• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #5602  autor: Remy
 15 maja 2005, 23:09
Czy nosicie swoje telefony w ETUI SILIKONOWYM ? Normalność czy zbytnia dbałość o telefon?

#5603  autor: snuffi
 15 maja 2005, 23:14
Powiem tak: Jak widze faceta z rozowum kondonem na tel to mi sie nie dobrze robi

#5604  autor: piotrz
 16 maja 2005, 07:33
Ja noszę, ale tylko dlatego, poniewż mam porysowaną szybkę od wyświetlacza i pod pokrowcem tego nie widać (gdyby nie to, to bym nie nosił, bo strasznie trudno się użytkuje klawiaturę w nokii 6600 gdy jest w silikonie)

#5617  autor: Dragon
 16 maja 2005, 16:13
wlasciwie to nie wiem za bardzo po co nosic telefon w silikonie, zbytnio to nie chroni, a kurz i tak sie dostaje

#5621  autor: max000
 16 maja 2005, 17:37
To chroni napewno miałem silikon w nkii 3510i, bo jak nie miałem to włożyłem do kieszeni komórke i klucze :-D chodziłem z 3-4h skutki tarcia było widać z tyłu na obudowie i z przodu na ekraniku (na szczęście w obudowie jeste szybka ochronna :D ). Zmieniłem obudowe i od tąd nosiłem ją w silikonie przez ok. 2 miesiące. Później kupiłem klawiaturke za ... 5zł :-D tzw. kryształową i wkładam do silikona wszystko ładnie i ......... nie działają mi klawisze łączone (te do akceptowania i "wstecz". No to z silikonu wyjąłem.

A teraz mam SE k500i ... do niego silikon by było chyba dosyć trudno dostać. A poza tym jak by to wyglądało wycięcie ja "przycisk 5-kierunkowy" i z tyłu na to "kółko z głośniczkiem i aparatem". Silkon zastąpiłem folią na wyświetlacz (na allegro za 3zł 2szt. to się chyba nazywało folia bez kleju). Jak narazie sprawuje się super :D bąbelki powietrza (trzoche złe nakleiłem ale to naklejanie się sprowadza do położenia jej na wyświetlaczu i dociśnięcia palcem). Polecam tą folię.

#5622  autor: snuffi
 16 maja 2005, 18:44
A ja ladnie nosze sobie w teczce w specjalnej przegrudce lub w takim skorzanym gowienku do paska i gdyby nie upadkiiiiiii z wysoka (dac na chwile koma mlodszemu rodzenstwu echhh :/) to moj SE by wygladal napewno bardzoo dobrze :-D

#5636  autor: Bartosz
 17 maja 2005, 09:27
a ja nie nosze , nie nosiłem i nie będę nosił bo niby po co ?? to tylko telefon i nawet jak się porysuje czy cokolwiek innego to można albo zmienić obudowę (jeżeli uszkodzenia będą przeszkadzały) lub kupić nowy telefon. Jedynie co ewentualnie moim zdaniem ma sens to te pokrowce które są do paska mocowane i w których można jedynie nosić telefon - aby np. nie obciążał kieszeni garnituru ewentualnie jeżeli na sportowo to na smyczy (tylko ,że musi to być w miarę lekki i mały telefon).

#5649  autor: max000
 17 maja 2005, 15:57
Bartosz pisze:kupić nowy telefonna

sportowo to na smyczy (tylko ,że musi to być w miarę lekki i mały telefon).
Kupić nowy telefon ?!? Nie za drogo??
Na smycze zbyt bezpiecznie nie jest ... podejdzie z 3-4 i "wyskakuj z komóry i co wtedy :(

#5655  autor: Bartosz
 17 maja 2005, 16:59
no zalezy kto jaki telefon ma - jak ktoś zbiera na fajny to go szanuje jakby był ze złota więc nie ma się co dziwic ale ja tam wolałbym mieć taki na który mnie stać i jakby co to jakoś bym przeżył taką sytuację :wink:

#5659  autor: Dragon
 17 maja 2005, 18:41
kazdy telefon sie po jakims czasie nie szanuje :)

#5675  autor: pmp
 17 maja 2005, 21:34
Ja nigdny nie nosilem telefonu w silikonie. jak dla mnie jest to b. niewygodne a nie mam zamiaru sie z kom uzerac:) pozatym na codzien nosze SE T68i wiec dochodzi do tego dziura w silokonie na yojstick:> nie zalezy mi tak bardzo na braku rystek itp.
ale faktem jest ze to b, pomaga moj znajomy ma M55 siemensa i od poczatku nosiu w silikonie, kom ma poltorej roku a wyglada prawie jak nowy:) a moja dziewczyna ma tez M55 siemensa no i jest mocno "zuzyty" ale jak dla mnie to skora nie warta wyprawki. bo obsluga zawsze jest utrudniona

ANIMAL!!!

#5676  autor: max000
 17 maja 2005, 22:02
Jak ktoś ma skłonność do rysowania komórek to polecaw te z klapka przynajmniej wyświetlacz zostanie ładny.

#5844  autor: Psikus
 23 maja 2005, 10:54
ja raz uzywalem silikonu w siemensie A52 i szybko zrezygnowalem strasznie sie zbieral kurz w szparach pomiedzy telefonem a silikonem i czesto "pocil" sie dlatego juz silikonu nie uzywam ewentualnie na zamek ale on tez potrafi porysowac nam boki telefonu. Ogolnie teraz to uzywam z klapka to az tak nie jest potrzebny pokrowiec 8)

tylko bogaci moga mowic mi ze pieniadz nie daje szczescia...

#6022  autor: MATiASS
 26 maja 2005, 16:17
Ja tam nosze swojaj n6600 w kondonie i mi to pasi bo sie nie psuje !

Obrazek

#6306  autor: Irek
 29 maja 2005, 19:51
Zawsze jak kupiłem etui to miałem je przez jakieś 2 tygodnia, później mi się nudziło. Silikon miałem tylko przy Nokii, ale też szybko z niego zrezygnowałem!

#6326  autor: Sirmark
 30 maja 2005, 00:46
jesito pisze:Zawsze jak kupiłem etui to miałem je przez jakieś 2 tygodnia, później mi się nudziło. Silikon miałem tylko przy Nokii, ale też szybko z niego zrezygnowałem!

etuti silikonowe jak dla mnie to kiepski pomysl.. uzywa sie w tym dosc kiepsko. np. taka nokie 6610 nie da sie wylaczyc ..

poza tym telefon musi "oddychac"

--
Masz juz 18 lat? Oddaj Krew

#7373  autor: Damiano
 21 cze 2005, 20:13
A ja nie noszę bo miałem przygodę że mi sie od czegoś takiego wyświetlacz matowy zrobił, poprostu się tak wytarł jakoś ten taki "błysk" na ekranie... ;-)

#10103  autor: Skarpyta
 03 sie 2005, 19:22
ja nosiłem do czasu bo potem silikon sie zrobił żułty cały :x :x :x :x :x

Obrazek
Obrazek

#10113  autor: wojttek
 04 sie 2005, 07:23
A ja nie nosze w silikonie... Bo jak założyć go na N6810?? :wink:

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#10116  autor: Bartosz
 04 sie 2005, 09:14
ja tam uważam,że wogóle pokrowce są zbyteczne bo to tylko telefon który normalnie jest rzeczą użytkową a nie na pokaz i ma prawo się wycierać , rysować itp i potem przychodzi czas na nowy :-D