• Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #75179  autor: darcie
 21 maja 2006, 23:55
witam
jestem tu nowy, od kilku dni posiadam tel d600e radze sobie z nim jakos tylko podczas wlaczania tel irytuje mnie logo ery polaczone z informacja o sponsoringu mistrzostw swiata przy wylaczaniu tel jest podobnie i tu moje pytanko czy mozna to jakos usunac czy tylko z kable tzn wgrac nowy soft a jesli wgram nowy soft to czy strace gwarancje na telefon?? czytalem wiadomosci na temat zmian i wydaje mi sie ze ten soft ktory mam w swoim telefonie jest duuuzo gorszy od nowego tylko ta gwarancja co z nia??
pozdrawiam wszystkich

Dev. Version D600EBREL1 kiedyś
teraz Titanium 3.1

#75266  autor: tomico
 22 maja 2006, 16:06
Najlepiej idź do serwisu samsunga i tam wgraj nowy soft, nie z ery. Powinni co zrobić to za darmo. Jeśli chodzi o gwarancje to jeśli zrobisz zmianę softu w autoryzowanym serwisie samsunga to dalej ją będziesz miał, jednak jeśli to zrobisz w jakimś komisie to stracisz gwarancje.

#75274  autor: Neutrine Ray
 22 maja 2006, 16:35
tomico pisze:Najlepiej idź do serwisu samsunga i tam wgraj nowy soft, nie z ery. Powinni co zrobić to za darmo. Jeśli chodzi o gwarancje to jeśli zrobisz zmianę softu w autoryzowanym serwisie samsunga to dalej ją będziesz miał, jednak jeśli to zrobisz w jakimś komisie to stracisz gwarancje.
niestety tak nie jest, zaden punkt ery czy samsunga nie zmieni Ci softu za darmo. Co wiecej posiadajac locka w erze, zaden autoryzowany(!) serwis nie przefleshuje Ci phona, gdy jest on na gwarancji (bo w statusie maja napisane ze nie moga doprowadzic do jej zerwania, podato maja podpisane umowy z operatorami). Jedyne co mozesz zrobic nie tracac gwarancji to zdjac simlocka zajakies 500zl u operatora, soft wymienia Ci kiedy cos padnie i nie bedzie wyjscia (co w tych samsungach samo z siebie sie jeszcze nie zdarzylo :mrgreen:).
Zaznaczam ze dotyczy to tylko sytuacji gdy masz simlocka i gwarancje oraz wszelkich zmian chcesz dokonac w AUTORYZOWANYM punkcie. Jesli z jakis przyczyn nie chcesz zmieniac softu sam, a simlocka zdejmiesz gdzie indziej, mozesz udac sie do autryzowanego serwiu mowiac ze chesz zmienic soft, w ramach uslugi pogwarancyjnej.

Twoj soft pochodzi z pierwszej grudniowej dystrybucji 2005 roku i jest brendowany przez ere. Ekrany i loga operatora jak i inne smiecie usuniesz zmeniajac soft na nie brendowany ;) Jesli cos Ci sie zrypie w phonie, zawsze mozna zalozyc sima i wgrac oryginalny firmware.
Wszystko to mozesz dokonac minimalnym kosztem w domu.

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#75338  autor: tomico
 22 maja 2006, 19:32
Qrczę to beznadzieja ten serwis samsunga w polsce. Nokia i SE zmieniają softy bez problemu na jaki chcesz za darmo.

#75344  autor: Neutrine Ray
 22 maja 2006, 19:42
To smutne, ale kwestia jest tego rodzaju ze oni nie chca zinic na inny niz brendowany, bo zeby to zrobic tzreba odblokowac telefon, a wtedy tracisz gware i jestem pewniem ze podobnie jest w Nokii i SE (o ile trzeba odblokowac aparat zeby wstawic nie brendowany soft)

#75364  autor: darcie
 22 maja 2006, 20:06
czyli podsumwoujac albo nie ruszam telefonu i mecze sie z tym co mam albo trace gwarancje i wgrywam nowy soft do telefonu liczac na to ze i tak nic mu sie przez tre 2 lata nie stanie

ps a czy mozna zrobic tak zeby zgrac ten soft ktory teraz mam i w razie probolemow podrzucic ponownie do telefonu bez jakiegokolwiek sladu i czy w serwisie sie nie zorientuja ze cos grzebalem?? jesli tak to jak to zrobic??

teraz Titanium 3.1

#75373  autor: Neutrine Ray
 22 maja 2006, 20:13
Wszystko to MOZNA zrobic! Wszelkie informacje znajdziesz tutaj: dotyczace zgrywania softu, wgrywania nowego, zdejmowania blokady i simlocka.

Uwierz mi ze jesli mechanicznie nie uszkodzisz telefonu to po porstu nie masz sie o co bac.

Ps. Kuplowi padl calkowicie Soft w K750i tel mial na gwarancji, ale wczesniej sciagal sima i teoretycznie juz mu nie przyslugiwala, ale nie zmartwiony tym wyslal do serwisu, tam przefleshowali soft i nie bylo zadnych klopotow.

Zapewniam Cie ze warto zmienic soft ;)

#75385  autor: tomico
 22 maja 2006, 20:53
Neutrine Ray pisze:To smutne, ale kwestia jest tego rodzaju ze oni nie chca zinic na inny niz brendowany, bo zeby to zrobic tzreba odblokowac telefon, a wtedy tracisz gware i jestem pewniem ze podobnie jest w Nokii i SE (o ile trzeba odblokowac aparat zeby wstawic nie brendowany soft)
W nokii zmieniąją soft na nie brandowany. Poprostu mówisz im że chcesz zmienić na nowszy tylko taki standardowy, a nie brandowany i wgrywają taki bez problemu(sprawdzone).
 #75388  autor: darcie
 22 maja 2006, 20:56
wiec na jaki najlepiej zmienic??
jak zgrac ten soft ktory mam w telefonie zeby pozniej w razie czego podmienic??
jakiego kabla najlepiej uzyc??
ile on kosztuje i gdzie szukac tego kabla??allegro??
i ogolnie na co uwazac zeby nie namieszac i popsuc??

teraz Titanium 3.1
 #75392  autor: Neutrine Ray
 22 maja 2006, 21:06
darcie pisze:wiec na jaki najlepiej zmienic??
jak zgrac ten soft ktory mam w telefonie zeby pozniej w razie czego podmienic??
jakiego kabla najlepiej uzyc??
ile on kosztuje i gdzie szukac tego kabla??allegro??
i ogolnie na co uwazac zeby nie namieszac i popsuc??
WSZYSTKIE te informacje, przedstawione w maksymalnie prosty i przejrzysty sposob znajdziesz na:

http://box.szwajcarska.pl/D600/

#75396  autor: darcie
 22 maja 2006, 21:19
jeszcze jedno ostatnie pytanie: czy musze zgrywac wszystkie dzwieki tapety i wszystko co mam w tel czy po wgraniu nowego softu bede mial komplet tak jak by to byl nowy tel kupiony w salonie??chyba sie skusze jak bede mial problemy to sie odezwe mam nadzieje ze nic nie umocze
pozdro

teraz Titanium 3.1

#75412  autor: Neutrine Ray
 22 maja 2006, 21:51
Nie musisz tylko zgrywc ksiazki adresowej (nawet jak masz ja w pamieci phona) z tego co pamietam szlag trafia zdjecia, tapety i zdjecia. Szczerze Ci radze zebys zrobil kopie bezpieczenstwa (calego stuffu, ktory wwrzuciles w phona), zwlaszcza jak fleshujesz pierwszy raz, (ahh ten pierwszy raz...)

#75442  autor: darcie
 22 maja 2006, 22:50
co to stuff??znaczy wszystko co wrzucam do telefonu czy tylko to co chce zastapic czyli oryginalny soft ktory mam teraz??troche sie boje o ta gwarancje ze w razie czego to bede mial niewazna...:(

teraz Titanium 3.1

#75450  autor: Neutrine Ray
 22 maja 2006, 23:19
1. Zrob sobie kopie, grafik, dzwonkow, aplikacji, dzwiekow itd. tych ktore wrzuciles sobie do telefonu

2. Zgodnie z instrukcja zgraj swoj soft, zebys w sytuacji gdy bedzie to potrzebne mogl wrocic do gwarancji

3. nic sie nie boj tutaj naprawde, praktycznie niemozliwe (ja sie z tym nie spotkalem) jest zepsucie czegos na stale. postepuj zgodnie z instrukcja a wszytsko bedzie dobrze. Pamietaj ze masz duzo do zyskania.

#75519  autor: darcie
 23 maja 2006, 16:04
musze kupic tylko kabel wybiore chyba usb bo szybciej sie wszystko zgra pozdrawiam i dzieki

teraz Titanium 3.1

#76679  autor: Figo
 28 maja 2006, 12:35
na tej stronce http://box.szwajcarska.pl/D600/ jest napisane ze przy flashowaniu trzeba miec naladowany akumulator telefonu. O jaki akumulator chodzi? Wiem ze moze to i glupie pytanie ale dopiero w przyszlym tygodniu bede mial d600.

#76683  autor: ms93
 28 maja 2006, 12:54
Figo pisze:na tej stronce http://box.szwajcarska.pl/D600/ jest napisane ze przy flashowaniu trzeba miec naladowany akumulator telefonu. O jaki akumulator chodzi? Wiem ze moze to i glupie pytanie ale dopiero w przyszlym tygodniu bede mial d600.
Chodzi o akumulator w twoim samochodzie!
PS. Przeciez to oczywiste ze w telefonie :P