• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #107767  autor: piotr2802
 22 wrz 2006, 20:33
Mam od kilku dni Nokie N73 i jestem w sieci Orange. Ustawiłem w "ustawieniach" telefon tak aby podawał mi informację o sieci , tzn . aby był wyświetlana nazwa miejscowości w kórej usytuowany jest najbliższ nadajnik BTS.
Zauważyłem że nie działa to tak jak w poprzednich modelach prostych aparatów. Wyświetla się na chwlę przy uruchomieniu okna głównego i gaśnie. Mam ustawione na GSM i automatyczny wybór sieci.
Czy to jest normalny objaw że widzę nazwę miejscowości przez chwilę ? Czy mogłaby być wyświetlana cały czas tak jak w mojej poprzedniej Nokii 6610i ?

#107774  autor: wendzior
 22 wrz 2006, 20:48
raczej tego nie zmienisz.
no chyba ze jest jakis sposob, ale ja go nie znam :?
 #107828  autor: tomico
 22 wrz 2006, 22:53
piotr2802 pisze:Mam od kilku dni Nokie N73 i jestem w sieci Orange. Ustawiłem w "ustawieniach" telefon tak aby podawał mi informację o sieci , tzn . aby był wyświetlana nazwa miejscowości w kórej usytuowany jest najbliższ nadajnik BTS.
Zauważyłem że nie działa to tak jak w poprzednich modelach prostych aparatów. Wyświetla się na chwlę przy uruchomieniu okna głównego i gaśnie. Mam ustawione na GSM i automatyczny wybór sieci.
Czy to jest normalny objaw że widzę nazwę miejscowości przez chwilę ? Czy mogłaby być wyświetlana cały czas tak jak w mojej poprzedniej Nokii 6610i ?
Nazwa miejscowości pojawia się i znika i tak cały czas to jest normalne, nie ma na to sposobu niestety.

#107842  autor: piotr2802
 22 wrz 2006, 23:03
Dzieki za odpowiedź, upewniło mnie to że wszysstko w porządku z telefonem :D
 #137805  autor: BTS_lodz
 31 gru 2006, 01:00
tomico pisze: Nazwa miejscowości pojawia się i znika i tak cały czas to jest normalne, nie ma na to sposobu niestety.
W N70 menu: "ustawienia" wyłączyłem "aktywny tryb gotowości" i cell info wyświetla się cały czas. Nie wiem tylko, czy w N73 też tak można.

#137807  autor: Pawrzes
 31 gru 2006, 01:08
BTS_lodz pisze:W N70 menu: "ustawienia" wyłączyłem "aktywny tryb gotowości" i cell info wyświetla się cały czas. Nie wiem tylko, czy w N73 też tak można.
Właśnie miałem napisć o tym sposobie :-) Jeśli piotr2802 ma w telefonie to straszne OrangeMenu to może być problem...

Pozdrawiam

#141309  autor: Szalony
 13 sty 2007, 18:22
Hehe ale w symbianie 3 edycjii cell info jest popsute i zle dziala :evil: nie mam sily do noki pisac bo i tak nic z tego nie robia sobie :evil: - usluga jest ale soft telefonu jakos nie radzi sobie z nia :twisted: albo wogole nie pokazuje info, albo pokazuje dobrze np przez 5 minut by sie zamrozic i ostatnio mialem napis Lodz jak bylem w Warszawie :-D

Era Aleksandrow Lodzki - czesc miasta zasieg zenujacy w budynkach byl przez 10lat - http://szalony2007.republika.pl/era.png . Teraz jest tak - http://img163.imageshack.us/img163/5237 ... ot0100.png Wkoncu :) Widac roznice :)