• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #80830  autor: expert
 21 cze 2006, 11:40
czesc ;p

prosilbym o kilka porad od Was na poczatek... jakie programy zainstalowac... jakis dobry odtwarzacz mp3, jakas dobra przegladarke obrazkow .... i co ogolnie mogloby sie przydac..

aha, no i jak moge sprawdzic jaka wersje symbiana mam..

heh... pierwszy raz symbian w rekach ;d

pozdrawiam
//daniel

#80831  autor: mation
 21 cze 2006, 11:44
mysle ze raz na jakis czas dobrze jest formatowac pamiec. i zainstaluj program SmartMovie do odtwarzania divix'ow.
poczytaj o programach na SymbianOs.pl
ver symbiana to Symbian 8.1a , Series60

#80836  autor: kallafior
 21 cze 2006, 11:52
Hmm, nie wiem jak to wygląda w N70 ale zainstalował bym ProfiMail`a (razem z ProfiExplorer`em) do obsługi maili. Możesz dzięki niemu odbierać maile z załącznikami i przeglądać HTML i m.in. przeglądać zdjęcia ;)

Przyda Ci się także Opera (najnowsza wersja to 8.60), Winrar do rozpakowywania. Jest mnóstwo bardzo przydatnych programów tylko zależy co Ci jest potrzebne :)

Obrazek
Obrazek

#80845  autor: expert
 21 cze 2006, 12:09
mation pisze:mysle ze raz na jakis czas dobrze jest formatowac pamiec. i zainstaluj program SmartMovie do odtwarzania divix'ow.
poczytaj o programach na SymbianOs.pl
ver symbiana to Symbian 8.1a , Series60
Co do formatowania pamieci?
Czy mozna to zrobic z poziomu telefonu, czy trzeba miec czytnik kart?
A jesli mozna zrobic to za pomoca telefonu, to jak? Po kolei usuwac kazde pliki?

kallafior pisze:Hmm, nie wiem jak to wygląda w N70 ale zainstalował bym ProfiMail`a (razem z ProfiExplorer`em) do obsługi maili. Możesz dzięki niemu odbierać maile z załącznikami i przeglądać HTML i m.in. przeglądać zdjęcia

Przyda Ci się także Opera (najnowsza wersja to 8.60), Winrar do rozpakowywania. Jest mnóstwo bardzo przydatnych programów tylko zależy co Ci jest potrzebne
Jak na razie internetu dzieki telefonowi nie zamiezam korzystac ;d
A jakis program, to zarzadzania pamiecia?

Z gory wielkie dzieki za pomoc :)
Czekam na jakies propozycje... =]

#80846  autor: mation
 21 cze 2006, 12:11
Karte pamieci mozna na pewno z poziomu telefonu ale wazniejsze jest formatowanie pamieci telefonu. to sie przy wylaczonym telefonie chyba jakis kod wklepuje na klawiszach ale glowy nie dam.

#80848  autor: kallafior
 21 cze 2006, 12:14
expert pisze:A jakis program, to zarzadzania pamiecia?
Napisałem Ci, że takowy program to ProfiExplorer, który jest razem z ProfiMail. Jak nie ten to FExplorer. To masz swoiste eksploratory (takie jak w Windowsie)

Co do formatowania to możesz to zrobić z poziomu telefonu... albo pamięć telefonu albo format karty pamięci. Ja w n6630 wchodzę do organizatora :arrow: pamięć i w opcjach jest format :)

Obrazek
Obrazek

#80879  autor: wendzior
 21 cze 2006, 13:39
do mp3 najlepszy jest wmaplus - odtwarza mp4/aac/ogg/mp3/wma i inne foramty audio i ma bardzo łatwą obsługe. polecam - sam go uzywam (u mnie dodaje on jeszcze mozliwosc ustawienia utworu mp na dzwone, czego nie ma w standarcie w 6600)
uzywam tez viking mp3player (ale w nim jest niska jakosc dzwieku) i power mp3 (tu dzwiek jest niezly i ma 10 stopniowy equalizer)
co do menedzera plikownajlepszy jest profiexplorer gdyz mozna za jego posrednictwem wysylac zabezpieczone pliki (mid, sis, jar i inne). uzywam tez fexplorer, ale jest bardzo wolny i nie wysyla wsystkich plikow, ale mozna zaznaczac wszystko i pare rzeczy naraz, czego okropnie brakuje w profiexplorer.

#80899  autor: piotrz
 21 cze 2006, 14:47
opcja szukaj!!!!