• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #80007  autor: Tragedya
 16 cze 2006, 11:31
Chcę kupić sobie nokie 6630. Chciałbym się dowiedzieć na co uważać podczas kupowania.
Telefon bedzie uzywany, bo mam ograniczone fundusze (góra 600zł).
W jaki sposob sprawdzic IMEI telefonu (*#06# ?).
Czy jeżeli telefon był przywieziona zza granicy bez simlocka i mial tylko wgranego Polskiego softa będą z nim jakieś problemy?
Czy koszt wgrania Polskiego menu jest drogie?

#80012  autor: tomico
 16 cze 2006, 11:55
Musisz sprawdzić nr imei. Wpisujesz w telefonie *#06# i numer powinien sie zgadzac z naklejką pod baterią a także z numerem na pudełku. Jeśli wgrasz do telefonu polskiego softa to niebedzie z nim zadnych problemów i bedzie działał bardzo dobrze. Koszt wgrania softa to 30 zł.
 #80021  autor: piotrz
 16 cze 2006, 12:12
Tragedya pisze:Chcę kupić sobie nokie 6630. Chciałbym się dowiedzieć na co uważać podczas kupowania.
Telefon bedzie uzywany, bo mam ograniczone fundusze (góra 600zł).
W jaki sposob sprawdzic IMEI telefonu (*#06# ?).
Czy jeżeli telefon był przywieziona zza granicy bez simlocka i mial tylko wgranego Polskiego softa będą z nim jakieś problemy?
Czy koszt wgrania Polskiego menu jest drogie?
Porównaj imei ten z oprogramowania, z tym na pudełku i pod baterią. Jeśli nie będą takie same, to telefon na 99% jest kradziony (to 1% to możliwość zmiany pudełka na inne, ale pod bateriai w sofcie musi być identyczne)

Jeśli simlok był zrobiony professionalnie, to nie powinno być problemów :)
pl menu to 40zł max.

Ogólnie z tym telefonem nie ma problemów, nie należy do awaryjnych modeli.

#80024  autor: MarcinK
 16 cze 2006, 12:16
na pytania odpowiedział juz tomico więc ja ci powiem o mojej 6630.
Tez jest przywieziona z zagranicy, a dokładniej z Niemiec, została zakupiona w sieci Vodafone na abonament ( babcia płaci :mrgreen: ), o dziwo tel nie miał simlocka :shock:
nie instalowałem polskiego firmware mi to niepotrzebne, znam angielski :mrgreen:
mysle ze nie bedzie problemów z takim fonem, no chyba ze ma uszkodzenia hardware'u lub jest kradziony, zwróc uwagę na zawartość pudełka, powinien byc i kabel DKU-2 jak i karta 64mb rs mmc dv.[/scroll]

#80031  autor: tomico
 16 cze 2006, 12:33
Nie będzie problemu nawet jeśli jest kradziony bo ci go nie zablokują bo operatorzy polscy z zagranicznymi się nie wymieniają nr imei. Jeśli hardware będzie uszkodzony to może być gorzej ale nie powinien byc uszkodzony.