Będę wdzięczny jakbyś naświetlił ten temat o ISDN-ie bo tego to zupełnie nie rozumiem. Bo niby po co tam taki ISDN? Przecież to są większe koszty, cyfralizacja central, wyższy koszt utrzymania linii a zwłaszcza teraz, kiedy użytkowanie automatów jest mniejsze to...przecież to są straty dla TP S.A. A i tak wiadomo przecież że przez automat nie wykorzystujemy tak naprawdę ŻADNEJ usługi jakie daje Nam ISDN z ich szerokiego wachlarz. Dlatego, tutaj czekam na wyjaśnienia...
Co do CLIP i Exanto - jak byłem w szpitalu to mieliśmy zainstalowany Exanto Mini (napewno wiesz jaki to, mniejszy, zółty - plastikowy na karty chipowe). I tam, jak ludzie dzwonili wyświetlał się numer - zarówno komórkowe jak i stacjonarne. W dużych Exanto też to jest - ale fakt, w nie wszystkich. Spotkałem się z takimi gdzie się faktycznie nie wyświetlał ale np. w centrum, w Lublinie numer się wyświetla (kiedyś testowałem, zadzwoniłem z komórki). Jak mi się uda to jutro to specjalnie dla Ciebie sprawdzę i zrobię fotkę z wyświetlanym numerem
To powiedz mi: jak to jest z tymi Chipowymi? Jak się ja da "nabijać"? W ogóle, dlaczego metoda działała na urmetach a na telefonice już nie działa?
oprych pisze:A co do wkłądania dwa razy tej samej karty bez odkładania słuchawki masz na mysli, zę podczas rozmowy ja wyjmiesz i włożysz ponownie? bo troche nei rozumiem.
Nie. Zrób sobie experyment - ja tak robiłem na Exanto
1. podnieś słuchawkę
2. włóż kartę
3. wyjmij kartę
4. spróboj włożyć ponownie tę samę kartę - bez odkładania słuchawki. Objawi sie komunikat "ta karta nie może być użyta".
O to mi chodziło