• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

Czy potrzebne są wam w telefonie bajery takiego typu jak aparat,Mp3,irDa ?

TAK
36
90%
NIe
4
10%
 #73552  autor: sledz92
 14 maja 2006, 07:05
Sporządzam ankiete na temat waszych opini,odnośnie telefonów komórkowych.Nie wiem,czy taki temat już nie istniał,jeżeli był podobny na telepolis.pl proszę tego usunąć do kosza,jeżeli jest to konieczne...

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#73595  autor: Vin
 14 maja 2006, 11:32
Co to za pytanie :?:
Pewnie, że tak :!:
Przecież jak będziesz miał do wyboru 3310 i 6630 to co wybieżesz :?:

#73616  autor: ywis
 14 maja 2006, 12:16
VINAMP pisze:Co to za pytanie :?:
Pewnie, że tak :!:
Przecież jak będziesz miał do wyboru 3310 i 6630 to co wybieżesz :?:
Pewnie, że wybierzesz N6630 jeśli będziesz miał na to pieniądze :twisted: ...a musimy to pokdreślić, że jednak nie wszystkich stać. No, ale nie robiąc ot, przejdę do tematu tego postu.

Więc, mi w tel. nie są potrzebne bajery, nawet mi przeszkadza aparat który mam w swoim telefonie, bo jak dla mnie to tylko mi szpeci tył :|
Dla mnie w tel. wystarczy, aby był BT, IRDA, no i wczywiście podstawowe rzeczy jakie są w każdym telefonie, które są potrzebne do funkcjonowania :)

#73624  autor: l3p
 14 maja 2006, 12:25
Dla mnie najbardziej zbyteczna i mi nie potrzebna funkcja jest aparat i jaki by On nie byl. To i tak jakos nie robie zdjec. Juz wole wyjac cyfrowke i pozniej na kompie cieszyc sie jakoscia, bo jak dla mnie to aparat jest w ogle nie potrzebny w tel.
Natomiast BT IRda mp3 jak najbardziej:)

#73629  autor: Skarpyta
 14 maja 2006, 12:36
ja zagłosowałem na tak :D ale mogła by jeszcze byc opcja "obojetnie" :lol: bo jakoś na poczatku to byłem zachwycony aparatem a teraz to wystarczy mi telefon żeby szło zadzwonic i wysłac sms-a :wink:

ale jeden plus bo teraz spodobał mi sie Bluetooth :lol: te wysyłanie róznych żeczy i odbieranie

Obrazek
Obrazek

#73661  autor: bonas
 14 maja 2006, 13:43
ja też zagłosowałem na TAK, bo fajnie usłyszeć swoją ulubioną piosenke gdy ktoś dzwoni, albo mieć za darmo tapety itp przesyłane przez irda :-)

a poza tym - sledziu - nie znasz zasad tytułowania postów ? mogłbyś go chociaż bardziej sprecyzowac :|

#73662  autor: piotrz
 14 maja 2006, 13:44
mi jest to potrzebne. Najbardziej BT, symbian, mp3,oraz odtwarzacz avi
Aparat nie jest mi do życia potrzebny. Jednak lubię go mieć w telefonie (np. ciekawa sytuacja)

#74138  autor: szczeka
 16 maja 2006, 18:19
irda- koniecznie
bt- niekoniecznie
aparat- koniecznie, niekoniecznie 2mpx, ale zeby w ogole byl
mp3- dobrze, jak jest
symbian- srednio, fajnie jak jest, bo mozna sie pobawic, ale jak nie ma to trudno

sledziu, gdybys nie mial c25, a cos lepszego pewnie bys zmienil zdanie, ze telefon sluzy nie tylko do dzwoniania, ba- ostatnio coraz czesciej wiecej uzywa sie np. aparatu niz sie dzwoni..

#74144  autor: kameT
 16 maja 2006, 18:33
Dla mnie te wszystkie dodatkowe funkcje nie są obojętnie... Wcale, a wcale mi nie przeszkadzają, czasem nawet aparat się przydaje, nieważne jaki by był... ^^
MP3 dla mnie jest niezbędne w tel. bo w chwili obecnej nie posiadam odtwarzacza MP3 :smt011 IRDA I Bluetooth nie są mi zbytni przydatne... Symbian- nie płakałbym jakbym go miał

3510i --> T630i--> 6230i --> 6230i / 3310 --> 6230i / 6060
--> 6300 / 6230i --> 6300 / W580i --> N82 / 6300 --> N82/ 6303 --> S8500(Wave) / N82 .
"The future starts today, not tomorrow!"

#74194  autor: moods
 16 maja 2006, 21:56
ale czu irde albo bt mozna uwazac za bajer?? albo czy jak powiesz ze masz symbian w telefonie to i tak niewielu ludzi zrobi :shock: To zalezy co uwazamy pod slowem bajer, bo np dla kogos kto jest zmuszony uzywac zestawu sluchawkowego to Bt nie bedzie bajerem tylko koniecznoscia.

#74333  autor: sledz92
 17 maja 2006, 19:32
Wedłg mnie idealnym telefonem,byłby siemens sl45i ,gdyby miał kolorowy wyświetlacz,np.65k kol. i dużą rozdzielczość przy malutkim wyświetlaczu jaki prezentuje,jak w N6230i (208x208) Aparatu nie ma,dlatego telefonik mi się podoba,też z tego powodu,że ma MP3 i złącze kart pamięci.IrDa ma,ale czy ona mi sie przyda,gdy mam nie kolorowy wyświetlacz?Poza tym mógłby mieć jeszcze radio FM,notatnik i polifonie...ależ ona jest mi przecież zbednam,gdy mam MP3 :-D :-D :-D Zaznaczam NIE ,bo nawet jeżeli kupię tela z tymi bajerami i tak ich nie będę wykorzystywał...zwłaszcza gdy ma się sms'y po 1 lub 05 grosza i tanie minuty w sieci :wink:
Dzięks za odpowiedzi,pozdrow (-_-)

Czat na telepolis.pl

#74335  autor: Kaczy
 17 maja 2006, 19:38
sledz92 pisze:Wedłg mnie idealnym telefonem,byłby siemens sl45i ,gdyby miał kolorowy wyświetlacz,np.65k kol. i dużą rozdzielczość
Gdyby SL45 miał kolorowy wyświetlacz to nie nazywałby się SL45 :smt005 :smt005 :smt005

...::: Made for loneliness :::...

#74357  autor: Bobb
 17 maja 2006, 20:05
sledz92 pisze:IrDa ma,ale czy ona mi sie przyda,gdy mam nie kolorowy wyświetlacz?
Hmmm... Gdzie tu logika?

sledz92 pisze:Zaznaczam NIE ,bo nawet jeżeli kupię tela z tymi bajerami i tak ich nie będę wykorzystywał...zwłaszcza gdy ma się sms'y po 1 lub 05 grosza i tanie minuty w sieci
CO ma piernik do wiatraka??

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#74358  autor: wendzior
 17 maja 2006, 20:08
najwazniejsze to karty pamieci, filmy (nagr. i odtw.), mp3, BT (bo irda to przeszłość :P) no i aparat (dobre VGA wystarczy)

dlatego mam taki tel jaki mam :D

#74400  autor: znal
 17 maja 2006, 22:46
ja tam uzywam fona glownie jako mp3 playera (mp4 dokladnie, bo mam mala karte pamieci) wydzwonie najwyzej 5 min + 10-20 esów na miesiąc
czyli:
- mp3/mp4 koniecznie
- irda, no sama w sobie jest bardzo powolna i niewygodna, ale jak narazie jest bardzo duzo fonów bez BT, wiec irda jest jedynym sensownym wyjsciem jezeli trzeba cos przeslac, czyli wg mnie jest niezbedna
- BT - oczywiscie, ze musi byc
- aparat - jak dla mnie 1,3 mpix jest wystarczajacy, czasem trzeba cos cyknac i jest jak znalazl, moglby byc troche lepszy, glownie chodzi o to, zeby wychodzily lepsze foty po ciemku i mozliwosc robienia zdjec z blizszej odleglosci, chociaz nigdy nie mialem cyfrowki i pewnie jak bym ja mial to bym ja wolal od aparatu w fonie :)
- symbian - fajnie by bylo jak by byl, ale nie jest absolutnie konieczny
- karty pamieci - powinny byc, przy dzisiejszych cenach samych kart to jest bardzo fajna rzecz, do tego czytnik i mamy pendrive'a
- odtw. filmow - na ekranie 6230i to beznadzieja, ale jak by byl wiekszy ekran to czemu nie
- tv out - fajnie by bylo to miec zeby ogladac filmy i foty na duzym ekranie
- GPRS, WAP - czasem sie przydaje, ale rzadko
jak bym mial odpowiednia ilosc kasy to wzialbym sobie fona z symbianem i z latwym dostepem do kart (np 6680)

za bajery uwazam natomiast:
- MMS, nigdy z tego nie korzystalem
- push to talk - imho kiepski pomysl (jak narazie i tak nie obslugiwany przez siec) moze jak by wyszla nowa wersja BT z wiekszym zasiegiem to ptt po bt to by byla calkiem fajna zabawka

#74450  autor: BKX
 18 maja 2006, 11:50
Ja również nie umiem zrezygnować z bajerów w telefonie, choć ja już tak tego nie nazywam, dla mnie teraz to jest "standardowe wypoażenie" ;)
-mój tel. musi mieć mp3 player, często lece sobie gdzieś miastem lub czekam na kogoś dłużej, przerwa w zajeciach itd. dlatego to jest bardzo przydatna sprawa, nie musze w jedej kieszeni mieć telefonu, a w drugiej odtwarzacza...
-aparat, na samym początku, gdy pojawiły sie pierwsze modele z kolorowym wyświetlaczem i aparatem, mówiłem, że to głupota... ale teraz po kilku latach moge śmiało stwierdzić, że aparat jest bardzo przydatny... Przecież nie bede zawsze ze sobą nosil cyfrówki, bo to głupota troche, a nie jestem z zamiłowania fotografem, żeby zawsze go mięc przy sobie... Aparat w telefonie z dużym i wyrażnym wyświetlaczem może sie przydać zawsze gdy chcemy komuś coś pokazać, jesteśmy na imprezie i akurat jest jakaś śmieszna sytuacja, zawsze sie przydaje, dlatego bardzo żałuje że zrezygnowałem z tej opcji przy zakupie, bo porzedni mój model miał aparacik... :(
-irda i BT,to koleja funkcja, bez której cięzko żyć... kumpel ma fajna fokte, która my tez chcemy mieć...np. żeby pokazać swoim znajomym, czeste przesyłanie dzwonków, mp3, dlatego świetna opcja, bez której nie da sie obejsc...
-karta pamięci... bez tego moge wytrzymać, jeżeli tel. ma dużą pamieć wew. np. 70 mb (przy założeniu, że nie ma Symbiana) ;)
-Symbian... tak, ale tylko w tych najnowszysch modelach, gdzie nie jest tak mułowaty jak poprzednie generacje.. cenie sobie szybkośc obsługi telefonu...
-GPRS i WAP... a po co to??? Nie korzystam z takich usług ;)
-UMTS... nie mam pojęcia, niby fajnie mięc TV, Visual Radio, itd itd... ale to sie wiąże z dodatkowymi kosztami do abonamentu... narazie nie dla mnie taka opcja...

#74451  autor: Bobb
 18 maja 2006, 11:52
znal pisze: - push to talk - imho kiepski pomysl (jak narazie i tak nie obslugiwany przez siec) moze jak by wyszla nowa wersja BT z wiekszym zasiegiem to ptt po bt to by byla calkiem fajna zabawka
Ale co ma BT do push to talk?? Przeciez to nie ma nic ze soba wspolneg?? Notatki glosowe sa przesylane przez GPRS....

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#74458  autor: znal
 18 maja 2006, 13:22
przeciez napisalem z jak by bylo takie cos jak ptt tylko ze idace wlasnie przez bt to bylo dobre :)

#74468  autor: sledz92
 18 maja 2006, 14:23
Pryzynaje,że funkcje takie jAK aparat w telefonie są przydatne,ale mieć aparat VGA to tragedia.Już wolę poczekać sobie z rok,jak mi stanieje k750i,lub w800i i wtedy sobie takiego sprawie.Kupiłem sobie L6 i mi się nie podoba,chyba ją sprzedam i kupię jakiegoś phon'a do rozmów,gdyż nie korzystam z takiego czegoś jak sms'y,mms'y,gdy mam 40min. to all sieci za 25 zł :) Tel. jaki mi się podoba na ówczesne czasy to siemens sl45i,którego ma zamiar kupić sobie mój tatuś :-D Sprzedam L6 i kupię sobie jakiegoś normalnego phona,a za resztę przegrywarkę dvd.Przydatna,gdy się ma neta 512kb/s :twisted: :twisted: :twisted:
Jak JUŻ KUPOWAĆ telefona z bajerami,to tylko takiego,aby miał symbian.

Czat na telepolis.pl

#74482  autor: szczeka
 18 maja 2006, 16:00
za bajery uwazam natomiast:
- MMS,
straszny bajer :) standard, w sumie wiekszosc chyba wysyla mms'y.
ale mieć aparat VGA to tragedia
nie wiem, czy wiesz ale bywa, ze niektore vga robia lepsze foty niz niektore 1.3mpix.. poza tym tragedia jest taki sposob myslenia, w jaki Ty myslisz.
Jak JUŻ KUPOWAĆ telefona z bajerami,to tylko takiego,aby miał symbian.
czlowieku, przeciez Ty bys tego symbiana nie wykorzystal.