Witam i pozdrawiam userów SE UIQ
Mam do was pytania:
1) Czy do malowania obudowy SEp990i użyto podobnego lakieru co do p910i? Pytam bo mam p9010i i jakość lakieru pozostawia spoooooooooooro do zyczenia. Chodzi mi o ścieralność i czy są wśród was osoby które normalnie noszą go w kieszenie i w związku z tym czy po jakims czasie zauważyły pojawianie sie rys i przetarć ?
2) Jak to jest w końcu z tym dostępnym Ram-em w tym p990? Ile macie ramu w np Task Spy- po uruchomieniu tela? Bo gdzies slyszalem ze jest go za mało i przez to fon ma tendencje do resetowania sie. Ja osobiscie przed p910i uzytkowałem 6600 i bylem b zadowolony z tego OS-a, ale gdy Nokia zrobiła taką chałe z małą ilością Ramu dostępnego dla użytkownika w modelach 6630,6680 (około 8MB-śmiech nas sali to 6600 miała koło 10MB) od razu zdecydowałem sie na uiq i wogole tego nie załuje, bo uiq jest o niebo wygodniejszy i jeszcze bardziej logiczny oraz rozbudowany.Tak wiec w p910i po starcie mam około 21MB wolnego ramu i nie ma takiej opcji by go brakło, a jak jest w p990i ?
3) Aha, czy p990i ma jakies wstawki po bokach, tak jak jego poprzednik? Bo mnie te w p910i bardzo irytuja , poprostu po pewnym czasie zaczynają od trzymania tela w łapsku koszmarnie trzeszczeć i ma sie wrażenie, iz trzyma sie w ręku nie topowy model firmy która od 100lat zajmuje sie telekomunikacja, a low endowy francuski tel bardzo masowej i taniej produkcji...