• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

Czy potrzebne są wam w telefonie bajery takiego typu jak aparat,Mp3,irDa ?

TAK
36
90%
NIe
4
10%

#74492  autor: Przemek
 18 maja 2006, 16:52
sledz92 pisze:Pryzynaje,że funkcje takie jAK aparat w telefonie są przydatne,ale mieć aparat VGA to tragedia.Już wolę poczekać sobie z rok,jak mi stanieje k750i,lub w800i i wtedy sobie takiego sprawie.Kupiłem sobie L6 i mi się nie podoba,chyba ją sprzedam i kupię jakiegoś phon'a do rozmów,gdyż nie korzystam z takiego czegoś jak sms'y,mms'y,gdy mam 40min. to all sieci za 25 zł :) Tel. jaki mi się podoba na ówczesne czasy to siemens sl45i,którego ma zamiar kupić sobie mój tatuś :-D Sprzedam L6 i kupię sobie jakiegoś normalnego phona,a za resztę przegrywarkę dvd.Przydatna,gdy się ma neta 512kb/s :twisted: :twisted: :twisted:
Jak JUŻ KUPOWAĆ telefona z bajerami,to tylko takiego,aby miał symbian.
Co ty w ogóle piszesz.
Jeśli chodzi o aparaty VGA,to spójrz co napisał Szczęka,a najpierw najlepiej porównaj fotki,a potem zastanów się czy dalej chcesz pisać takie farmazony :|

#74498  autor: orB
 18 maja 2006, 17:08
Nie wiem jak można uważać MMSy za bajer, to już dzisiaj jest standard. Sam sporo wysyłam. A jeśli MMSy to i jakiś aparat by się przydał żeby było co wysyłać. Czasami żeby wysłać zdjęcie wystarczy bluetooth, to też jest oszczędność. No i żeby takie zdjęcie obejrzeć to i wyświetlacz przyzwoity musi być.

Jak widać te "bajery" są ze sobą sciśle połączone, przynamniej w moim przypadku :-)

#74551  autor: znal
 18 maja 2006, 21:33
bo widzisz słowo "bajer" to pojęcie względne
większość za bajery uważa, to co jest im niepotrzebne, wszystko jedno czy to jest w ich telefonie czy nie
przykładowo, dla kogoś, kto tylko dzwoni i wysyła esy już kolorowy wyświetlacz może być "bajerem" :)
mi np MMSy nie są potrzebne

#74553  autor: wojttek
 18 maja 2006, 21:37
znal pisze:bo widzisz słowo "bajer" to pojęcie względne
większość za bajery uważa, to co jest im niepotrzebne, wszystko jedno czy to jest w ich telefonie czy nie
przykładowo, dla kogoś, kto tylko dzwoni i wysyła esy już kolorowy wyświetlacz może być "bajerem" :)
mi np MMSy nie są potrzebne
dokładnie. trzeba też pamiętać, że jeszcze pare lat temu SMSy były bajerem. :wink:
póżniej pojawił sie WAP, pozniej mms itd... granica 'bajeru' przesuwa sie wraz z czasem - za 5 lat aparaty i duże wyświetlacze już nie beda bajerem. :wink:

[scroll]To przyjemność pomagać ludziom.[/scroll]
[center]Ericsson GF788e -> Ericsson T10s -> Ericsson R320s -> N 5510 -> SE P900 -> N 3220 -> N 6810 -> N 6681 -> N 6290 -> N E52 -> HTC One S4 -> LG G3[/center]

#74633  autor: Bobb
 19 maja 2006, 17:10
Widze ze sledz przedklada ilosc nad jakosc swoich postow. Zeby nie robic OT powiem ze dla mnie bajerem w telefonie jest np. miernik halasu. Nie rozumiem ale akceptuje osoby dla ktorych bajerami sa: GPRS, MMSy, SMSy... Moze nie potrafia z nich korzystac ;)

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#74635  autor: szczeka
 19 maja 2006, 17:23
kazdy bajer w sumie moze nic byc bajerem, bo dla kogos bajer, jest czyms, zbednym, czego sie nie uzywa, a przeciez wszystkie funkcje w telefonie moga byc tak samo uzyteczne- aparat, bt, irda, czy nawet miernik glosnosci..

#74742  autor: digitmaze
 20 maja 2006, 09:51
W niektórych telefonach,aparat szpeci wygląd,np. w 6230i.Napewno przydatna jest IrDa,BT,aparat,tylko nie klasy VGA,jak już to 1.3Mpix,albo 2.0. Sam korzystam z siemens'a CX65 i uważam,że dobrze zrobili pakując w niego podczerwień :) Szkoda,że nie ma złącza kart pamięci i MP3.Więc zaznaczam TAK