• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

Najlepszy mobilny internet

Twój Internet w Orange
3
43%
BlueConnect Era
3
43%
Iplus
1
14%
 #171143  autor: runda
 06 kwie 2007, 17:20
Witam,

Mam pytanie odnośnie Era blueconnect . Czy jest możliwość korzystania z internetu za pomocą karty SIM , na która mam abonament w sieci ERA ?? Oczywiście podpisałbym umowę na blueconnect . I jeszcze jedno da mi to możliwość podłączenia telefonu do laptopa i PC ??
Wiem ze taka mozliwość jest w plusie o orange.

I drugie pytanie , która tak naprawde sieć jest najlpesza z internetem ??
Mi podoba się ogólnie Orange, bo moge podpisać umowę na 12 miesięcy, wziąć dobry telefon bo internet zwiększa mi kwote abonamnetu, do Plus jestem sceptyczny , nie chce z nimi wiazac sie na 24 miesiace, a ERA daje mi czas nieokreślony.

Pozdrawiam
p.s Wesołych, spokojnych i pogodnych świąt Wielkiej Nocy :)

#171144  autor: D@rio
 06 kwie 2007, 17:28
runda pisze: Czy jest możliwość korzystania z internetu za pomocą karty SIM , na która mam abonament w sieci ERA ??
Jest, ale w ramach oddzielnych, dużo mniej korzystnych pakietów Era BlueConnect i z dużo mniejszymi limitami. Kosztowo się to zupełnie nie opłaca.
runda pisze: I jeszcze jedno da mi to możliwość podłączenia telefonu do laptopa i PC ??
zawsze jest taka możliwość. Telefon może być wykorzystywany jako modem, zależnie od technologii którą wspiera (GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA) .
runda pisze:I drugie pytanie , która tak naprawde sieć jest najlpesza z internetem ??
Ja w ankecie zaznaczyłem Era BlueConnect.

Ponieważ:
- są rozsądne ceny i przyzwoity transfer danych
- mają dość dobre modemy dostępne i w rozsądnych cenach
- specyfikacja techniczna sieci (zwłaszcza EDGE) jest jedna z najlepszych.
runda pisze:Mi podoba się ogólnie Orange, bo moge podpisać umowę na 12 miesięcy, wziąć dobry telefon bo internet zwiększa mi kwote abonamnetu,
ta opcja też jest godna przemyślenia. Tyle że, telefon jako modem? Chyba lepszy wyborem bylby zakup oddzielnego modemu...

Obrazek

#171165  autor: piwosz
 06 kwie 2007, 18:27
D@rio pisze:
runda pisze:I jeszcze jedno da mi to możliwość podłączenia telefonu do laptopa i PC ??
zawsze jest taka możliwość. Telefon może być wykorzystywany jako modem, zależnie od technologii którą wspiera (GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA) .
ja tak robie ;)
D@rio pisze:
runda pisze:Mi podoba się ogólnie Orange, bo moge podpisać umowę na 12 miesięcy, wziąć dobry telefon bo internet zwiększa mi kwote abonamnetu,
ta opcja też jest godna przemyślenia. Tyle że, telefon jako modem? Chyba lepszy wyborem bylby zakup oddzielnego modemu...
da się przeżyć 8) tylko bateria w telefonie cierpi... :?

:occasion5:

#171186  autor: przemek910
 06 kwie 2007, 19:07
runda pisze:Czy jest możliwość korzystania z internetu za pomocą karty SIM , na która mam abonament w sieci ERA ?? Oczywiście podpisałbym umowę na blueconnect
Oczywiście. Nie musisz podpisywać umowy. Możesz na swoim koncie abonenckim włączyć Blueconnect w telefonie. Przykładowy pakiet 50 MB kosztuje... 30,50 zł ;)

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#171246  autor: yagi
 06 kwie 2007, 22:25
Jak dla mnie iPlus 60 rzadzi i lepszej oferty nie ma. Co do wysokich abo to podobnie. Ceny modemow, Kaspersky praktycznie darmo...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#171256  autor: krecik
 06 kwie 2007, 22:45
Jeśli chodzi o internet to Orange ma najlepszy zasięg a to jest przynajmniej dla mnie najważniejsze bo dużo jezdze pociągami więc czas wykorzystuje siędząc w necie.
Mają przejrzyste warunki 60zł - limit 500mb co spokojnie ci wystarczy no chyba że ściągasz filmy itp to jest opcja 4gb za 120zł. Z tym że mobilny internet ma służyć głównie przeglądaniu stron www, poczcie.
U konkurencji warunki są troche niejasne, są limity na internet o których możesz dowiedzieć się na podstronach :) Ja jednak wole gdy wszystko jest jasno powiedziane.

#171335  autor: bruuum
 07 kwie 2007, 11:05
Ja używam iPlus Simdata. I polecam.
W ogóle w Plusie jest (było) coś takiego, ze iPlus bierzesz jako usługę dodatkową do abonamentu i możesz zrezygnować kiedy chcesz (z iPlusa) za niewielką opłatą.
Najlepiej to kup prepaidy danych sieci, przetestuj i wybierz to co najbardziej Ci odpowiada. Fakt pochłonie to troche funduszy ale lepiej stracić to niż wkopać sie w beznadziejną umowę. Bo co jest dobre dla kogoś nie musi być dla Ciebie tak smao dobre. Przykładowo u mnie iPlus śmiga ładnie a u koleżanki która ma dom 100 m dalej co moment się zwiesza i ciężko jest korzystać (akurat ma taki dziwny dom bo tak samo nie da się u niej z Plusa normalnie rozmawiac, trza stac w miejscu, inaczej zanika zasięg).

#172500  autor: evelinee
 10 kwie 2007, 15:39
yagi, no ja też się nad tym zastanawiam :) ceny dobre limity dobre tylko zasięg nie tak dobry jak era (patrząc na mapy). ale zależy kto używa i w jakim celu:) do trzymania kontaktu ze znajomymi bedzie dobry.

@krecik, jakie niejasne warunki? iPlus 60 zł 1GB limitu, 110 zł 4GB limitu, kaspersky za 1,22 zł z licencją na 2 lata - prosta kalkulacja

pa