• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #233645  autor: szynas222
 16 lis 2007, 06:57
Witam wszystkich mam telefon Nokia n73 music edition od kilku dni i zauważyłem, że jak nacisnę z tylu obudowy w lewym dolnym rogu palcem to wyczuwam luzy coś na zasadzie strzelania takie luzy po prawej stronie już tego nie ma jest to trochę wnerwiające może to wina panelu? Tżz tak macie? Nie chodzi mi o zaślepkę aparatu bo to wiem że skrzypi.

Patrzyłem zatrzaski są spoko. Nic nie jest ukruszno, telefon mam 3 dni był kupiony jako nowy w sklepie a już teraz tez zobaczyłem, że jak poruszam tym to ona się rusza z góry na dół tak jakby nie przylegała właściwie jak prawa strona. Kupiłem ja w sklepie i jeszcze mam nie podbita gwarancje powiedzieli mi, że jak telefon będzie niedobry to mi go wymnienią na nowy, ale czy coś takiego mi uznają ? Czy może lepiej żeby podbili gwarancje a ja sobie go oddam do nokia polska?
Ostatnio zmieniony 16 lis 2007, 09:37 przez szynas222, łącznie zmieniany 1 raz.

#233674  autor: Kaczy
 16 lis 2007, 11:22
Jak masz możliwość to wymień telefon w sklepie, w którym go kupiłeś. Po co go naprawiać, jak możesz mieć nowy.
Zresztą, N73 to plastikowa zabawka, więc nie dziwie się, że masz z nią taki problem.

...::: Made for loneliness :::...

#233680  autor: Forest
 16 lis 2007, 11:37
Wszyscy mają podobny problem z tym telefonem. Mi np skrzypi dolny prawy róg i zasuwa od paratu ma luzy. Mnie to trochę wkurza no ale trzeba z tym życ...
Na obudowe jest 6 miesięcy gwarancji także może to potraktują jako uszkodzenie i Ci wymienią ;)

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#233681  autor: castagnet
 16 lis 2007, 11:40
Idź tam gdzie kupiłeś i reklamuj. Tylko bądź zdecydowany i stanowczy. To ważne.
Powiedz że żądasz wymiany na inny.
A swoją drogą to nie przypuszczałem że z N73 moga byc takie problemy.
Ja mam E50 i chciałem zamienić na N73 bo to mój telefon marzeń :P
Ale chyba wykonanie E50 jest lepsze...
W sumie jakby sie nadarzyła okazja to i tak bym zmienił :-) tyle ode mnie.

#233683  autor: Forest
 16 lis 2007, 11:47
No za tą cene wykonanie powinno być o niebo lepsze. Niewiem czy to wina plastików czy złego spasowania. No E50 ma lepsze wykonanie o wiele, ale ona jest częściowo wykonana z aluminium a nie tajwańskiego plastiku. Mimo to kocham swoją N73 :twisted:

#233779  autor: szynas222
 16 lis 2007, 19:06
Forest pisze:No za tą cene wykonanie powinno być o niebo lepsze. Niewiem czy to wina plastików czy złego spasowania. No E50 ma lepsze wykonanie o wiele, ale ona jest częściowo wykonana z aluminium a nie tajwańskiego plastiku. Mimo to kocham swoją N73 :twisted:

To tez masz taki problem jak ja??No ja bylem dzis w salonie ery i dotykalem 2 egzemplarzy i jeen z nich tak samo sie zachowywal jak moj drugi troche lepiej wiec wydaje mi sie te telefony tak juz maja.A pozatym nawet jesli beda sie wyklucal w tym avansie o nowy telefon bede czekal z miesiac i pozniej okaze sie ze w sumie nowy model ma to samo.Prosze o odpowiedz co byscie na moim miejscu zrobili bo zalezy mi aby miec ten telefon teraz a znow bede czekal...??

#233787  autor: Forest
 16 lis 2007, 19:30
Taki problem jest jest w każdym egzemplarzu N73 więc jaki jest sens wymieniać? Dostaniesz nowy i będzie to samo.

#233870  autor: castagnet
 17 lis 2007, 09:07
Forest pisze:Dostaniesz nowy i będzie to samo.
A jak nawet nie będzie to po tygodniu się zrobi :-)

#233916  autor: Forest
 17 lis 2007, 13:48
castagnet pisze:A jak nawet nie będzie to po tygodniu się zrobi :-)
Dokładnie. U mnie też od razu nie skrzypiała obudowa, dopiero po jakimś czasie :|

#234022  autor: szynas222
 17 lis 2007, 21:06
Forest pisze:
castagnet pisze:A jak nawet nie będzie to po tygodniu się zrobi :-)
Dokładnie. U mnie też od razu nie skrzypiała obudowa, dopiero po jakimś czasie :|

pozatym na boku odbudowy pomiedzy klawiszami do aparatu a do podglaszania telefonu tez czuje takie luzy i na tej zatyczce w telefonie od gniazda karty tez moze dlatego ze nie ma tam jeszcze karty Tez to macie prosze pomozcie:(