• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#141866  autor: castagnet
 16 sty 2007, 08:40
Tak dechomenon ale dziwną rzeczą jest że w 9 na 10 przypadków jak klient przychodzi do serwisu z k300 lub k700 to padł joy.

#141870  autor: dechomenon
 16 sty 2007, 08:52
no nie aż tak..bo jeszcze głośniczki padają, czasem wyświetlacz...

#142133  autor: MATIZ
 16 sty 2007, 22:46
A mi w K700 padło złącze od ładowarki. Joy przez całe moje użytkowanie chodził spoko bez nawet jednego zacięcia się :wink:

#142157  autor: Shyduo
 16 sty 2007, 23:08
A ja ponarzekam na... zestaw słuchawkowy pod mini-jacka do P910i. Nie ma go na rynku w normalnej sprzedaży. Tzn. niby jest, bo nawet SE podaje jego model, ale podłącza się go od spodu, a nie do złącza (tak jak ten w K700i) i nie można wtedy słuchać muzy. To jest dopiero paranoja

#142218  autor: Rokko
 17 sty 2007, 08:27
MATIZ pisze:A mi w K700 padło złącze od ładowarki. Joy przez całe moje użytkowanie chodził spoko bez nawet jednego zacięcia się :wink:
problemy z ladowaniem w T 610 to ja mam przez caly czas. Mogliby wreszcie zastasowac takie jak w Noki,Chyba najlepiej dziala.
a tak w sumie przy tym natloku wszystkiego co nam pakuja do telefonow to sie chyba nie ma co dziwic, ze to sie spypie. Kiedys jak byla wibra to juz byl niezly telefon.Dlatego ludzie w szafach maja jeszcze poukrywane stare Nokie w ktorych tylko baterie padly.

#142266  autor: castagnet
 17 sty 2007, 11:30
Złącza w Sony ericssonach faktycznie są niezbyt trafione. Trzeba co jakiś czas czyścić bo nie chcą ładować. Podobne miała motorola t722 lub mitsubishi trium.
nie ma to jak Złącze w nokii, przy tym bajecznie prosta wymiana złącza na przypadek awarii... zero lutowania.

#142880  autor: nonetmen
 18 sty 2007, 20:25
heheheh co wy robicie z tymi telefonami, ze wam coc pada
mi telefon nigdy sie nie zepsul

#142912  autor: szczupak90
 18 sty 2007, 21:19
Większość telefonów to SE, niestety się z tym zgadzam.Miałem T610 i K500i. W obu telefonach psuł się joy. Dodatkowo w K500i odklejił się napis quick share i wtyk do ładowarki był uszkodzony (trzeba było wkładać ładowarkę pod pewnym kątem, aby telefon zaczął się ładować).

Nie jestem żadnym przeciwnikiem SE, ale po prostu tak jest, że SE nie bardzo przykłada się do jakości telefonów. W tej chwili posiadam pierwszą moją nokię i nie mam już żadnych problemów jeśli chodzi o awaryjność.

Sony Ericsson T68i -> Siemens MC60 -> Sony Ericsson T610 -> Sony Ericsson K500i -> Nokia 6670 ->Sony Ericsson K610i -> Nokia 6310i -> Nokia 6021 -> Nokia E51 -> co dalej?

#143487  autor: Krisu6230i
 20 sty 2007, 13:05
ja jestem anty morotolka, aszczegolnie model V3 (mialem 2 sztuki). zwyczajny szmelc, mimo ladnego wygladu i swietnego wyswietlacza.
siemensy jako dobre sluchawki skonczyly sie na serii 45 a dokladniej ME i S.
alcatela mialem tylko OT311 i joy padl.
to samo sie dzieje czesto w SE, nawet bardzo.
wczesniejsze nokie byly i sa fajne typu 3330/3310 tam bylo wszystko fajnei nic sie nie sypalo, teraz mam to co widac w opisie i w sumie jest ok, kilka powaznych upadkow zaliczyl i poza uszkodzeniami typu glebokie ubytki obudowy to jest ok, a no i cos w srodku lata ale nawet w serwisie nie wiedzieli co:)
wyswietlacz dzieki Bogu jest caly jeszcze,nie nastapilo samoistne rozlanie ;) za to kolega tak mial ze bawil sie troche 6610 na mrozie potem wszedl do lokalu gdzie bylo dosc cieplo i to byl ostatni raz kiedy widzial cokolwiek na swoim telefonie.
mam tez od czasu do czasu w lapach samsunga x660 calkiem fajny, obudowa zwarta klapka nie lata calkiem przyjemny, troche wyswietlacz marny ale ogolnie sie trzyma. juz prawie pol roku.
sagema ma kolega - my-x6-2 i jest ok, nic sie z nim nie dzieje (poza tym ze to juz jego drugi bo pierwszy taki sam wymienili mu w serwisie wlasnie na ten, nie wiem z jakiego powodu), slucha sporo mp3, fajny wyswietlacz, (bardzo fajny patent jak w samsungu ze przygasa ekran a klawiatura gasnie calkiem) ale jakos nie jestem na francuzkie telefony i auta nastawiony pozytywnie...

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/