• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #190246  autor: Andre
 07 cze 2007, 16:20
Chciałbym zapytać z jakim operatorem (odchodząc z TP SA) mozna podpisac umowę w Białymstoku by zmniejszyc koszty? Chodzi o to by pozostała infrastruktura - tj przyłącze itd, a nie by umieszczać na dachu domu jakieś cuda do odbioru sygnału drogą radiową. Gdzie będzie najtaniej i najmniej awaryjnie? Pomóżcie.

Rozmowa kontrolowana...

#190252  autor: przemek910
 07 cze 2007, 16:40
Ale umowę o tel. stacjonrany czy Internet?

Jak telefon stacjonarny - zainteresuj się Erą Domową.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#190301  autor: pyp
 07 cze 2007, 20:03
Andre pisze:Chodzi o to by pozostała infrastruktura - tj przyłącze itd, a nie by umieszczać na dachu domu jakieś cuda do odbioru sygnału drogą radiową.
To pewnie chodzi o Internet. Ja myśle że poprostu przenieś się do Netii lub Multimio, lub poczekać co zaproponuje Tele2.
A jeżeli chodzi o telefon to polecałbym albo zmienić operatora np. na Tele2 lub innego, albo zainteresować się Erą domową tak jak wspomniał przedmówca kin

Pozdrawiam - pYp

#190317  autor: lookass
 07 cze 2007, 20:36
Wlasnie internet czy telefon?
Co do Ery domowej to w Bialymstoku jest, ale jezeli mieszkasz gdzie indziej to moze usluga nie byc dostepna.

#190392  autor: pyp
 07 cze 2007, 23:58
lookass pisze:Wlasnie internet czy telefon?
No Internet czy telefon... czekamy na pilne info !

Pozdrawiam - pYp

#190681  autor: Andre
 08 cze 2007, 20:18
Przepraszam za brak precyzji. Chodzi o telefon. Nie moge patrzeć jak rodzice sa oskubywani przez TP S.A, a wiem że nie zechcą żadnego kucia, scian, nowych gniazdek, odbiorników na dachu itp. Białystok - miasto.
A Era Domowa oznacza, ze można zostawić stary numer stacjonarny? I korzysta on z "starego" kabla ze słupa do domu? Rozumiem też że cenowa jest też lepsza niż TP S.A?
Internetem rodzice nie są zainteresowani:))) Jak to statystyczni emeryci:)))

Rozmowa kontrolowana...

#190683  autor: przemek910
 08 cze 2007, 20:25
chyba mozna przeniesc. trzeba by sprawdzic. telefon (bezprzewodowy) nie korzysta z kabli tp, tylko nadajnikow ery. jesli maja abo w erze moga miec abo miesiecznie za ere domowa 25 zl. maja 60 darmowych minut - rozliczane po 3 minuty. jesli nie maja abo w erze to abo za domowa wynosi 30 zl. wiecej na era.pl ;)

#190700  autor: PiotrG-dz
 08 cze 2007, 21:02
Narazie przenośność numerów z TP działa tylko w 10 strefach numeracyjnych.W B-stoku narazie nie będzie mozna przenieść numeru z TP.Natomiast jak sie zgłosisz do ERY to ona ci przyzna numer stacjonarny z prefixem strefy B-stoku.Jeżeli masz komórkę i aktywujesz Ere Domową to możesz wziąść abo bez umowy terminowej za 30 zł (60 min darmowych).Wtedy jak będą obniżki to zawsze ciebie obejmą(umowa o nazwie SWOBODNY KONTRAKT dostepna tylko w ERA salonach ).Normalna umowa jest na 24 miesiące.

#190726  autor: Andre
 08 cze 2007, 21:59
Dziękuję za info. A jak kwestia netii, energisów i tym podobnych firm i firemek? Orientuje sie ktoś w tym? Nie ukrywam, ze optymalne byłoby przeniesienie numeru...

Rozmowa kontrolowana...

#190736  autor: Andre
 08 cze 2007, 22:13
Prometo pisze:Andre, poczytaj ten news http://www.telepolis.pl/news.php?id=8606
No i .....? Albo - a tak bez metafor???
Przepraszam, ale niewiele mi to mówi. WI..... PEI..... CRB...... sru tu tutu pęczek drutu. Po polsku to co to znaczy? I jak to przekłada się na moje pytanie.
Nie obraź się, ale laik jestem (co widać, słychać i czuć) :D

Rozmowa kontrolowana...

#190737  autor: PiotrG-dz
 08 cze 2007, 22:14
Narazie Netia nie świadczy WLR.Ale za to robi to Dialog oraz Tele 2.W Dialogu najtańsze abo jest za 35 zł z vat.Więc ERA domowa wyjdzie taniej (zależy to od opcji umowy którą podpiszesz np. z własnym telefonem czy może długoscią umowy).Nie wiem jak jest z przenośnoscia w Dialogu .Zadzwoń pod 0800 700 700 opłata to 1 impuls za połączenie.

#190749  autor: Prometo
 08 cze 2007, 22:30
Andre, w tym linku, na dole w podane są nazwy firm które mogą świadczyć usługi telefoniczne tzw. WLR na łączach TP SA i tak jak napisał tepsaslave na chwilę obecną usługi telefoniczne świadczą Dialog i Tele 2. Co do pozostałych to nie wiem.

PS o co mam się obrażać :wink:

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#190823  autor: pyp
 09 cze 2007, 00:31
Andre pisze:A jak kwestia netii, energisów i tym podobnych firm i firemek
No jak narazie te firmy świadczą usługi internetowe na liniach TP. W tele 2 ceny sa porównywalne, wiec nie ma co liczyc na jakies ogromne oszczędności. Mysle że nawet fajna opcja jest ta Era Domowa. Głównym jej zaletem jkest to że się dostaje numer stacjonarny :-)

Pozdrawiam - pYp

re

#190971  autor: amadeo
 09 cze 2007, 13:57
pyp pisze:
Andre pisze:. Mysle że nawet fajna opcja jest ta Era Domowa. Głównym jej zaletem jkest to że się dostaje numer stacjonarny :-)
i co dalej.....co z internetem jakby co....

Obrazek

#190973  autor: przemek910
 09 cze 2007, 14:03
amadeo pisze:i co dalej.....co z internetem jakby co....
Andre już pisał, że jego rodzice nie potzrebuja Internetu. Jakby co pozostaje iPlus BlueConnect lub Orange Free ;)

#191118  autor: D@rio
 09 cze 2007, 21:20
amadeo pisze: i co dalej.....co z internetem jakby co....
BlueConnect z modemem "Option 3G Icon" :-)

Obrazek

#191513  autor: Andre
 10 cze 2007, 22:48
A jeśli ktos dzwoni na taka Erę domową ze stacjonarnego to czy liczone jest mu tradycyjne połączenie z numerem stacjonarnym, czy tez kasują go jak za połaczenie z komórką?

Rozmowa kontrolowana...

#191519  autor: Prometo
 10 cze 2007, 22:55
Andre, jak za połączenie ze stacjonarnym.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl