• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

Czy miales/masz Alcatela

tak
41
53%
nie
36
47%

#82648  autor: kamil1221
 28 cze 2006, 15:45
wendzior pisze:a ja kupil alcatela gdyby to byla nokia :P :P

Czyli powiedziałeś ze nie ważne jaki telefon i co do niego nokia włoży to i tak będzie bardzo dobry telefon - nawet jeżeli ten telefon jest kiepski.
Bo dla ciebie nawet jak taki alcatel okaże się lepszy od nie jednej noki z średniej półki to i tak powiesz ze są one do d***.

#82677  autor: wendzior
 28 cze 2006, 19:10
ja jestem uzalezniony od nokii a ty od sagemów :P
kazdy jest inny...
ps. zeby nie bylo ze "sagem nie i juz" to powiem ze mialem w reku kilka sagemów - myx400, myx5-2, myx2, myx1, my 3022 :D, myx5-m i ja bym wolał juz miec słabszą nokie od tych telefonów, gdyż po prostu jakos nie lubie ich. szczegolnie najbardziej nie podobają mi sie designem i obsługą.

#82701  autor: kamil1221
 28 cze 2006, 21:22
Ale ja nie mam tylko zboczenia na temat sagemow :wink:
Sa tez inne marki... :wink:

#82768  autor: subrock
 29 cze 2006, 01:18
mi podoba sie sagem my-x8
jest znacznie ladniejszy od 6230i
do tego tanszy a funkcje takie same

[ Dodano: 2006-06-29, 01:31 ]
Shila:
ot-s853-
znajdziesz na stronce adresy punktow sprzedazy:
http://www.ccs-serwis.com.pl
mozna tam tez zamowic do domciu...
przysla DHL-m

hmm... dla laika c-850 po otwarciu wyglada podobnie jak 6230i :P

#82815  autor: wendzior
 29 cze 2006, 11:33
ja tez :D
lubie jeszcze SE, samsungi, motki i troche siemensy
z siemensami mozna robic fajne rzeczy - w c65 robilem zmiane ikonek, wylaczalem dzwiek aparatu i teraz mozna robic zdjecia seryjne (skleic i niemy film :P ), ale jak bym mial sobie kupic siemensa to raczej nie - denerwuje mnie troche rozkład ich obsluga, to, ze nie maja oddzielnego guzika do wylaczania tylko czerwona słuchawka, to ze sie troche zacinają, odtwarzają wavy o "swoich" właściwosciach i nagrywają cienkie filmy do 30 sek, chociaz podobno mozna to zmienic, ale i tak nie bedzie do konca pamięci :?

#83299  autor: Shila
 01 lip 2006, 10:21
Subrock, dziwnie tania cena.. ale niewazne..

Widze male rozbierznosci na tej stronie i na innych:
1. zblizenie cyfrowe wg CCS 8krotne.. u innych 5krotne
2. Dzwonki 40 tonowa polifonia wg CCS.. u innych 64 tonowa

Telepolis.pl

#84257  autor: subrock
 04 lip 2006, 23:55
shila
cena jest b. dobra jak na nowy tel o takich mozliwosciach.
sam nawet myslalem nad jego zakupem ale wole dolozyc 200-300zl i kupic N70 albo SE810..
co do danych to niestety jest to trudne do potwierdzenia.
na oficjalnej str. alca brak danych na temat ilosci glosow w poli i zooma
a na infolini tez nie mamy informacji na temat tego modelu.

#86622  autor: Pb
 19 lip 2006, 18:10
cze wszystkim ja osobiscie bardzo lubie alcatele bardzo podobaja mi sie z wygladu:D zamierzam sobie niedlugo qpic ot556 co o nim myslicie?bo ja mysle ze jezt tani i b. ladny

i jeszcze jedno kazdy alcatel jest lepshy od nokii

#173721  autor: mation
 13 kwie 2007, 18:13
postanowilem odswiezyc temat. jest ostatnio na rynku alcatel ot-e801. nie wiem czy jest on juz dlugo czy od niedawna, w kazdym razie w polsce jest od niedawna. myslicie, ze alcatel wroci na Polski rynek? milo wspominam telefon tej firmy.

#173933  autor: JacekS
 14 kwie 2007, 11:58
postanowilem odswiezyc temat. jest ostatnio na rynku alcatel ot-e801. nie wiem czy jest on juz dlugo czy od niedawna, w kazdym razie w polsce jest od niedawna. myslicie, ze alcatel wroci na Polski rynek? milo wspominam telefon tej firmy.
no cz jedna jaskolka wiosny nie czyni

#173947  autor: Skarpyta
 14 kwie 2007, 12:42
jakoś nie widzi mi sie ten telefon na naszym rynku,słaby jest i bez przyszłości

Obrazek
Obrazek

#173984  autor: mation
 14 kwie 2007, 15:02
nie mowie konkretne o tym, ale alcatele zawsze kojarzyli mi sie z tanimi i dobrymi telefonami. fajnie by bylo gdyby ta firma zaprezentowalaby cos nowego i wrocila na nasz rynek.

#185311  autor: Varssaux
 21 maja 2007, 16:18
Czarnogród to mało :) Alcatel działa i prężnie rozwija sie, nie mówiac o sprawach malo interesujacych dla przecietnego klienta (fuzja z inna firma) Prezentuje co rusz nowe telefony ktore bardzo dobrze sprzedaja sie na zachodzie, szczegolnie na rynku francuskim. Sa przeciez 3 serie modeli od najtanszych przez srednio drogie az do naprawde zaawansowancyh modeli. Sam mialem Alcatela Ot-e 256, bardzo fajny telefon zadnych problemow a cenowo ksztaltuje sie na poziomie Nokii 1100, Jestem jak najbardziej za Alcatelem, pozadna firma a swoje produkty oferuje za nieduze pieniadze.

#185588  autor: MADMAX
 22 maja 2007, 18:33
Miałem dłuższy czas OT 511 i uważam, że telefon był bardzo fajny a jego główną zaletą była "niewielkość" :-)
Główna wada to często psujący się klawisz udający trójwymiarowy joystick oraz fakt iż w czasie pisania nie można było zrobić sobie przerwy bo soft wyrzucał do ekranu głównego i pisana wiadomość... znikała.
Ach i jeszcze jedno, może nawet ważniejsze od ww. wad; otóż był problem z smsami "long". Gdy pisałem dłuższego smsa (pow. 160 znaków) to do odbiorcy (zaleznie od modelu telefonu przezeń posiadanego) dochodziła... tylko 1 część smsa. Obcinało wiadomość powyżej owych 160 znaków...
Gdyby nie to pewnie długo bym się jeszcze nie przesiadał na Sony Eryka :)

Pozdrawiam

#185774  autor: Varssaux
 23 maja 2007, 16:12
Te wiadomosci to raczej wina tych tel. do ktorych byly wysylane. Mogly nie miec funkcji

#185779  autor: soul blade
 23 maja 2007, 16:28
heh ja miałem OT-311 i w sumie w sam raz na sms czy dzwonienie i raz wpadł do wody ale przeżył :-D hmm jak dla mnie skromne telefony ale czy zasiąść na nie spowrotem NEVER :lol:

W jednym dniu można zyskać i wiele stracić

#185799  autor: MADMAX
 23 maja 2007, 17:31
Varssaux pisze:Te wiadomosci to raczej wina tych tel. do ktorych byly wysylane. Mogly nie miec funkcji
Też tak myślałem ale tylko przez pierwsze dni używtkowania. Dlatego wysyłałem testowo longi z innych modeli różnych marek. Było okej a więc to raczej wina owego Alcatela. Nauczyłem się z tym żyć i wysyłać eski pojedyńczo :-)
Nie wiem nawet czy to wina tego konkretnego egzemplarza czy może cała seria była zabugowana. Do serwisu nigdy go nie oddałem więc pewnie już nigdy się tego nie dowiem... :)

Pozdrawiam

#186939  autor: Vieslav
 27 maja 2007, 19:17
Ostatnio wpadł mi bardzo w oko E-801. Jest tani i w sam raz dla osoby, która od telefonu oczekuje tylko, aby dzwonił i aby dało się esy wysyłać i żeby od czasu do czasu posłuchać ulubionych mp3 podczas jazdy autobusem lub na spacerze. Już skłonny byłem go wziąć ale mam okropny sentyment do mojego T-610 ;-) . Więc może za 2,5 roku jak mi się umowa na zetafon skończy a SE całkiem się wykończy to go wezmę. :P

#186943  autor: Varssaux
 27 maja 2007, 19:27
Za 2,5 roku ;p to juz niekt nie bedzie pamietal o jego istnieniu. szkoda ze w Polsce tak mało widac Alcateli ale model 801 naprawde jest wart polecenia. Z reszta ejst juz jego napstepca 802 czy jakos tak.

#191037  autor: user_delete9
 09 cze 2007, 17:58
Wczoraj musialem sie przeniesc z benq s68 na alcatela 715. Benq po raz kolejny padl a ja nie mam czasu na lazenie po serwisach. Alcatel 715 - niezawodny aparat, doskonala czulosc, odbieral tam gdzie inne telefony nie widzialy zasiegu i mozna bylo swobodnie z niego dzwonic (dzis to tylko piwnice na starym rynku). Wbudowany netmonitor - to tak dla ciekawostki. Bateria trzyma dlugo bo wyswietlacz czarno-bialy. Troche trudno sie z poczatku przyzwyczaic do menu i roznych dziwacznych opcji bo nie wiadomo gdzie czego szukac, ale idzie sie przyzwyczaic. Wczesniej mialem one touch club. Jak na owe czasy super bateria! Trzymala 4 dni nawet przy korzystaniu z darmowych 5 sekundowek w erze. I znowu - doskonala czulosc, wysuwana antena, ale bamberski dzwiek w glosniku. To tak w skrocie moje relacje z korzystania z modeli alcatela.