• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #250689  autor: FireMan
 11 lut 2008, 18:04
Witam.
Telefon po 2 miesiącach wrócił z serwisu.
Został "wymieniony" na nowy (wszystko oprócz obudowy jest nowe).
Wadą było ciągłe restartowanie się.
Mimo iż wada została naprawiona , telefon potrafi czasem się zrestartować (np. niekiedy , gdy podłącze słuchawki następuje restart[ekran ciemnieje , potem robi się biały , widać powitalne logo nokia{jak przy włączaniu} , z tą jednak różnicą , że nie trzeba wklepywać pin`u po załączeniu{może dam film} , po chwili telefon dochodzi do siebie i jest ok).
Na pewno dzieję sie do rzadziej niż wcześniej (wręcz "prawie" wogóle[jak się nim bawię , to z 1,2 razy dziennie]) , ale bardzo to wnerwia.
Czy to jest wada , która nadaje sie do serwisu (w telefonie po reklamacji , włożono płyte główna z Noki n95-8gb - czyli jest 2x więcej pamięci ram) , czy mogę sam to naprawić ??

Drugi pytanie , to obok aparatu do wideorozmów , znajduje się przeźroczysty kwadracik/dioda.
W n73 miga ona na niebiesko , w moim telefonie po prostu jest.
Czy ten punkcik nie powinien czasem świecić ??

Obrazek

#250705  autor: znawca
 11 lut 2008, 18:51
Masz nokię n95 z ramem i pamięcią z n95 8GB :shock: :shock: :shock:. :. To trochę taka hybryda :smt040 . W jakim serwisie ci to zrobili? Ja też bym tak chciał :-D.
To wieszanie może być spowodowane softem. Po naprawie w serwisie na pewno dali ci najnowszy soft (ten z widokiem siatki i lepszym gospodarowaniem ramem). Słyszałem że na tym sofcie N95 lubi się wieszać, zwłaszcza w odtwarzaczu muzycznym. Tyle, że ja słyszałem o restarcie po odłączeniu słuchawek, a nie po podpięciu. Ale widać tak też można :-D . To nie jest normalne. Spróbuj zmienić soft na starszy. Ten wcześniejszy. Niestety aktualnie nie pamiętam jego numeru, ale może w google znajdziesz. Pozbędziesz się widoku siatki w aparacie (jakość zdjęć pozostanie ta sama) i systemu gospodarowania ramem. Jednak resety też powinny zniknąć. Ja swojej N95 nie aktualizowałem. Teraz się cieszę bo słyszę o coraz to nowych problemach z nowym softem. U mnie resety nie występują. Może być też inny powód. Masz hybrydę (części z n95 8gb), więc soft tylko do n95 może nie obsługiwac telefonu właściwie :| . Ale skoro przed wymianą też się resetował to chyba wina leży po stronie nowego softu. Moja rada jest taka:
Zmień soft na starszy lub poczekaj na jeszcze nowszy (słyszałem, że niedługo wyjdzie :mrgreen: )
Obok kamerki do wideo rozmów to nie jest dioda tylko czujnik światła. Odpowiada za kontrolę jasności ekranu zależnie od oświetlenia. Nie powinien migać. U mnie na N95 nie miga, a ja mam telefon sprawny (przynajmniej na razie :-D ).

DLACZEGO BBCODE NIE DZIAŁA?!

#250776  autor: castagnet
 11 lut 2008, 23:35
znawca pisze:Masz hybrydę (części z n95 8gb), więc soft tylko do n95 może nie obsługiwac telefonu właściwie
Jeżeli włożyli mu płytę główną od N95 8GB to logiczne że ma od razu soft z nokii N95 8GB...

:wink: