• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #84687  autor: Chirek
 07 lip 2006, 20:56
Wiec właśnie probowalem cos wyszukac o tej usludze ale oprocz poradnika i cennika nie znalazlem nic ciekawego. Potrzebuje informacji tybu jak to dziala?? Jakie sa zalety i wady?? i wszystko co wy wiecie najlepiej. :twisted:

Obrazek

#84693  autor: PiotrG-dz
 07 lip 2006, 21:19
Za stałą opłate 10 zł miesiecznie(teraz podobno ja obnizono do 1 zł) mozesz od telefrancy wypozyczyc modem.Modem ten moze słuzyc do Tepsowskiego VOIPa (bardzo jest nieopłacalny),mozesz go takze wykorzystać do telewizji przez net jak i w przyszłosci video na żądanie.Wszystko za opłątą oczywiscie.Jak masz kabłowke to ci sie nie opłaci. :arrow: http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=h_of ... =28613oraz faq o tym http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=h_faq_tekst&p1=28659 :)

#84711  autor: Kaczy
 07 lip 2006, 23:36
Dodatkowo będziesz mógł w przyszłości korzystać z opcji "wideo na żądanie", czyli zamawianie filmów na określoną godzinę.

Livebox TP ma również wbudowane WiFi, dzięki czemu możesz teraz sobie podłączyć laptopa do netu w stardardzie 802.11g.

...::: Made for loneliness :::...

#85406  autor: Tragedya
 12 lip 2006, 14:18
To ja mam pytanie. Powiedzmy, że mam liveboxa i chce miec tv. W jaki sposob podlacza sie to do telewizora, czy mocno zuzywa lacze itd. no i oczywiscie jak jest tam z programami. Oczywiscie jezeli ta usluga jest juz dzialajaca.
Słyszalem tez, ze z liveboxem nie ma zadnych problemow z łaczeniem w przciwienstwie do normalqnego neo

#85437  autor: Kaczy
 12 lip 2006, 17:45
Tragedya pisze:To ja mam pytanie. Powiedzmy, że mam liveboxa i chce miec tv. W jaki sposob podlacza sie to do telewizora,

Heh... zaczniemy od tego, że usługa jest w fazie testowej i na razie to chyba mieszkańcy Warszawy mogą z niej korzystać
Tragedya pisze:czy mocno zuzywa lacze itd. no i oczywiscie jak jest tam z programami.
Zapewne jest to tak rozwiązane, że sygnał telewizyjny idzie oddzielnym kanałem i nie wpływa na jakość Internetu.
Sam kabel ma swoją określoną przepływość, którą da się określić prawem Shannona. I z calej tej przepływności da się tak zrobić, żeby wszystko działało.
Najlpeszym przykładem są tzw. usługi triple-play znane z takich firm jak UPC, Multimedia Polska. Oni jedym kablem dostarczają nam TV, Internet i telefon.

...::: Made for loneliness :::...

#85473  autor: D@rio
 12 lip 2006, 21:09
1. żadnego LiveBox'a do telewizora nie podłączasz. Dostajesz specjalny dekoder Sagem'a który podlączasz do telewizora z jednej strony a z drugiej do modemu.
2. w tym momencie tak jak napisal Kaczy, jest specjalne pasmo w kablu miedzianym przeznaczone na tzw. VideoOverADSL.

P.S
Teraz Aster City także świadczy usługę TripePlay ;)
A co do UPC...kablem to tylko po domu, bloku ;) w moim mieście sygnał UPC dostarcza radiowo poprzez swoje anteny na dachach ;)

Obrazek