• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem

#88958  autor: NuLL
 27 lip 2006, 01:20
OT: Ukradziono mi ja :cry: :smt010 - ale bede mial taka sama na jakis czas bo wujkowi w szufladzie lezy :)

Pozdrawiam :-)
 #93794  autor: maty
 10 sie 2006, 12:13
ja tam na symbiana s60 nie nażekam mi chodzi wyśmienicie bez zażutu.
a co do orane że złodzoeje to się zgadzam.

maty

#93807  autor: daniel
 10 sie 2006, 12:43
Ktos tam powiedzial ze niektorzy nie umieja korzystac z OS w telefonie.
Swietnym przykladem jestem ja.

Dla mnie OS w telefonie to jest porazka. Nic gorszego nie moglobyc wymyslone.
Jestem strasznie niezadowolony z mojej N70.

1. Za duuza... to jest kloc!!!
2. Ten OS jest zajebiscie wolny- nie mam ani jednej gry, aplikacji, i ok 80 numerow...

Kazdy uzywa telefonu do innych rzeczy.
Ja myslalem ze bede uzywal super funkcji symbian, bo inni go tak zachwalali, wiec sobie kupilem symbiana.

Tym razem jak kupie telefon, bede patrzal tylko i wylacznie na wyglad i mp3 i aparat.

Lights are blinding my eyes...

#93812  autor: Klusek
 10 sie 2006, 12:59
daniel pisze:Ktos tam powiedzial ze niektorzy nie umieja korzystac z OS w telefonie.
Swietnym przykladem jestem ja.

Dla mnie OS w telefonie to jest porazka. Nic gorszego nie moglobyc wymyslone.
Jestem strasznie niezadowolony z mojej N70.

1. Za duuza... to jest kloc!!!
2. Ten OS jest zajebiscie wolny- nie mam ani jednej gry, aplikacji, i ok 80 numerow...

Kazdy uzywa telefonu do innych rzeczy.
Ja myslalem ze bede uzywal super funkcji symbian, bo inni go tak zachwalali, wiec sobie kupilem symbiana.

Tym razem jak kupie telefon, bede patrzal tylko i wylacznie na wyglad i mp3 i aparat.
To prawie takjak byś powiedział, że wymyślenie komputerów to porażka, bo czasami zamuli, bo się zawiesi itp itd. Po co komu komputery skoro można wszystko liczyć na liczydłach a zapisywać na papierze :) Ja mam zgoła odmienne zdanie, jakiś czas temu kupiłem sobie telefon z symbianem i teraz już nie wyobrażam sobie żeby następny telefon był bez systemu. Jak bawię się jakimiś "normalnymi" telefonami to wydają mi się jakieś takie puste, czegoś mi w nich brakuje :) Ale jak wiadomo każdy może mieć swoje zdanie :)

Obrazek
Obrazek

#93870  autor: subrock
 10 sie 2006, 17:37
daniel to prawda ze ten tel jest spory, ale
moja N70 z nowym softem =>5.0616.2.0.3 24-04-06 rm84<= smiga rownie szybko jak seW800 (akurat mam porownanie) w tel. mam 6 gier java, 4 sis, 3 z ngage (na karcie pam) + 7programow + kilka dzwonkow + kilka themes

#94004  autor: czaja
 11 sie 2006, 01:08
n70 ktoram iale mz angli bez karty sim dzialala bez problemu pracowala w trybie ofline niemozna byl osluchac radia i wchodzic na internet mam pare zdjec jak co to moge wyslac

#94271  autor: szczupak90
 11 sie 2006, 22:16
Moja Nokia 6670 jest pierwszym i z pewnościa osatnim symbianowcem jaki zakupiłem, a to wszystko właśnie z powodu szybkości działania. Nie dośc, że wydałem na telefon 700zł to jeszcze tnie się i działa w zwolninym tempie. Pisząc sms-a telefon nie nadąża za moim pisaniem (litery pojawiaja się z opóżnieniem). Czy to taka filozofia dla telefonu z Symbianem, żeby się męczył i spóżniał? Przy pełnej karcie 256mB wejście do galerii trwa ok 30 sek!!! A teraz strach pomyśleć co by sie działo jak bym miał kartę 1gB?
Ostatnio zmieniony 11 sie 2006, 22:19 przez szczupak90, łącznie zmieniany 1 raz.

#94272  autor: tomico
 11 sie 2006, 22:18
6670 tak ma, ale 6630, 6680, n70, i inne nowsze symbiany tak nie mają, jak nie wierzysz to idź do jakiegoś sklepu niech ci się dadzą nią pobawić i sam zobaczysz.

#94274  autor: szczupak90
 11 sie 2006, 22:21
Jak kupiłem sobię 6670 to tez wszystko chodziło szybko. Wystarczy wgrać sobie anywirus, który jest obowiazkową aplikacją, parę gier i motyw z ikonami 3D, telefon sie poprostu ślimaczy.

#94276  autor: tomico
 11 sie 2006, 22:24
Ja jak miałem 6680 wypełniłem ją po brzegi(zauważ że 6630 ma troche lepsze osiagi szybkosci od 6680) i mi chodziła nadal dość szybko.

#94277  autor: Klusek
 11 sie 2006, 22:25
szczupak90 pisze:Jak kupiłem sobię 6670 to tez wszystko chodziło szybko. Wystarczy wgrać sobie anywirus, który jest obowiazkową aplikacją, parę gier i motyw z ikonami 3D, telefon sie poprostu ślimaczy.
Jak z kompem, zapychasz telefon bzdurami co się przy starcie ładują to się nie dziw, że zwolni.

Obrazek
Obrazek

#94330  autor: czaja
 12 sie 2006, 09:38
znalazlem potezna wade telefonow n-series w nich wcale niepada bateria szybko to procesor sie grzeje caly czas mnie dziwilo czego bateria po 2 godzniach grania jest na jednej kresce,a po wylaczeniu telefonu albo postawieniu w zimnym miejscu chociarz na 2-4 minuty sa juz 4 kreski albo wiecej.zaszybko sie grzeje procek z czego od trzymania w rekach obudowa robi sie ciepla,wtedy bateria szybko idzie w dul i tak bylo w n70,n80 i w taki sposob mozna latwo zajechac baterie gdy gramy 2-3 godziny bateria siadzie chodz w zeczysistsci jeszcze 1-2 dni wytrzyma telefon sie juz niewlaczy,a bateria jest dobra to wcale mile niejest dlatego jak ktos chce n-series jak ja to niech kupi na zapas jeszcze 2 baterie bo na jednej niepoleci zadaleko:):):) o szybkosci niewpominam bo wclae wolny niejest sony ericsony niemaja symbiana a przy ladowaniu zdjec sa owiele wolniejsze i tna nieziemsko dlatego ze niemaja takiej mocy zeby je otworzyc odrazu na tkaim malym wyswietlaczu.

#94641  autor: kallafior
 13 sie 2006, 10:29
szczupak90 pisze:Wystarczy wgrać sobie anywirus, który jest obowiazkową aplikacją
Na początku miałem fioła na punkcie antywirów, ale już od dawna przestałem ich używać, bo jeśli uważasz na to co instalujesz i z jakiego źródła to są po prostu bezużyteczne.

Co do Twojej wypowiedzi na temat szybkości w działaniu telefonów z symbianem to jest tak, jak ja bym oceniał całe istnienie ludzkie na podstawie kontaktu z jednym człowiekiem. Wypróbuj sobie chociażby n6630 i zobaczysz jaka jest różnica. Mam kartę 256mB zapełnioną po brzegi filmikami i zdjęciami i chodzi tak samo. Przy esemesach także nie miałem nigdy problemu.

Nie twórz stereotypu :wink:

Obrazek
Obrazek