ja bo ja zawsze przenosze z karty SIM i na odwrót. :)

#123389  autor: domin
 12 lis 2006, 22:04
Kontakty przenoś bluetoothem! Po prostu, ja tak zrobiłem kiedy zamieniałem P800 na P910. 6310 też ma bluetooth więc tak powinno być najszybciej.

domin

#123395  autor: kadent
 12 lis 2006, 22:21
Tak, tak, tyle tylko iż telefon wymaga karty SIM do działania a mam jedną.

W Nokii część kontaktów jest w telefonie a część w karcie SIM, dlatego wygodniej byłoby mi wysłanie ich do komputera i z powrotem.

Pobawimy się i zobaczymy i napisze jak było :D

Czekam na ewentualne inne propozycje.

Pozdrawiam
kadent

#123653  autor: MATiASS
 13 lis 2006, 21:22
Jea,wiedzialem ze p990i bedzie dobrym fonem :D Coraz wiecej pozytywnych opini na temat pytki :lol: Teraz juz w 100% jestem pewien ze chce ten telefon..

Eh,szkoda ze musze miesiac poczekac :roll: :smt010 :smt010

Obrazek

#123690  autor: kadent
 13 lis 2006, 22:44
Dotychczas ani razu się nie zawiesił. (Odpukać) :D Jeden razy aplikacja się zamkneła w sytuacji gdy robiłem zdjęcie wizytówki jako import do kontaktów. Trzymałem za daleko aparat i oprogramowanie zwariowało widząc bardzo duże logo firmy. Po chwili nowe zdjęcie i było bez problemów.
Jak na razie jest OK.
Bateria trzyma w miarę dobrze.

Pozdrawiam
kadent

#123703  autor: tomico
 13 lis 2006, 22:58
No to kolejny zadowolony użytkownik P990i. Ciesze się że jest ok wszystko, musze zbierać na niego.

#124117  autor: NuLL
 15 lis 2006, 17:13
Pytanie za 1000 puntkow Pomogl ;)

Czy Orange modyfikuje soft P990i w jakis sposob ?? Jak cena dojdzie do 1100-1200 jest moj - a to bedzie niedlugo - juz postanowione :D :D :D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam :-)

#124121  autor: tomico
 15 lis 2006, 17:30
NuLL pisze:Czy Orange modyfikuje soft P990i w jakis sposob ??
Wrzuca orange menu ale jest szansa że daa się je wyłączyć.
  • Strona 4 z 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4