• Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #166324  autor: ARon
 25 mar 2007, 19:00
Witajcie, co tam słychac ciekawego? :mrgreen:

ale do rzeczy, mam d900 od kilku miesiecy, przez pierwsze 3 wszystko grało, smigało, dzwoniło itp. itd. i tu nagle z dnia na dzien zaczął sie sypac :shock: jest coraz gorzej :roll:
na początku tego sypania tylko sie zawieszał podczas oglądania lub robienia fotek i mp3 potem doszło wyłączanie sie, gasniecie podczas ładowania, wyłączanie sie podczas włączanie, ale nie nagle tylko tak jakbym podczas tych napisów przy włączaniu przytrzymywał czerwoną słuchawke, kilka razy pojawił sie niebieski wyswietlacz gdy włączałem telefon.
pomaga wyciagniecie baterii i ponowne włozenie jej za chwile, lub zostawienie otwartego tel. na kilkanascie minut.
Gasnie i wyłącza sie tez podczas rozmowy tak w 20-40 sekundzie--to jest naprawde straszne :smt010

Chciałem sprzedac juz telefon jako "złom" za radą kuzyna, ale ciagle mam nadzieje ze to tylko wina softu i wszystko będzie ok, bo przeciez tyle sobót abstynencji było zeby go kupic 8)

Dodam, ze bardzo czesto normalnie działa, tzn. moze lezec na biurku czy w kieszeni i czuwac bez problemów az do wyczerpania baterii.
Telefonik nie spadł ani nie był zalany no nic nie robiłem. :smt010

p.s nie mam gwarancji[to dla tych co chca napisac, ic do serwisu] o przy okazji, oszukali mnie na allegro, swinia pisał "nowy z Samsung-Polska z gwarancja samsunga" a tą gwarancje samsunga to moge zjesc.

CO MAM ZROBIC, MOZE KTOS MIAŁ LUB SŁYSZAŁ O CZYMS PODOBNYM, MOZE TO STANDARD W D900?

Dzieki

sory za chaotycznosc, błedy, sprzecznosci, ortografie i tyle tych słów :włączałem" :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 27 mar 2007, 21:25 przez ARon, łącznie zmieniany 1 raz.

#166514  autor: gomez1982
 25 mar 2007, 23:16
Przejdź się do komisu albo "komisu-serwisu" i niech wgrają Ci nowy soft i zmień tytuł bo temat do kosza poleci.

#166955  autor: castagnet
 27 mar 2007, 10:17
Tak jest z telefonami na allegro. Nigdy nie kupiłbym telefonu za taką kasę nie widząc co kupuję i bez sprawdzenia gwarancji.
Jak nie pomoże zmiana softu to wyczyść styki baterii a najlepiej sprawdź na innej bo czasami przez baterie dzieją się takie rzeczy.

#167347  autor: ARon
 27 mar 2007, 21:43
Zmieniłem tytuł.

castagnet masz racje, dzis wiem ze 99% tych telefonów na allegro ma gwarancje "sklepową" czyli gówno wartą

Jest to typowy przekret, wprowadzenie w błąd kupującego, ale w Polsce to chyba standard :(

Co do telefonu to dzis rano padł całkowicie, trzy razy włączył sie do napisu FUN CLUB SAMSUNG i gasł natychmiast, teraz nie działa wcale.
Byłem w dwóch "komisach-serwisach" :mrgreen: w jednym popatrzył, spytał czy wilgoc nie doszła itp. i powiedział ze tego modelu nie naprawia, moze blokade sciagnac jak chce :shock: , której nie ma :smt021 .

Drugi podłączył pod kabel i powiedział ze cos moze byc gniazdem bo nie łączy, mam zostawic i przyjsc jutro, nie zostawiłem poszukam jeszcze jutro.

p.s czym i jak go roskrecic bo pewnie sprzedam go w czesciach jak pisałem wczesniej, gdy jutro bedzie podobnie do dzisiaj :cry: :( :(

#167712  autor: Neutrine Ray
 28 mar 2007, 23:06
Pierwsza sparawa, sprobuj zrobic reset eepromu (zrob kopie swioich danych i multimediow)

*2767*3855#

Jesli nie pomoze to wizyta w punkcie GSM i spardzenie tasmy na pierwszy rzut ;) Jesli nie tasma wgranie nowego softu i tak dalej droga redukcji...;)

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga