• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #161119  autor: tombzd74
 10 mar 2007, 22:29
Witam

Mam pytanie. Czy po po podłączeniu Liveboxa do linii telefoniczne muszę mieć włączony komputer, aby móc korzystać z wi-fi liveboxa, aby korzystać z niego na laptopie? Po prostu nie wiem czy Livebox działa podobnie jak zwykły modem Neostrady.

A może mi ktoś doradzi co powinienem mieć aby korzystać z Internetu na komputerze stacjonarnym, laptopie z wbudowanym wi-fi i PDA rowniez z wif. A chodzi mi o to żeby moc korzystac z laptopa bez włączonego kompa stacjonarnego. Nadaje się do tego LIveBOX? I czy ewentualnie bedzialal w neti?

Dzieki za pomoc.

#161123  autor: PiotrG-dz
 10 mar 2007, 22:39
Jak przejdziesz do Netii będziesz musiał zdać liveboxa bo jest on własnością TP.

#161126  autor: tombzd74
 10 mar 2007, 22:48
Do Neti to juz przeszedłem i jestem zadowolony,a liiveboxa można kupić na allegro, dlatego pytam. Musze bezprzewodowo łączyć sie z laptopem i PDA, dlatego pytam jak działa livebox.

pozdrawiam

#161131  autor: D@rio
 10 mar 2007, 23:09
tombzd74 pisze:Mam pytanie. Czy po po podłączeniu Liveboxa do linii telefoniczne muszę mieć włączony komputer, aby móc korzystać z wi-fi liveboxa, aby korzystać z niego na laptopie? Po prostu nie wiem czy Livebox działa podobnie jak zwykły modem Neostrady.
jeśli go dobrze skonfigurujesz do pracy Wi-Fi to nie musi być PC włączony aby korzystać z WLAN i Neo+ na laptopie.
tombzd74 pisze:A może mi ktoś doradzi co powinienem mieć aby korzystać z Internetu na komputerze stacjonarnym, laptopie z wbudowanym wi-fi i PDA rowniez z wif. A chodzi mi o to żeby moc korzystac z laptopa bez włączonego kompa stacjonarnego. Nadaje się do tego LIveBOX?
no nadaje idealnie bo on ma wbudowany moduł W-LAN (WiFi).
tombzd74 pisze:Do Neti to juz przeszedłem i jestem zadowolony,a liiveboxa można kupić na allegro, dlatego pytam. Musze bezprzewodowo łączyć sie z laptopem i PDA, dlatego pytam jak działa livebox.
można livebox'em albo połączyć to indywidualnie w sieć WLAN. Poprostu modem + router z WiFi albo sam ruter + WiFi Gateway.

Obrazek

#161133  autor: przemek910
 10 mar 2007, 23:16
jeśli go dobrze skonfigurujesz do pracy Wi-Fi to nie musi być PC włączony aby korzystać z WLAN i Neo+ na laptopie.
tombzd74, nie korzysta z Neostrady. Jak pisał wyżej - przeszedł do Netii.

#161143  autor: D@rio
 11 mar 2007, 00:15
kin pisze:tombzd74, nie korzysta z Neostrady. Jak pisał wyżej - przeszedł do Netii.
Nie ma znaczenia to z czego on korzysta. Może nawet z GTS'u. Ważne aby to był standard xDSL i odpowiednia konfiguracja pod operatora.

Obrazek

#161181  autor: tombzd74
 11 mar 2007, 10:03
Witam ponownie!!

Tak podejrzewałem, że livebox działa rownież w neti. Rozumiem ze po podłączeniu do sieci PC nie musi byc włączony abym mógł korzystać z wi-fi na laptopie czy PDA, oczywiście po odpowiedniej konfiguracji. Czy jest inna alternatywa dla liveboxa? Czytałem że czasami sa z liveboxem problemy, a jesli kupię go na wtórnym rynku tj. allegro to moga byc problemy z gwarancją.

Dzieki

Tom

#161363  autor: D@rio
 11 mar 2007, 19:10
tombzd74 pisze:Czy jest inna alternatywa dla liveboxa?
no jest masa innych, podobnych urządzeń. Na Allegro jest w czym wybierać. Kwestią pozostaje tylko zasobność portfela.
tombzd74 pisze:Czytałem że czasami sa z liveboxem problemy, a jesli kupię go na wtórnym rynku tj. allegro to moga byc problemy z gwarancją.
dawno temu była seria jakichś feralnych LiveBox'ów ale teraz chyba wszystko jest OK.
Natomiast co do gwarancji - zapewne serwisować byś go musiał u producenta. Czyli firmie Sagem jeśli się nie mylę ;)

Obrazek

re

#161372  autor: amadeo
 11 mar 2007, 19:40
w obecnej chwili Liveboxy same pobieraja tz upgarde-nawet tego nie zauwazysz...

co do Samego LIVEBOXA - teraz to co daja pracuje dośc stabilnie..

jesli masz jakieś techniczne pytania odnosnie konfiguracji itd wal śmiało-odpowiem na wszystkie pytania

Obrazek

#161381  autor: tombzd74
 11 mar 2007, 20:07
Ok dzieki za odpowiedz jak bede potrzebował pomocy to napewno się zgłoszę!!!

dzieki

Tom

#162116  autor: pyp
 14 mar 2007, 12:23
Ja osobiscie korzystam z Liveboxa... Zeby korzystac z Liveboxa na laptopie to nie musisz miec właczonego Pc`ta... wystarczy ze masz liveboxa dobrze skonfigurowanego i podłaczonego do prądu. :-)

Pozdrawiam - pYp

re

#162237  autor: amadeo
 14 mar 2007, 18:46
pyp pisze:Ja osobiscie korzystam z Liveboxa... Zeby korzystac z Liveboxa na laptopie to nie musisz miec właczonego Pc`ta... wystarczy ze masz liveboxa dobrze skonfigurowanego i podłaczonego do prądu. :-)
eeeeeee...super..dzieki za info....

Obrazek