• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#67992  autor: Kaczy
 16 kwie 2006, 14:23
W sumie koleś z moich okolic, więc jak coś to można będzie kogoś na niego nasłać :smt005 :smt005

A tak na poważnie- w sumie nie ma negatywów, więc to o czymś świadczy.
Ja proponowałbym napisac od niego mail`a i spytać się, czy po wygranej aukcji skłonny był wysłać przesyłkę z możliwością sprawdzenia zawartości przed odebraniem.
Niedawno wprowadzili taką usługę na PP. Koszt 5 zł, a gwarantuje Ci to, że nie otrzymasz cegłówki bądź ziemniaków

...::: Made for loneliness :::...

#67994  autor: l3p
 16 kwie 2006, 14:23
Jezeli koles ma tyle pozytywnych komentarzy, to nie masz czego sie obawiac! To jest prawdziwy handlowiec a nie oszust. Przeciez musial na te kilkadziesiat komentarzy zasluzyc:)

#67995  autor: Kaczy
 16 kwie 2006, 14:25
Heh... w sumie z Ustki do Unieścia nie jest daleko. Drogą lądową będzie ok. 100 km, ale za to drogą morską jest bliżej. Także wsiadaj na jakiś statek w Ustce i kieruj się na zachód :smt005 :smt005

#68001  autor: wendzior
 16 kwie 2006, 14:45
nie mam samochodu ale pomysle z tym statkiem :)
dzieki za odpowiedzi :-D

#68006  autor: pumba
 16 kwie 2006, 14:57
Moja opinia jako doświadczonego allegrowicza jest taka. Sprzedający ma niemały staż bo prawie 3 lata, przeglądając jego ostatnie aukcję to widać że handluje telefonami i jak dotąd nikt nie miał zastrzeżeń, komentarze same pozytywne i ich ilość nie jest mała. Podsumowując jest to pewny sprzedawca do interesów.
Ja swój obecny telefon kupiłem na allegro od sprzedawcy który miał 80 komentarzy wszystkie pozytywne i przelałem mu pieniądze 500zł z góry na konto, w tym przypadku zrobił bym prawdopodobnie tak samo.

#68008  autor: Cubus1981
 16 kwie 2006, 15:07

7663V5M: T8100, 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion, XP Prof. ENG

#68010  autor: adrianet
 16 kwie 2006, 15:10
trzeba miec pecha zeby tak trfic ale zdaza sie: niedawno zlapli gosci ktorzy wysylali trojany na kompy i te trojany wysylaly nazwy kont i hasla z allegro. no i potem oni wystawiali rzeczy na allegro a wlasciciele kont mieli klopoty. no ale wiadomo ze nie wszyscy tak robia. sam czesto kupuje na allegro. o tego goscia mozesz kupowac.

#68013  autor: wendzior
 16 kwie 2006, 15:24
ullala
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2006, 15:06 przez wendzior, łącznie zmieniany 1 raz.

#68014  autor: pumba
 16 kwie 2006, 15:26
adrianet pisze:trzeba miec pecha zeby tak trfic ale zdaza sie
A to do kogo jest skierowane? bo nic nie widzę żeby ktoś wspominał że się przejechał na allegro :wink:

#68016  autor: adrianet
 16 kwie 2006, 15:31
ale kto mial sie przejechac?? ci ludzie co kupowli nie dostawli towator przeciez tylko kase wysylali. przez ponad rok tak oszukiwali. a komentazy te osoby od ktorych kupowaly mily bardzo duzo pozytywnych

#68020  autor: pumba
 16 kwie 2006, 15:54
adrianet nie rozumiem wogóle twoich postów w tym temacie wyskoczyłeś z nimi jak filip z konopi nie mają one żadnego powiązania z tematem ani z wcześniejszymi postami i praktycznie nic nie wnoszą do tematu a wprowadzją tylko zamęt. Treść pierwszego twojego posta jest tak napisana jakby do kogoś się odnosiła a nie widzę żednego powiązania, następne takie posty będę wywalał do kosza praktycznie to te też powinienem tam wrzucić bo nie mają żadnego powiązania z tematem.

#68025  autor: Skarpyta
 16 kwie 2006, 16:20
ja tez bym chciał sprzedac swój tel na allegro tylko sie boje ze mi kasa nie dojdzie tak jak mojemu kumplowi juz czeka miesiąc na kase z 3220 i jeszcze nie przyszla :evil:

chyba że gościu który to kupił miał jakies dobre układy z pocztą :mrgreen:

Obrazek
Obrazek

#68028  autor: pumba
 16 kwie 2006, 16:45
Skarpyta pisze:ja tez bym chciał sprzedac swój tel na allegro tylko sie boje ze mi kasa nie dojdzie tak jak mojemu kumplowi juz czeka miesiąc na kase z 3220 i jeszcze nie przyszla :evil:

hmm dziwna sprawa miesiąc to już za długo, z reguły jest tak że jeśli adresat nie odbierze paczki to ona po 2 tygodniach wraca do nadawcy, miałem już taki przypadek przez co straciłem parenaście złotych i doszedłem do wniosku że za pobraniem wysyłam jedynie osobą powyżej 25ciu komentarzy. A jeśli wysyłam za pobraniem to kasa na konto przychodzi mi po około tygodniu w zeszłym tygodniu sprzedałem telefon na allegro wysłałem go w poniedziałek a w piątek kase miałem już na koncie. Co do przypadku twojego kumpla to niech zgłosi to na pocztę bo może się okazać że paczka gdzieś zagineła albo paczka doszła i pieniądze zostały pobrane a dane dotyczące konta lub adresu twojego kumpla gdzieś zaginęły i pieniądze nie mają gdzie przyjść. Ja jak za każdym razem wysyłam coś za pobraniem to babka na poczcie każe mi wszystko (nr konta i mój adres) pisać podwójnie raz na samej paczce a drugi raz na druku przelewu bo mówi że juz nieraz się tak zdażyło że druk przelewu gdzies po drodze się zgubił i wtedy odczytują dane z paczki a jak takich nie ma to jest problem, więc niech twój kumpel uda się na pocztę z kwitkiem wysłania i wtedy cała sprawa się wyjaśni bo przypuszczam że kasa jest pobrana tylko zgubili jego dane i nie wiedzą gdzie kasę wysłać a po numerze paczki dojdą do tego.

#68092  autor: Dragon
 16 kwie 2006, 21:07
ja kiedys sprzedawalem odtwarzacz i tez kasy po pobraniu nie dostawalem przez chyba 4 miesiace (skontaktowalem sie z kupujacym ktory potwierdzil odbior paczki) znalazlem dowod nadania i zglosilem reklamacje na poczcie (po tym czasie powinienem juz dostac albo paczke albo kase) i w koncu dostalem kwote pobrania (wedlug nich to ja nie chcialem przyjac pieniedzy i teraz wlasciwie oni robili mi wielka laske ze mi daja ta kase :x )

#68147  autor: Cubus1981
 17 kwie 2006, 00:15
Dragon pisze:ja kiedys sprzedawalem odtwarzacz i tez kasy po pobraniu nie dostawalem przez chyba 4 miesiace (skontaktowalem sie z kupujacym ktory potwierdzil odbior paczki) znalazlem dowod nadania i zglosilem reklamacje na poczcie (po tym czasie powinienem juz dostac albo paczke albo kase) i w koncu dostalem kwote pobrania (wedlug nich to ja nie chcialem przyjac pieniedzy i teraz wlasciwie oni robili mi wielka laske ze mi daja ta kase :x )
Dlatego właśnie sprzedając na allegro nie wysyłam nikomu niczego za pobraniem. Jest tylko wplata na konto lub odbior osobisty (najlepiej preferowany).

7663V5M: T8100, 2GB RAM, 160GB 5400rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, 128MB nVIDIA Quadro NVS 140M, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, 6c Li-Ion, XP Prof. ENG

#68211  autor: pumba
 17 kwie 2006, 11:45
wendzior widze że aukcja się juz zakończyła i jak tam udało ci się ją wygrać?

#68263  autor: wendzior
 17 kwie 2006, 14:45
wlasnie ze nie :D
blagam o jakies wskazowki typu - ile przed koncem zalicytowac, o ile przebijac i takie tam inne :)
bo chcialbym wygrac i miec wkoncu tego tela :P

ps. a moze macie jakies linki do programow ktore same beda liytowały??

#68278  autor: Przemek
 17 kwie 2006, 15:10
Skarpyta pisze:ja tez bym chciał sprzedac swój tel na allegro tylko sie boje ze mi kasa nie dojdzie tak jak mojemu kumplowi juz czeka miesiąc na kase z 3220 i jeszcze nie przyszla :evil:

No to gratuluję,że wysłał telefon zanim dostał pieniądze :wink:

#68283  autor: Kaczy
 17 kwie 2006, 15:42
wendzior pisze:ps. a moze macie jakies linki do programow ktore same beda liytowały??
http://snip.pl/pl/

Tutaj jest link do portalu, który specjalizuje się w takich operacjach. Zakładasz sobie konto, integrujesz je z allegro i on podbija za Ciebie w kilka sekund przed końcem aukcji.

Ps. Istnieją jeszcze jakieś programy podbijania aukcji, ale akurat zapomniałem nazwy :smt030