• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #72942  autor: PiotreQ
 10 maja 2006, 18:45
Witam wszystkich :) Zastanawiam się na zakupem nowego tela i jak na razie to najbardziej odpowiada mi N6630. Niby wszystko juz o niej wiem, ale chciałbym się dowiedzieć pewnej rzeczy: jak oceniacie odtwarzacz mp3 który jest w tej Nokii? Jakiej jakości jest odtwarzana muzyka? Czy np. w 6680 jest ten odtwarzacz lepszej jakości czy to mniej więcej to samo? Będę wdzięczny za informacje :)

#72989  autor: ywis
 10 maja 2006, 21:41
Po pierwsze, to odtwarzacz musisz sobie wgrać, bo standardowo wgranego playera nie ma jak mi wiadomo (może się myle). Jeśli chodzi o 6630, a 6680... są to takie same telefony, różnią się nieznacznie... a mianowicie... N6630 nie ma kamerki z przodu, ma szybszy procek i ma 65 tys kolorów, natomiast N6680 ma kamerke z przodu do video konferencji (nie będziesz korzystał na pewno), posiada 256 tys kolorów (i tak tego nie zauważysz), no i trzecia rzecz, dla mnie najważniejsza, to to iż N6680 ma słabszy procesor, a co za tym idzie? a to, że jest wolniejsza :)

Reasumując całość, stawiam na 6630 :)
Nie pożałujesz tego wyboru ;) ...ale ten wybór pozostawiam Tobie, to jest tylko moje subiektywne zdanie w tej kwestii :)

#73058  autor: Dragon
 11 maja 2006, 14:45
co do 6680 to jestem pewien ze ma odtwarzacz mp3 wiec 6630 raczej tez

#73062  autor: piotrz
 11 maja 2006, 15:03
ywis pisze:Po pierwsze, to odtwarzacz musisz sobie wgrać, bo standardowo wgranego playera nie ma jak mi wiadomo (może się myle). Jeśli chodzi o 6630, a 6680... są to takie same telefony, różnią się nieznacznie... a mianowicie... N6630 nie ma kamerki z przodu, ma szybszy procek i ma 65 tys kolorów, natomiast N6680 ma kamerke z przodu do video konferencji (nie będziesz korzystał na pewno), posiada 256 tys kolorów (i tak tego nie zauważysz), no i trzecia rzecz, dla mnie najważniejsza, to to iż N6680 ma słabszy procesor, a co za tym idzie? a to, że jest wolniejsza :)

Reasumując całość, stawiam na 6630 :)
Nie pożałujesz tego wyboru ;) ...ale ten wybór pozostawiam Tobie, to jest tylko moje subiektywne zdanie w tej kwestii :)
mylisz się :mrgreen: Obydwa telefony mają standardowo mp3 player. 6630 ma tem sam procek co 6680, po wgraniu najnowszego FW 6680 jest tak samo szybka jak 6630.
co do mp3 to:
dźwięki brzmią czysto i ładnie.Wysokie tony są ok, problem z niskimi (mało basów) a odtwarzacz...jest jaki jest.bardzo mało zaawansowany.są funkcje jedynie podstawowe typu "odtwórz" zatrzymaj" przewiń do przodu/tyłu". jak kupować 6630 do mp3 to odrazu trzeba wgrać nowy odtwarzacz mp3 (najlepiej power mp3 albo mp3 player z n90) i kupić przejściówkę na mini jack+ słuchawki (ja polecam sony mdr e818-można kupić np. w kerfurze ;) )

#73063  autor: tomico
 11 maja 2006, 15:06
Ywis widać jak się znasz natych nokiach.
Po 1 6630 i 6680 mają wgrany oryginalnie odtwarzacz mp3 i jakość w nich jest taka sama.
po 2 6680 ma taki sam procesor jak 6630 tylko ma więcej kolorów na wyswietlaczu i dlatego działa troszke wolniej.
Po 3 widać różnicę pomiędzy wyświetlaczem 65 tys kolorów w 6630 a 256 tys. kolorów w 6680. W 6680 lepiej wygląda wszystko.
Po 4 kamerka z przodu w 6680 może ci się przydać na przyszłość bo umts staje się popularny.

#73068  autor: PiotreQ
 11 maja 2006, 15:20
piotrz pisze:(...)i kupić przejściówkę na mini jack+ słuchawki (ja polecam sony mdr e818-można kupić np. w kerfurze ;) )
A co myślisz(cie) o jakości tych słuchawek, które są w standardowo dołączone do fona (HDS-3)? Są porównaywalne z tymi, o których napisałeś?

#73070  autor: tomico
 11 maja 2006, 15:22
Jeśli chcesz posłuchać od czasu do czasu muzyki to ci wystarczą, ale jeśli słuchasz często muzyki i chcesz mieć bardzo dobrą jakośc to polecam ci kupić przejściówke i jakieś normalne bardzo dobre słuchawki.

#73071  autor: piotrz
 11 maja 2006, 15:26
PiotreQ pisze:
piotrz pisze:(...)i kupić przejściówkę na mini jack+ słuchawki (ja polecam sony mdr e818-można kupić np. w kerfurze ;) )
A co myślisz(cie) o jakości tych słuchawek, które są w standardowo dołączone do fona (HDS-3)? Są porównaywalne z tymi, o których napisałeś?
:lol: jeśli mówię, że trzeba kupić słuchawki, to nie po to, by wydać pieniądze.Ja napisałem o jakości dzwięku na tych słuchawkach, bo to od nich wszystko zależy.Po prostu te słuchawki są słaaaaaaaaabe. Mdr to zupełnie inna klasa, inna jakość dźwięku i inna cena (40zł)

#73075  autor: PiotreQ
 11 maja 2006, 15:32
piotrz pisze::lol: jeśli mówię, że trzeba kupić słuchawki, to nie po to, by wydać pieniądze.Ja napisałem o jakości dzwięku na tych słuchawkach, bo to od nich wszystko zależy.Po prostu te słuchawki są słaaaaaaaaabe. Mdr to zupełnie inna klasa, inna jakość dźwięku i inna cena (40zł)
Doskonale Cię zrozumiałem, ale chodziło mi własnie o to co napisał tomico, bo nie wiedziałem, czy te standardowe słuchawki są aż taką tragedia :lol:
tomico pisze:Jeśli chcesz posłuchać od czasu do czasu muzyki to ci wystarczą, ale jeśli słuchasz często muzyki i chcesz mieć bardzo dobrą jakośc to polecam ci kupić przejściówke i jakieś normalne bardzo dobre słuchawki.
Ale myślę, że i tak zaopatrze się w MDR :P Dzięki za odpowiedzi. Właśnie takich wyczerpujących odpowiedzi oczekiwałem :) Pozdro4all :wink:

#73168  autor: Blackall
 11 maja 2006, 22:51
PiotreQ pisze:
piotrz pisze::lol: jeśli mówię, że trzeba kupić słuchawki, to nie po to, by wydać pieniądze.Ja napisałem o jakości dzwięku na tych słuchawkach, bo to od nich wszystko zależy.Po prostu te słuchawki są słaaaaaaaaabe. Mdr to zupełnie inna klasa, inna jakość dźwięku i inna cena (40zł)
Doskonale Cię zrozumiałem, ale chodziło mi własnie o to co napisał tomico, bo nie wiedziałem, czy te standardowe słuchawki są aż taką tragedia :lol:
Słucham muzyki na tych sluchawkach prawie pol roku, i nie jest az tak zle. Prawda - rewelacja to nie jest, ale mozna uzyskac bardzo dobrej jakosci dzwiek, zwlaszcza jesli nie jest sie przyzwyczajonym do lepszych sluchawek :)

SymbianOS.pl
Mobility

#73170  autor: tomico
 11 maja 2006, 23:02
Blackall pisze:
PiotreQ pisze:
Słucham muzyki na tych sluchawkach prawie pol roku, i nie jest az tak zle. Prawda - rewelacja to nie jest, ale mozna uzyskac bardzo dobrej jakosci dzwiek, zwlaszcza jesli nie jest sie przyzwyczajonym do lepszych sluchawek :)
No właśnie jak się nie jest przyzwyczajonym do lepszych słuchawek. Ja też kiedyś słuchałem na zwykłych HDS-3 a potem zacząłem słuchać na moich panasonicach i już nie wróciłem do HDS-3 nigdy.

#73191  autor: Paczka
 12 maja 2006, 12:56
ja moze nie o 6680 albo 6630 a n70 a domyslam sie ze jesli chodzi o jakosc dzwieku to jesto to samo

od ponad miesiaca uzywam oryginalnej przejsciowki nokii ad-15 bo z tego co patrzylem na allegro to te za 10 zł nie oddaja dzwieku w stereo, a dla mnie to jednak dosc wazne, warto bylo wydac 50 zł na nią , do tego kupilem sennheisery mx-500 , moim zdaniem gra to przyzwoicie, dodatkowo duzo glosniej. oczywiscie uzywam power mp3 i korzystam z equalizera. kilka dni temu sluchalem creativa muvo na oryginalnych sluchawkach, i creative moze sie schowac nie jest to tylko moja opinia, 8 osob testowalo i wszyscy potwierdzili moje slowa.

jak na telefon gra niezle

N70 :D

#73810  autor: NuLL
 15 maja 2006, 02:14
Po 3 widać różnicę pomiędzy wyświetlaczem 65 tys kolorów w 6630 a 256 tys. kolorów w 6680. W 6680 lepiej wygląda wszystko.
Po 4 kamerka z przodu w 6680 może ci się przydać na przyszłość bo umts staje się popularny.
Matko - dawno nie widzialem takich BZDUR :shock: :shock:

Polska i UMTS popularny :lol: :-D

Co do dzwieku - ja kupilem przejsciowke taka za 12 zlotych czy tam ile. Telefon gra po pierwsze glosniej bo drugie jest zdecydowanie wiecej basow. Wbrew pozorom dzwiek wychdzacy z telefonu nie jest taki zly :) Ja osobiscie czekam az zestaw HS-20 wejdze do sprzedazy. Wtedy pomyslimy i dziweku stereo i Nokii E70 :D

Pozdrawiam :-)

#74386  autor: tomico
 17 maja 2006, 21:54
Null jak się nie znasz to się nie wypowiadaj bo mówie ci że widać różnice na wyświetlaczach. A jeśli chodzi o UMTS to nie pisałem że jest popularny tylko że staje się popularny wiec sie nie wymądrzaj się tak bo to różnica.