• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
 #205715  autor: mlodociany
 24 lip 2007, 13:04
Witam!
Mam pytanie: mianowicie mam swojego se k750i z tym ze jest zmeiniony soft na w800i, sterowniki dzwieku, ekranu, kamerki i jest inny wyglad menu. W zwiazku z tym mam pytanie czy moge sprzedac tel na allegro? Czy tunning i sprzedawanie nie jest w jakis sposob nielegalne? Nie mam o tym zielonego pojeica wiec prosze o wyrozumialosc ;)

#205717  autor: PingNoMore
 24 lip 2007, 13:07
Możesz spokojnie sprzedawać. Popatrz ile jest na allego przerobionych Nokii

#205765  autor: ywis
 24 lip 2007, 14:59
Jeszcze parę groszy więcej za tą przeróbkę będziesz w stanie uzyskać za telefon, aniżeli byś sprzedał z oryginalnym softem :)

#205769  autor: D@rio
 24 lip 2007, 15:17
ale poinformuj o tym fakcie kupującego. Wpisz w aukcje.

Za takie coś, można podpaść pod paragraf a mianowicie "niezgodność towaru z umową/specyfikacją" ;-) ...a różni są ludzie.

Obrazek

#205804  autor: mlodociany
 24 lip 2007, 17:12
no tak tak.. mialem zamiar zaznaczyc i dokaldnie opisac co jest zmeinione.. tez myslalem ze chyab wiecej wyciagne za taki prerobiony ;) dzieki wilekie za odp. Pozdrawiam!

[ Dodano: 2007-07-29, 01:14 ]
a mam jescze jedno pytanie. ile bedzie mnie kosztowalo sciagniecie simlocka? Mieszkam w miescie 70tys ludzi i jest tu pare moze nawet parenascie komisow wiec jak myslicie ile moze to kosztowac? i drugi epytanie czy sciagnieciu simlocka nie bedzie przeszkadzac to ze sa zmiany w sofcie?

#212048  autor: Adasko
 13 sie 2007, 19:54
mlodociany pisze:tez myslalem ze chyab wiecej wyciagne za taki prerobiony
Gdyby sprzedający zapewnił mnie o poprawnym działaniu telefonu po przeróbce jednocześnie dając gwarancję rozruchową nie mniej niż 3 dni (z możliwością zwrotu) to chętnie kupiłbym taki telefon. :D

www.ADASKO.BYTOM.pl - Krajowe Usługi Transportowe - Zapraszam